maandag 13 april 2009

Pasen 2009...

Traditioneel wordt Pasen in het oosten van het land afgesloten met het Paasvuur. Vroeger werd het Paasvuur ontstoken om de boze geesten te verdrijven, tegenwoordig is het een prettige manier om van je snoeihout af te komen! Buiten dat is het dé gelegenheid even bij te kletsen  met mensen uit het dorp, of zoals bij ons uit de drie dorpjes... Het is een festijn voor de jeugd: oude kleren aan, fikkie stoken en elkaar insmeren met roet, het hoort er allemaal bij...
Vaak worden er wedstrijden uitgeschreven welk dorp of buurtschap de mooiste Paasbult gemaakt heeft. Meer over de geschiedenis en tradities rondom het Paasvuur vind je hier (klik).
Het Paasvuur is de afsluiting van Pasen. En Pasen 2009 was mooi... DH en ik zijn op ontdekkingsreis geweest op eigen erf.
De magnolia stellata bloeit dit voorjaar gelukkig lang. De 'gewone' magnolia begint nu en heeft prachtig wit-roze knoppen! Verder: uitbundig bloeiende kersenbloesem. In de houtwal bloeit de sleedoorn, ook de esdoorn kleurt prachtig geel en de fruitbomen beginnen voorzichtig te bloeien...Boven het terras achter het huis heeft de houtduif een nest met jongen. Als je goed kijkt zie je het koppie! Vader en moeder duif wisselen elkaar steeds af. DH ontdekte twee dagen geleden een merelnest naast de magnolia stellata. Het nestje is van degelijke makelij, zo prachtig gemaakt. Het blauw van de eitjes is schitterend! In het kippenhok zit deze hen al een week op 14 eieren. Af en toe gaat ze even van het nest af en dat kun je goed horen!Kikkervisjes, heel veel kikkervisjes zwemmen in onze poel. Ik verheug me alweer op de zomeravonden met kikkergekwaak...

Met dit uitzicht zaten we met ons bordje op schoot te genieten van de eerste groente uit eigen tuin van dit voorjaar... Hoe innig tevreden en gelukkig voel ik me dan!
Pasen 2009 was goed!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...