dinsdag 23 juli 2013

Mmmmmmmmmmmmmmm...

Versgeplukte en gedopte erwtjes...

...even de kook erover...

...een teen fijngesneden knoflook, 5 blaadjes basilicum fijn gehakt, peper & zout, kneepje citroensap, scheutje olijfolie...

...dat maak je met een vork fijn en roer/prak je door elkaar en...
Klaar is een heerlijke verse doperwtenspread die ik at met (oud) geroosterde schuine sneden stokbrood!

We aten onder de overkapping in de schaduw van de druivenbladeren...

waarvan ik een aantal verwerkte in de 'Griekse rijstsalade met druivenblad' uit de Delicious. (klik). Zij (klik) maakte de salade een paar dagen eerder en was net zo enthousiast als ik ben!
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...


17 opmerkingen:

  1. Zit hier gewoon een beetje te kwijlen van al dat lekkers! Volgend jaar dus ook nog doperwten in ons mini potageetje! Groet, Auckje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmmmmm.....inderdaad......zodra de erwten hier klaar zijn ga ik dit recept proberen, bedankt!!
    groetjes
    Francisca

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb net gegeten, maar zou zo weer aan tafel willen schuiven. Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 't Ziet er allemaal heerlijk uit!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier zitten de doppertjes al in de vriezer, maar er komt vast nog een maaltje aan.. dank voor het uitdagende recept! Fijne avond nog en lieve groetjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmmmmm,dat ziet er lekker uit! Volgend jaar weer doperwten in de tuin.
    Bedankt voor het recept.
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mmmm. ik zag op de markt verse kapucijners toen ik met de hondjes liep... Dat lijt me ook heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mums, zeggen ze hier. Ik ga 'm maken, de erwtenprak! Simpel en lekker. Eens even zien of ik er een zelfde salade bijmaak...
    Dank je voor de leuke tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Vergat ik nog te zeggen, dat ik dat heerlijke schaduwplekje bij jullie me zo goed herinner!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat heerlijk allemaal. Ik eet vandaag tuinbonen uit de volkstuin van de buren.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk! Met mijn diepvrieserwten ging het ook heel goed, het recept. De Griekse rijstsalade smaakte wat anders dan bij jullie: i.p.v. olijven had ik kappertjes en i.p.v. komkommer deed ik er courgette in. Met falafel erbij was het super-goed vegetarisch.
    geniet nog na. Meer van die leuke tips!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een lekkere variant is een spread van dubbelgedopte tuinbonen, handvol peterselie, teentje knoflook, een vers of gedroogd pepertje, dit smeuïg maken met olijfolie.
    Zout naar smaak.
    Een lekker en gezond smeerseltje.
    Groetjes Frea.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat ziet er lekker en gezond uit. Ik kom nog een keer terug voor de recepten. Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ha, daar zie ik het lekkere griekse slaatje. De eerste keer maakte ik 'm met een paar dolma's ipv druivenblad. De tweede keer mét druivenblad uit een pot maar dat viel een beetje tegen in verband met de stugheid van de bladeren. ik hoop dat jouw blaadjes wat malser waren :). Maar het blijft een toprecept. inmiddels is het ook in mijn omgeving met succes gaan reizen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mmmmm, lekker. Ik at vorige week verse capucijners, ook zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. een betere titel kon je niet bedenken voor dit lekkers!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Grappig wel hoe ik hier terecht kwam:); Ik zocht naar de naam v/d plant die ik in de tuin heb. Balsemien dus (roze-rood en wit). Leuke site en vooral je muzieksmaak, waarvoor hulde!

    Friese groetjes, van mij

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het fijn als je een reactie achterlaat!