woensdag 30 mei 2012

De gelukkige huisvrouw...

Zodra deze handdoeken in de was verschijnen weet ik wat me te doen staat: schone was wegwerken! Deze mooie handdoeken liggen namelijk helemaal onderin de kast in de badkamer en worden alleen gebruikt als de gewone witte HEMA handdoeken op zijn, en daar hebben we er toch wel meer van dan twee... Ik ben gewoon geen goede huisvrouw en heb een giga hekel aan schone was wegwerken!

Met frisse tegenzin wordt er dus een begin gemaakt met het makkelijkste opvouw- en strijkwerk: de handdoeken...

Zomaar vanuit het niets ontstaat het idee voor een logje. Op tafel ligt een Zeeuwse zeepKnop, een kadootje van Lupineke toen ze hier met haar man thee kwam drinken, laatst. Elke keer als ik er langs loop moet ik het even vastpakken en eraan ruiken...

Dat overal aan ruiken is wel een tic van mij...
Misschien dat ik daarom zo van zeepjes houd? Ik ben net een das/vos/eekhoorn (vul maar in...) die slepen ook van alles naar hun hol en ik ben daar ook wel goed in. Die zeepjes liggen veelal in de kast tussen de kleren en in de badkamer...

In Engeland kon ik deze mooie en heerlijke zeepjes niet weerstaan. Jammer dat er nog geen geurblogs zijn, deze zeep is zo heerlijk!

Zelfs het lipje om het doosje te openen is in stijl: zachtpaars fluweel... Hoe we aan deze handdoek komen weet ik trouwens niet. Hij zat wel bij de was en past mooi bij deze zeepjes...

Lekkere ouderwetse zeep die aan vroeger doet denken... Door de verpakking heen ruik je de lavendel!

Nog een heerlijke: 'One' van Ck...

In een blikje 'Nomad' van Crabtree & Evelyn. Het staat al wel 25 jaar in de badkamer. Af en toe even aan ruiken, mmmmmmmmmm!

Zo, dat schiet lekker op zo, dus niet!
Nu geen uitvluchten, smoesjes en zo meer: strijken kreng !

25 opmerkingen:

Lida zei

Was ook van plan te gaan strijken, maar zit al 5 uur te wachten op de glashandel en kan dan pas naar boven! Dus ik denk dat ik het maar uitstel tot morgen! Succes met de was en pik ook even het zonnetje mee! Die zeepjes vind ik zo leuk, mijn moeder had jarenlang een stukje Yardley in de linnenkast, zelf heb ik lavendelzakjes. Groetjes
Lida

Janny de Roo zei

als je klaar bent met strijken, kom je dan mijn strijkbult wegwerken.....? Alleen wat nodig is wordt zo af en toe gestreken, maar dat schiet niet echt op...er komt meer bij dan er weggewerkt wordt.....dat ken je misschien ook wel...dus maak je niet dik Mienke....wij lopen er ook nog (redelijk) gestreken bij....hiihi

Ineke zei

Oh, ik kom ook nooit aan strijken toe, wil je dat ook hier komen doen ;-)
Lekkere zeepjes, heb ik ook een tik van...

Nelly zei

Ja, Balsemien, dit logje is helemaal "jij", wat nog wel ontbreekt is de "tik" die we denk ik ook allemaal wel hebben .... en dat die handdoeken dus wel opgevouwen moeten worden zoals we dat in ons hoofd hebben! En niet anders! ..
Ja, toch! Ik ben ook erg blij dat ik hier ook heerlijke engelse zeepjes heb liggen, van jou gekregen, en dus veel te bijzonder om zomaar mee te gaan wassen! Liefs!

Guusje, zei

Wat een mooie handdoeken en zeepjes. Strijken is ook zeker niet mijn hobby.

Anoniem zei

Zeepjes,mmmmm,er is altijd wel een geur die ik niet heb.En dan afwisselend naast m'n bed leggen en dan ruiken--heeerlijk!
En de strijk??? Gewoon zorgen,dat je zo weinig mogelijk strijkgoed hebt.Lakens,slopen ophangen met veel wind en ze zijn glad-hahaha.
Sterkte met de was wegwerken.
groetjes,Truus uit Drenthe

KijkDaarIs zei

Wat een leuke zeepjes...die met die poppetjes...wat een dotjes..;0)
eigenlijk wel leuk al die zeepjes....wie weet!!..;0)

en de was....oke..maar strijken.....;0((

Elizabeth zei

Hahaha.., weet je wat je doet?
Je beloont jezelf gewoon na het werk met het ruiken en genieten van de zeepjes... Of je legt een lekker zeepje achter in de kast waar je aan ruiken mag als de stapel was weer schoon in de kast ligt!
Succes met de strijk, of is ie al klaar???

Het lieve leven... zei

heerlijke zeepjes...ik heb ze ook overal tussen! ben ook zo dol op olijvenzeep...mmmmmmmm. was ophangen vind ik een heerlijk werkje...lekker die frisse wasgeur. opvouwen en strijken is idd iets minder maar met die zeepjes maak jij er toch nog iets moois van! Groetjes, Petra

Hilde zei

Strijken in dit warme weer is inderdaad een klus. Het mooiste moment is de stapeltjes gestreken was keurig in de kast opbergen... klus gedaan!!! Voor hoelang???

Annelein zei

Je handdoeken.... helemaal geweldig! Zouden prachtig bij mijn douchegordijn staan...

Annelein zei

Je handdoeken.... helemaal geweldig! Zouden prachtig bij mijn douchegordijn staan...

Janneke zei

Grappig, ik gebruik ook altijd de gewone handdoeken (van de Shell zegels) eerst en onderop liggen de mooie. Als de mooie in de was zitten, ja dan moet er nodig actie ondernomen worden. Heb een berg strijkgoed liggen van de vakantie, doe elke avond wat.
Gr. janneke

Jeanny zei

Gelukkig heb ik helemaal geen moeite met strijken, het wordt toch allemaal een stuk mooier dan?!
Je laat wel mooie handdoeken en zeepjes zien!
Lieve groet.

Anoniem zei

Sinds we hier wonen is de strijk een stuk gemakkelijker geworden. Geen overhemden en deftige blouses meer. Zouden mensen die handwerken allemaal een zeepjestik hebben?

Anoniem zei

Wassen is ook niet echt mijn hobby maar ja, het moet toch gebeuren. Wat een prachtige handdoeken heb je. En die zeepjes zien er mooi uit, je kunt ze haast ruiken als ik er naar kijk....

Ria zei

Oh wat heerlijk dat ik niet de enige ben. DH kwam vanmorgen al zijn beklag doen dat hij geen schone werkbroeken meer in de kast heeft liggen. 3x raden wat mij te doen staat.
Ha ha ha.
Groetjes Ria

lheurebleue zei

o ja, zeepjes! vaak te mooi en te lekker ruikend om te gebruiken!
zal ik dadelijk mijn was ook maar eens wegwerken?

Janny zei

Een paar dingen hebben we gemeen, Balsemien. Ik heb ook een hekel aan de was. Nu vind ik handdoeken vouwen nog wel aardig, maar strijken...
Bovendien houd ik ook erg van zeepjes. Op de tafel in de hal staat een enorme brocante etagère, boordevol met zeepjes. Ik sleep ze overal mee vandaan, uit heel veel landen heb ik zeep meegenomen. De Yardley zeep heb ik ook,maar dan in de Lelietjes-der-dalen versie.
Leuk idee... wellicht maak ik er ook eens een logje over.
Groetjes,
Janny

Josien zei

Hoi!

Wat een spannend blog, met heerlijke geuren en fris baddegoed en...zo'n onbegrijpelijk zomaar aangewaaide handdoek. Misschien van een heel tevreden gast?

Fijn weekend voor jullie allemaal!

Anny zei

Tussen mijn was... nou ja schone handdoeken liggen ook allerlei zeepjes...En... eindelijk eens iemand met ook witte Hema badhandoeken! Als ik ze aanvul zegt de mevrouw bij de kassa steevast...."Die hou je niet wit!"Maar dat lukt me altijd prima! Mooi weekend!

Anoniem zei

Ha ha, wat geweldig dat jij ook zo dol bent op zeepjes, dat wist ik niet eens...!!! Ik had de Zeeuwse Knopzeep op goed geluk meegenomen, maar zie nu, dat een schot in de roos is :)! Enne, hier ook Hema handdoeken hoor, stapels, in wit en blauw.. en ook met geurende zeepjes er tussen! Alleen in tegenstelling tot jou, doe ik heel graag de was, behalve het strijkwerk, dat stel ik zo lang mogelijk uit. Maar ophangen en vouwen vind ik heerlijk ;)! Lieve groetjes!!

Roelien zei

Zo krijg ik er bijna zin in.......wat een prachtige foto's!

Fijn weekend!

GRANNY'S HOUSE zei

Troost je, ik ben ook een huisvrouw van lik me vessie ;-)) maar niemand die het erg vind.
Ik moet ook altijd overal aan ruiken en voelen, zal wel een tik zijn, maar er zijn er die nog erger zijn.

Groetjes
Ines

quiltsathome zei

Zo'n Bee is ook erg gezellig. Via een oproepje in het Quiltnieuws ('snippers') ben ik aan 2 groepen gekomen (1 bij mij thuis en 1 in Katwijk).
Waar woon jij ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...