vrijdag 18 mei 2012

Lekkere makkelijke hartige taart...

Vanavond aten we een spinazietaart met geitenkaas, nou eigenlijk was het een geitenkaastaart met spinazie...


Van twee recepten had ik er één gemaakt. De plaatjes zagen er goed uit, ik heb een beetje gerommeld met de ingredienten en zie daar: een lekkere hartige taart die wel vult...

Spinazietaart met geitenkaas

6 plakjes deeg voor hartige taart (uit de vriezer)
400 gram spinazie geblancheerd en uitgelekt, grofgesneden
paneermeel
200 gram jonge geitenkaas of feta
10 ansjovisfiletjes
20 zwarte olijven
tijm of bieslook
versgemalen peper 
quichevorm
bakpapier
bakkorrels of droge peulvruchten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de plakjes deeg uit met een deegrol zodat je de quichevorm goed kunt bedekken. Vet een quichevorm van ongeveer 25 cm doorsnede licht in met boter en beleg de bodem met  het deeg. Leg een vel bakpapier over de bodem en leg daar de bakkorrels of droge peulvruchten op. Bak de bodem ongeveer 10 minuten voor. Verwijder de korrels (heet!) en het bakpapier. Strooi een beetje paneermeel over de bodem van de quiche, dat neemt het overtollige vocht van de spinazie goed op. Verdeel nu de spinazie - vocht goed eruit geduwd en uit laten lekken - over de vorm. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes of verkruimel de feta tussen je vingers en verdeel het over de spinazie.
Leg de ansjovisfiletjes op de geitenkaas of feta en verdeel de olijven over de kaas. Bestrooi  met peper, zout laat ik achterwege, zit al voldoende in de kaas en de ansjovisjes! Bieslook of tijm erover strooien en in de oven schuiven. In ongeveer 20 - 25 minuten afbakken.

De taart smaakte heerlijk, wel kan er de volgende keer minder geitenkaas in, de hoeveelheid heb ik in bovenstaand recept al aangepast. De combinatie van geitenkaas en spinazie is heerlijk en de ansjovis maakt het af! Lekker met rucola, of tomatensla.

8 opmerkingen:

Antje uit Urk zei

Dat ziet er heerlijk uit! Ik was al een tijdje hier niet geweest en ik ga maar eens rap bijlezen! 'T ziet er allemaal zo gezellig uit!
lieve groet uit Urk,

GRANNY'S HOUSE zei

Die ga ik vast een keer maken, dank je wel voor het recept.

Groetjes
Ines

Annelein zei

Jammie... mijn PC loopt hier gewoon waterschade op... *Ü*...

quiltsathome zei

Het lijkt mij ook superlekker !
Hartelijke groet, Patricia

kaneeltje zei

Ik ben gek op hartige taart maar mijn gezin niet....dus snel maken zal ik hem niet.Jammer !

Martine zei

Dit lijkt me lekker. Ga het recept bewaren.

Wieke van Keulen zei

Is dat even smullen. Het ziet er heerlijk uit. Op de vis na, maar die laat ik gewoon weg als ik hem ook maak. En dat gaat zeker gebeuren... Dank voor het recept.
Wat geweldig, dat het ooievaarsnest bewoond is. Ik ben benieuwd of er jong geluk gaat ontstaan. Maar jij houdt ons vast wel op de hoogte.
Fijn weekend, Wieke

Lida zei

Jeetje Stefanie, weer zo'n lekker recept en weer een die ik niet mag eten! Maar ik denk dat hij toch al in hongerige magen verdwenen is! Fijn weekend, knuffel
Lida

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...