zaterdag 11 februari 2012

Uithuizige zaterdag...

Allereerst heel erg bedankt voor alle leuke en lieve reacties voor DH. Er kwamen zelfs enkele kaartjes voor hem, dank jullie wel daarvoor! Dat doet een mens goed...
Hier is mijn ijsblauwe huisje van deze week. Een tweede is bijna af... Het is dat ik het nu extra druk heb, maar wat is het verslavend leuk de huisjes te maken! Volgende week een overzichtsplaatje...

Nu DH (even) niet meer zelf kan schaatsen, zijn we de schaatsers op gaan zoeken in Friesland. In het kader van het project 'hond-soms-onder-de-mensen' mocht Sam vandaag met ons mee. Wat een lieve gehoorzame hond is het geworden! Ze is zelfs in Workum even mee het café in geweest. Ze bleef keurig liggen, ook als er mensen vlak langs haar liepen. Zelfs toen er een teckel een giga keel tegen haar opzette, zweeg Sam en keek beduusd de andere kant uit... Ze vond het trouwens wel erg leuk in de kroeg: toen ze de derde beerenburg wilde bestellen, hebben we gezegd dat het genoeg voor haar was geweest ;-))  In Balk en Sloten was het beredruk! We zijn 15 jaar geleden 's nachts in Balk geweest toen de Elfstedentocht gereden werd. Nooit zal ik de sfeer van toen vergeten. Er stonden oliedrums met houtvuurtjes erin op de kade waar je je heerlijk aan kon warmen. Mensen hadden kleine radiootjes bij zich en er was grote saamhorigheid! Je kon de wedstrijdrijders aan horen komen door het gejuich en applaus van het publiek dat ineens als een golf opklonk: kippevel tot in mijn tenen! En weg waren ze alweer...

Hier zie je de Fluessen...

Het ijsblauw dat je overal zag vandaag: prachtig!

Achter Workum, blik op het westen richting het IJsselmeer, een prachtig geveegd baantje...
Overal, overal zag je mensen schaatsen behalve op de officiële ijsbanen, daar was het heel rustig!
DH heeft nog een prachtige trui gekocht, een noorse met sterren - nee, veel mooier dan die van Mart Smeets!

18 opmerkingen:

betty prins zei

Wat een prachtige omgeving daar bij jullie! Wat een pech voor jouw DH, ik hoop dat hij niet te veel pijn heeft.
Mooi dat ijshuisje!

GRANNY'S HOUSE zei

Leuk huisje, zal best warm zijn daarbinnen.
Leuk dat jullie naar Friesland zijn geweest, het is voor mij ook alweer jaren geleden dat ik er was.

Groetjes
Ines

Annelein zei

Weer een prachtig huisje hoor!

En wat een mooie foto's van Friesland. Wij kennen de meesten wateren alleen vanaf de boot. Maar zo'n mooi glad bevroren ijsoppervlak is ook niet verkeerd!

Lieve groeten, Willeke

Hilde zei

Mooi zo, alles blauw... je huisje, de Friese lucht en je blog!

marcella zei

mooie plaatjes. Hier heb ik ook veel schaatsers gezien, veel toerschaatsers, maar ook gezellige ijsbaantjes zoals op de vijver hier in het park. Ik ben wel benieuwd naar de nieuwe trui ;)

AnitaS zei

Mooi huisje weer. Gelukkig voor je DH gaat het dooien en hoeft hij niet meer smachtend naar het ijs te kijken.

Martine zei

Mooi dat bevroren Friesland.

sloeber zei

Die Häuschen in den zarten Farben sind wunderschön!
Einen sonnigen Sonntag und servus,
sloeber

Annelies zei

Ja, de huisjes zijn erg verslavend. Wat is deze leuk geworden.

Anoniem zei

Goed zo Sam, netjes de andere kant op kijken als er een vervelende aankomt.

Anny zei

Die mooie landschappen zijn zeker een inspiratiebron voor de mooie huisjes. En na zo'n val had DH weleens een cadeau verdient he!

Lida zei

Wat jammer is het toch voor hem, maar jullie hebben er nu wel samen van genoten! En fijn dat Sam zich zo netjes gedroeg, Tara gedraagt zich ook meestal heel rustig als er veel mensen zijn, blijkbaar vindt ze dat toch wel erg intimiderend. Bu hier heeft het gesneeuwd, dus alles is weer wit! Geniet maar van je mooie plaatjes, groetjes
Lida

quilting Jeannet zei

Prachtige foto,s Mienke, je woont toch maar in een mooi oord!

Anoniem zei

Wat ben je een fantastische bouwvakker, mooi huis hoor. Hier is het ook erg koud en alles is dicht gevroren maar geen ijspret, dat kennen ze niet.

Guusje, zei

Wat een mooi huisje en wat een prachtige foto's. Heerlijk om even mee te mogen genieten.

Anoniem zei

Dit is vast een heerlijke en prachtige tocht geweest, en wat een mooie foto's! En wat lief die hond, het was vast heel fijn om hem weer te zien! Groetjes!!

Willy zei

Mooie foto's van een mooie winterse dag. Jullie zijn nog op tijd geweest, het is nu al weer zo anders. Hier is de sneeuw bijna helemaal weg.
Het gaat goed met de bouw zie ik, mooi huis!
Fijne week en lieve groet,

klarakapucine zei

Zelfs ver van grote ijsvlaktes, in hartje Amsterdam, heeft iedereen intens genoten van de ijsweek. We hebben het er nog over. Over verbroedering en chauvinisme gesproken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...