donderdag 15 maart 2012

De smaak te pakken...

Nu er een quilt afgemaakt is heb ik zin om een andere UFO op te pakken. Aan het einde van de middag ben ik naar een vriendin gegaan en heb deze doos geopend. Met een kopje thee erbij zijn er weer lapjes aan elkaar gezet. Toen het tijd werd om naar huis te gaan werden de lapjes weer lekker toegedekt. Welk quiltje kwam er uit de doos?

Deze lapjes komen tevoorschijn...

Uitgevouwen zijn het grijs/rode stroken in windmill patroon en er ligt nog iets onder...

Ah... het Merklappenquiltje! Ik heb het gekocht tijdens een dagje uit met mijn beide zussen in Zutphen en omgeving. Op het borduurlinnen moet nog geborduurd worden. Ik was er al eens mee begonnen, maar heb het uitgehaald, met rood garen blijven daar helaas altijd sporen van zichtbaar.

Drie stroken zijn er klaar, maar de molentjes zitten niet helemaal goed aan elkaar. De vierde strook aan de rechterkant moet nog aan elkaar genaaid worden en ligt nu helemaal verkeerdom tegen elkaar. Morgen ga ik er met een fris hoofd naar kijken, de rode en grijze lapjes moeten in de hoeken goed aansluiten en dat is niet helemaal het geval. Bovendien wil ik niet dezelfde stofjes tegen elkaar aan hebben, het wordt nog even puzzelen dus...

Ons lammetje is binnen voor de avondfles. Wij nemen dan ook nog maar even een glaasje voor het slapengaan! Overdag staat het lammetje in de stal in een afgesloten gedeelte. 's Nachts vinden we het nog wat te koud voor zo'n lammetje alleen, dan slaapt ze in een doos in de bijkeuken. Regelmatig horen we gebonk omdat mevrouw eruit probeert te klimmen.
De fles gaat er gelukkig heel vlot in en daarna worden de longen getest en de stembanden gesmeerd: alles functioneert uitstekend! Na de fles mag ze een poosje in de doos, want wat er in gaat, dat moet er ook weer uit!
's Nachts is het schaapje stil en dat vinden we héél fijn...

10 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een mooi quiltje gaat dat worden.
Heerlijk zo'n lammetje in huis.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Mooie quilt. Volgens mij de buitenste strook binnen en een slag draaien. Ik denk dat het dan naar je zin ligt.
Ik hoop dat jullie iets langzamer met jullie eigen fles doen. Fijn dat het goed gaat met de jongedame.

AnitaS zei

Het wordt een mooie quilt. Succes met puzzelen. Fijn dat het lammetje het zo goed doet.

Anny zei

Het komt vast wel goed met dit quiltje. En oh, wat zijn ze toch schattig... ik eet ook geen lamsvlees.. is een beetje dwaas, want een ouder dier eet ik wel... en ik ben ook opgegroeid met vetweiers... maar ja, dat waren grote koeien...Zo'n kleintje dat kan ik niet aanzien...

Annelein zei

Wel bijzonder hoor jong vee in huis...

Ik denk dat ik straks ook maar een glaasje neem... ander kan ik vast niet slapen *Ü*...

Guusje, zei

Wat fijn dat het goed gaat met het lammetje en wat ben je met een erg mooi quiltje bezig. Zo jammer dat deze niet meer te koop is.

Lupineke zei

Wat een fijn gevoel moet dit geven om je ufo's weer eens aan te pakken! Deze quilt wordt ook heel erg mooi, zo te zien! Fijn dat het goed gaat met het lammetje, leuk dat ik hem over twee weken echt kan zien!! Lieve groet!!

Janny zei

Wat schattig dat lammetje. Leuk zo met die fles. Je quiltjes zijn ook heel mooi.
Janny

Patricia zei

Hallo,

Ik vind het leuk dat je nu ook mijn blog volgt. Al een tijd keek ik ook regelmatig op jouw blog, maar vond dat ik zelf nog te weinig gemaakt had om al een blog vol te krijgen.
Nu kan ik iets meer laten zien.

Ik vind ook vaak de kleuren van je stofjes mooi. Wat is het toch een leuke hobby, he ?

Groetjes, Patricia

sylvia zei

oh, dat leuke quiltje, wel afmaken, hoor!!
ik zit ook weleens te puzzelen met lapjes en als het dan niet lukt en ik denk: dan maar zo........is het toch een hartstikke leuk quiltje!!
en ja, met rood geborduurd blijf je zien na uithalen, dus je moet er toch maar weer overheen borduren!
veel succes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...