Een heerlijk pastagerecht met rucola... Inmiddels eten we allerlei heerlijks uit de tuin: rucola, sla, raapsteeltjes, spinazie, worteltjes, peultjes, sla...
Uit de kas zijn de eerste komkommers geoogst en zo zaten we een dezer dagen met een bordje 'van eigen erf': tot en met het eitje en de kruiden in de sla aan toe. Ook het vlees kwam van eigen erf: lamsgehaktballetjes...
Overigens worden de lammeren hier geslacht als ze ongeveer een jaar oud zijn, ze hebben dan bijna het formaat van een schaap.
Weet je waar ik met heel veel plezier lees over eten? Hier: Beschuit met aardbeien (klik)!
Links nog een paar aardappeltjes die overgebleven zijn, het zijn de eerste uit eigen tuin...
Rechts fijngeknipte vlierbloesem. Vanavond aten we pannenkoeken: met vlierbloesem of met een mengsel van champignons, ui en taugé. Na het bakken van deze een scheut melk bij het beslag gedaan en er flensjes van gebakken. DS had er een heerlijke sinaasappel-room-cointreausaus bij gemaakt...
De vingers zitten er nog aan...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten