woensdag 18 juli 2012

Geschoren schapen...

Hier staat een machinaal geschoren schaap achter in de wei met de wol erbij die er net afgeschoren is door DH. Elke dag scheert hij een aantal, heel rustig. Zo langzamerhand zijn alle schapen aan de beurt geweest. Deze kleurslag heet trouwens Zwartvos, haar kop en buik zijn diepzwart, maar de wol is vrij licht van kleur, mooi hè?

Mooi strak geschoren schaapje, altijd op haar hoede en zeker zo vlak na een scheerbeurt...

De wol is zoals het hoort bij een Drents Heideschaap 'harig', het lijkt wel een paardestaart!

Tijdens het traditionele schaapscheerdersfeest in Westerbork werden zondag nog elf schapen van ons met de hand geknipt. Een zorgvuldig werkje...

En nu zien de dames er zo uit, duidelijk handgeknipt... Laat de zon en warmte maar komen, de dames zijn er klaar voor!
Voor wie belangstelling heeft, we hebben vachten wol in allerlei kleuren om te vilten, spinnen, verven...
Voor mensen die gereserveerd hebben: jullie vachten liggen apart en worden zorgvuldig voor je bewaard.

11 opmerkingen:

Conny's-blog zei

Mooie schaapjes heb je hoor...............gr.Conny

marcella zei

mooie schaapjes, jammer dat ik zo weinig nog met wol in de weer ben :) Vroeger heb ik wel heel veel gesponnen, maar het breien...daar had ik toch minder zin in. Je kreeg er wel heerlijk zachte handen van

GRANNY'S HOUSE zei

Heerlijk zo zonder jasje, het gaat over een paar dagen echt zomeren, lopen zij er alvast luchtig bij.

Groetjes
Ines

quilting Jeannet zei

Oh Mienke, ik verheug me enorm op de vacht, en niet in de laatste plaats omdat tie van jullie schapen is, dat heeft gewoon een stukje meerwaarde, en stukje "Mienketrui of sok of shawl"

Janny de Roo zei

...en dan staan ze nu te kleumen in de regen...? Maar het mooie weer komt eraan....!
Stuur je ook even een mail Mienke.
groetjes, Janny

Lida zei

Ik vind het altijd zo'n mooi gezicht als de schapen worden geschoren, heb het dit jaar gemist op de Karpershoeve, maar ben er volgend jaar hoop ik wel op tijd bij!
Wou dat ik tegen wol kon, maar helaas aan mij is zo'n mooie vacht niet besteed, ik wens iedereen veel plezier met deze schitterende wol!
Groetjes
Lida

Willy zei

Wat Marcella ook schrijft, heerlijk zachte handen. Ik heb de vacht van vorig jaar wel gewassen, maar moet 'm nog voor een groot deel uitpluizen, dat doe ik buiten, dus moet het beter weer worden.
Ze zullen hun jasje nog wel missen. Het is hier bar en boos.

Ineke zei

Wat een prachtige wol, maar ik heb er nooit mee gewerkt. Voor degene die er handig in zijn, veel succes. Mooie schaapjes...

Anoniem zei

Weet je wie bij ons jullie schapenvacht ontdekt heeft? Donald, onze oude kater! Hij heeft een fenomenaal plekje gevonden op de jute zak waar (een gedeelte van) de vacht in zit, en ligt er dagelijks heerlijk, vanuit het hok, de boel in de gaten te houden!

Guusje, zei

Wat zien ze er nu mooi uit en wat zullen ze het koel hebben. Laat de warmte maar komen.

Anoniem zei

Oh wat is dat mooi om te zien (en dan nog maar alleen op foto) schapen scheren. Ja, ik hoop dat jullie er veel mensen blij mee kunnen maken, want het is weer in opkomst, spinnen etc. Groetjes Wilma Oud

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...