donderdag 28 april 2011

Bloesem en boeken...

In de serie 'Blik uit het keukenraam' een groene foto: wat zijn er veel blaadjes aan de bomen en struiken gekomen! Door de aanhoudende zon is de witte bloesempracht al bijna verdwenen. De appelboom in de boomgaard bloeit nog, de kers waarvan je nog de helft rechts op de foto ziet is al helemaal uitgebloeid.

Afgelopen weekeinde zaten we op het terras zo af en toe in een bloesemsneeuwbui. Weet je dat Maarten 't Hart een prachtige misdaadroman heeft geschreven waarin 'bloesemsneeuw' een rol speelt? Het is het boek 'De Kroongetuige', een prachtige roman met een wat stroeve (kinderloze) relatie die centraal in het boek staat. Daardoorheen vervlochten een heftige verliefdheid van de hoofdpersoon voor Jenny en daaruit voortkomend jaloezie, intriges. De karakters, de hoofdpersoon, de sfeerbeschrijvingen, de worstelingen met de gevoelens: het is een typische Maarten 't Hart roman, waar ik geweldig van houd!
'De Zonnewijzer' is een soort vervolgroman, die je ook prima los van het eerste boek kunt lezen. De stijl van het tweede boek is losser. Ik heb van beide boeken genoten!

Met een beetje fantasie zie je hier berijpte takken in plaats van perzikbloesem en kun je je voorstellen dat het sneeuw is...

Tenslotte nog een knop van een bloem uit de tulpenboom, de magnolia. Inmiddels bloeit de boom volop!
Ik hoop dat het lekker gaat regenen vandaag!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...