woensdag 4 januari 2012

Loslaten...

Mijn motto van 2012 is... loslaten! En loslaten = opruimen! We zijn het nieuwe jaar dus begonnen met opruimen en ruimte maken... Dat valt soms niet mee!
Maar het levert ook weer heel leuke dingen op. Dit geborduurde klaproosje was ik al jaren kwijt, terwijl het me zo dierbaar was. Mijn moeder heeft het geborduurd als bedankkaartje en er staan lieve woorden in...
En ineens vond ik het gisteren terug in een la met allemaal spulletjes die ik verzameld heb...
Er gaat veel weg, maar het kaartje mag blijven!

Dit is momenteel onze slaapkamer...
In huis wordt er geschoven: van twee kamers is één grote gemaakt voor DS. En in die ene kamer stonden natuurlijk veel spullen die eruit moesten. De zolder staat (tijdelijk?) vol en op onze slaapkamer staan al mijn quiltspullen opgestapeld... Beneden staan dozen om uitgezocht te worden. Af en toe zakt de moed me in de schoenen: tot vorige week leek het wel aardig opgeruimd hier, maar nu... Overal staat wat en ik moet oppassen dat ik niet aan het verplaatsen ben in plaats van aan het opruimen. De beide mini-containers zitten vol, er kan geen oud-papier meer bij de oud-papierbak...

En dan is daar de pianostemmer die roet in het eten gooit. Hij komt voor de vleugel en ik heb hem gevraagd even een blik te werpen op de oude piano van thuis, kan ik die misschien nog op marktplaats zetten?
En dan komt het: die piano waar ik afscheid van wilde gaan nemen en die in jaaaaaaaaaaren niet gestemd is en die ik uit sentimentele overwegingen nog had, die piano blijkt heel bijzonder te zijn!
Weg is mijn opruimwoede en het voornemen meer los te gaan laten is ineens spoorloos verdwenen...

25 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Ik begrijp precies hoe je je nu voelt, ik kan ook moeilijk opruimen/loslaten.
Sterkte verder met het loslaten en groeten van Ineke Hulzebos

Dorothé zei

Voor onze laatste verhuizing moest de boel eerst maanden opgeslagen staan. Dan wordt je heel resoluut en gooi veel weg. Nu kan ik soms van die kleine dingen zoooooo missen. Gooi niet te veel weg hoor.

Anoniem zei

hihih zo leuk ,hier zijn we ook bezig en t is me moeilijk!!!

maar toch goed bezig hoor Mienke!!!
wel mooi die piano ;)
groetjes hil

KijkDaarIs zei

DAT is nu zo moeilijk van opruimen...al die herinneringen die je tegen komt...;0)...dit is wel een heel mooi kaartje...
tja en dan de piano....dat wordt moeilijker..die stop je niet zomaar in een laadje....
Veel succes...met...tja alles..;0)

Anoniem zei

misschien heb je iets aan deze leuke site??
http://www.simplifylife.nl/overview.php?cid=849

hilly

kaneeltje zei

Is de piano net zo bijzonder als die viool die heel veel waard bleek te zijn ?
Opruimen..tja...verleden week vierden we nog een verlate Sint en wat kreeg ik...een miniafvalcontainer als surprise.Met een gedicht over dat ik toch echt eens moet gaan opruimen.Afscheid nemen is soms moeilijk...

Lida zei

Oh hemel zit jij in de puree, wat een toestand! Je zult dus niet alleen moeten ruimen, maar ook weer plaats maken voor deze speciale! Misschien kun je beter alles naar zolder brengen en dan alleen terug halen wat je echt nodig hebt! Grijns! Sterkte
Lida

Anje-Grietje zei

Twee containers vol is toch best al heel veel zo in eens Mienke. En het loslaten levert je nu al die bijzonderheden op die je leven speciaal maken, heerlijk toch?
Sterkte met de verbouwing, het gaat vast heel ruim en mooi worden binnenkort....
Lieve groetjes, Anje.

AnitaS zei

Loslaten is ook heel moeilijk. Misschien moet je het wat rustiger an gaan doen. Met die piano wordt het natuurlijk veel moeilijker. Zeker als het zo'n goede is.

Guusje, zei

Wat een mooie speciale kaart, die moet je koesteren, ik heb er ook zo eentje van mijn mam waar ik heel zuinig op ben. En dan de piano, wat geweldig en ja dan moet je even nadenken en plannen omgooien. Succes met opruimen.

Bloem zei

Die verrassende piano is een streep door de rekening. Maar.. vertel eens verder dan ?
Minimiljonair? :)

Balsemien zei

@Bloem: micromiljonair hahaha, ik geloof niet dat hij/zij in geld bijzonder veel waard is, maar het is een piano uit 1904 met een bijzondere binnenkant. De buitenkant is eigenlijk erg lelijk!!

Monica zei

Oh, wat leuk, het voornemen om te ruimen en dan.... Ja hoor, laat gewoon maar staan, want als je weet dat iets bijzonder is wil je het toch koesteren nietwaar? Ik heb weer even 'bij gelezen'op jouw blog, leuk hoor

Ines Draijer zei

Ruimen en loslaten is best moeilijk, gelukkig gingen wij kleiner wonen en moest ik wel, dan is het een stuk makkelijker.

Groetjes
Ines

klarakapucine zei

I know the feeling. Leef momenteel tussen de verhuisdozen in afwachting van de grote verhuizing 500 meter westwaarts.

klarakapucine zei

I know the feeling. Leef momenteel tussen de verhuisdozen in afwachting van de grote verhuizing 500 meter westwaarts.

Lupineke zei

Oh, wat bijzonder, om dit zo maar te horen te krijgen over de piano... ja, dan zou ik er ook niet over peinzen om hem te verkopen! Of je moet er natuurlijk niet aan gehecht zijn, dan kun je er meer geld voor vragen dan je aanvankelijk van plan was... Ik begrijp, dat hij voorlopig mag blijven! Succes met het opruimen en uitzoeken van de overige spullen, het is zo heerlijk (en soms moeilijk) om te doen, maar het geeft dan afloop vaak niet alleen ruimte in je huis, maar ook in je hoofd! Lieve groet Lupineke

Willy zei

Wat moeilijk nou weer met die piano. Misschien nog een uitbouw?;)
Lijkt me sowieso al wel moeilijk om die weg te doen.
Groetjes

Janny zei

O, o, dus én een piano én een vleugel? Dat zijn wel ruimtevreters, ja! Maar ik kan me voorstellen dat je een bijzondere piana ook niet zo maar wegdoet. Dilemma! Sterkte ermee, hoor!
Liefs,
Janny

marcella zei

ik kan het steeds beter, dat loslaten al kost het nog steeds moeite. Maar ja, je kunt ook niet alles bewaren... sterkte met je goede voornemen, het gaat je vast en zeker lukken.

Anny zei

Loslaten is ook heel moeilijk! En dan zo'n piano. Zou hem ook niet weg kunnen doen hoor. En.. zo aan het begin van het jaar waart hier altijd het kastenspook rond... goede bedoelingen teover maar of het echt zo rigoreus gaat worden als ik denk... (Leuk dat je me volgt...)

berthi zei

Allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar, dat het een prachtig nieuw jaar voor je mag worden! En jij zet het nieuwe jaar wel drastisch in. Niets is moeilijker dan loslaten, toch? Doe voorzichtig!

lheurebleue zei

loslaten en opruimen, heel goede voornemens maar zoooooo moeilijk!!
de truc is misschien om dat voornemen heel vaak heel eventjes te hebben ...

willeke zei

gefeliciteerd met je mooie piano en niet te vergeten dat schattige borduurtje van je Mams!

Ach zo vind je nog eens wat!
Super!

Sterkte met de opruimwoede

marijna zei

Ohh, wat een karwei om los te laten! Som smoet je wel. Hier zou het ook geen kwaad kunnen! Bijzondere piano hebben jullie dus in huis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...