woensdag 26 maart 2014

Derk Das...

Dit is een achterpoot van... Derk Das! Nou ja zo heet ie natuurlijk niet, maar zo noemen we deze das (klik) maar even, naar het mooie boek 'Derk Das blijft altijd bij ons...' van Susan Varley.
Het is een prentenboek waarin Derk Das het leven laat en de herinneringen aan hem troost geven aan zijn vrienden en vriendinnen uit het bos. Het is een prachtig boek, dat steun kan geven bij verwerken van verlies van dierbaren.
Toen Oma overleed was DS vier jaar. Het boek van Derk Das was toen heel welkom, we hebben er bijzondere herinneringen aan.
Omdat de officiële doopnaam van mijn DH ook Derk is, houden we dat Derk Das er voor altijd in ;-)

Vanmorgen heeft DH deze Derk Das langs de weg gevonden toen hij onderweg was naar de schapen op de Klencke. Hij is aangereden en was al dood... Jammer, het zijn zulke mooie dieren. Kijk eens naar de tanden, de overeenkomsten met een hondengebit zijn duidelijk!

Dit is een voorpoot, de nagels zijn veel minder afgesleten...

Vanaf de andere kant, het lijkt wel een klauw...

De kenmerkende zwart-witte baan op de kop...

Prachtig dier... Een das is dus niet een egaal zwart dier met een witte streep rond zijn ogen, dat is het beeld dat ik heb, maar dat totaal niet klopt!
Hopelijk laat deze 'Derk' geen nest met jongen achter...

9 opmerkingen:

@nke zei

Tja, eerst een heerlijk berichtje uit de kraamkamer en dan dit. Het hoort natuurlijk ook bij het leven maar het is wel even slikken...
Mooi dat je ons hebt laten kennismaken met dit prachtige dier dat ik hier in de Randstad natuurlijk nooit zal tegenkomen.

Lupineke zei

Het boek over Derk Das is ook hier dierbaar, ik heb het in het verleden vele malen voorgelezen... Wat jammer dat dit diertje aangereden werd, zonde dat hij/zij het dupe werd van ons autoverkeer!

Anoniem zei

In Engeland voor 't eerst een das in de natuur gezien ongeveer 27 jaar geleden.Dachten toen inderdaad dat het een soort hond was,tot iemand vertelde dat er dassen in de buurt rondliepen.
Prachtig dier om te zien--wat gebeurt er nu mee??? Moet je dit aan de boswachter doorgeven?
groetjes,Truus uit Drenthe

Petra Uijttenbroek zei

Wat vreselijk dat zo'n prachtig dier de dood heeft gevonden..... Waarschijnlijk door een auto aangereden? Ik kan hier heel slecht tegen :-(
Desondanks mooie foto's, dank je wel. Ik had nog nooit een das zo gezien.

Groetjes Petra

Janneke zei

Mooie foto's van de dooie das maar wat jammer toch dat dit mooie dier niet meer leeft er zijn er toch al zo weinig in Nederland.

Atelier Hartendief zei

Toen mijn vader overleed heb ik Derk Das ook gekocht. Keer op keer wilde onze oudste, toen 5 jaar, het boek lezen. Prachtig boek zonde van het beestje! Groetjes Marijke

Anoniem zei

Ziet er heel gevaarlijk uit van dichtbij, maar een mooi beest.

lheurebleue zei

Derk Das blijft altijd bij ons is zooooo'n mooi boek! En deze Derek Das blijft dank zij jouw berichtje digitaal altijd bij ons!

Willy zei

Ach wat een naar einde voor Derk Das. Hij is zo wel even goed te bekijken. Fijn weekend,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...