woensdag 12 september 2012

Quilts in Deventer...

Afgelopen zaterdag was ik in het zonovergoten Deventer om naar de quilts te kijken die daar tentoongesteld werden in de Lebuïnuskerk. Vandaag laat ik een kleine impressie zien van de quilts, met veel detailfoto's.
Met een knipoog naar de verkiezingen zie je hier de rode hokjes in de prachtige quilt 'Fleuriade' van Tiny Lapère-Haseveld, gemaakt van Den Haan en Wagenmakers-stoffen.

Eén van de mooiste quilts is wat mij betreft de 'Dear Jane bright and blue' van Marjan Cuperus, bij ons bekend van haar blog Phebe and Jane (klik).
Wat heerlijk om daar naar te kijken, de stoffen passen zo mooi bij elkaar!

Ik vind de kleuren blauw zo mooi gecombineerd in de rand...

Deze 'Scottish banner' van Marjo Stoeckart-van den Bor spreekt mij aan door de prachtige kleurencombi: echte Balsemien-kleuren!

Margreet Oosten-Tuin maakte deze ode 'Margaretha Blancken, mijn oma'. Een lief quiltje met gehaakte kleedjes als basis.

Mooie lapjes in de quilt 'Lady of the Lake' van Willie Braam-Bosch. Ze heeft de volgorde van de lapjes bepaald door loting en het is een quilt gemaakt naar een antieke quilt van Mary Koval.

Het was af en toe moeilijk fotograferen in de kerk door het invallende zonlicht, zoals bij deze quilt 'Oantinkens', Fries voor herinneringen. Yke Castelein-Hooghiemster maakte deze prachtige quilt. Vooral de rand spreekt me aan omdat ik een vergelijkbare rand bij mijn rode sterrenquilt aan het maken ben!

Rechte lijnen, ronde uitstraling oftewel hoe onze ogen ons kunnen bedriegen. Deze blauwe quilt trok ook meteen mijn aandacht: schitterend!
Deze 'Sterrenregen' is gemaakt door Manon Reen-Mak van Waay.

Mooie hexagonnen van de stoffen van Kristel Salgarollo. Deze 'Verbinding door samenhang en orde' van Conny Wouts viel me op door de subtiele kleuren.

Nog een detail uit bovengenoemde quilt...

Een oude bekende! Waar zag ik deze leuke, frisse quilt eerder? 'Papavers bij nacht' van Elvira Feber-van de Hout valt op door de eenvoud.

Achter deze quilt 'Dear memories' zit een ontroerend verhaal. Dini Barel-Weijers verloor haar man, kon geen afstand doen van zijn overhemden en maakte er een op Kaffe Fassett geïnspireerde quilt van. Heel mooi!

Ik eindig met deze prachtige quilt, het boegbeeld van het Quiltersgilde, die als vanouds op haar vaste stek in de kerk te bezichtigen was.

15 opmerkingen:

Het lieve leven... zei

wat een prachtige werken allemaal! Ja...die van Marjan vind ik ook superdesuper!! Al die steekjes van alle quilts...wat een hoop hobbyplezier zal dat al gebracht hebben! Dank je voor het meegenieten, groetjes.

quiltsathome zei

Hoi Mienke,
Dank je dat ik even mee mocht kijken !
Het is toch geweldig wat er allemaal gemaakt wordt !
Groetjes, Patricia

Grit zei

Wow, what beautiful quilts.
Liebe Grüße Grit

Phebe and Jane zei

Dank je wel voor de aardige dingen die je over mijn quilt zegt.
Groetjes,
Marian

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een prachtige quilts.

Groetjes Ines

bep zei

Hoi Mienke, heerlijk om deze quilts te zien, allemaal prachtig,
gezellige dag, Bep

Wilma Kuin zei

ja, die van Marian is prachtig!!

Monica zei

Oh Mienke, wat leuk dat jij ook zo veel quilts op jouw blog laat zien, zo heb ik toch een beetje gezien wat voor prachtigs in Deventer hangt. Zo vind ik ook de Hollands Glorie van Ineke (die bij ons logeerde)zo mooi

AnitaS zei

Wat een prachtige quilt. En denk eens aan al die vrouwen die daar geduldig aan gewerkt hebben.

Guusje, zei

Wat een mooie quilts laat je zien, dank je dat ik even mee mag genieten.

Anoniem zei

Mooie foto's van mooie quilts. Kon ik toch ook nog even meekijken.

baukje zei

Wat een prachtig overzicht. Bedankt!

Elle zei

Fijn om zo even mee te kunnen genieten. Bedankt!
Groeten Elle

Lida zei

Merk ik dat ik toch nog wat gemist heb, maar kan ook zijn dat ik door de bomen het bos niet meer zag! Maar genoten hebben we dat is te merken! Groetjes
Lida

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Bedankt voor het compliment over de kleurencombinatie van mijn Scotish banner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...