woensdag 25 juli 2012

Woensdag: hexdag...

Vandaag liepen DH en ik al voor 7 uur met de hondjes op het Schoolpad hier in de buurt: het begin van een lange en drukke dag. Een dag waarop ik moest heksen om alles bij te benen en me een beetje als een heks moest gedragen om me niet in bureaucratie mee te laten sleuren...
En toen kwam DH met de eerste blauwe bessen van dit jaar: héérlijk!
De wereld viel helemaal stil, helemaal toen mijn oog op één van de bessen viel: een slak ter grootte van een speldenknop had er een mooi plekje in gevonden.

Vanmiddag had ik tussendoor even tijd om te hexen. Voor het huis was het een drukte van belang met een controlepost van de Drentse Fiets 4-daagse op het veldje, achter het huis en achter de heg tekende en knipte ik in alle rust - en hitte - hexagonnen totdat de telefoon ging...

Waar gisteravond het hooi nog 'mooi los lag'...

...was het vandaag een gaan en komen en langsrijden van trekkers, hooischudders, pakjesmakers, boeren, burgers en buitenlui met grote platte wagens of veewagens of aanhangwagentjes om het hooi te laden en naar huis te brengen... Zo ook wij, na het telefoontje van de loonwerker dat er hooi voor ons beschikbaar was.
Al die bedrijvigheid, het hoort bij de zomer en bij verzengende hitte: nu moet het gebeuren!
Hier zie je het hooi, afkomstig uit een natuurgebied. Op de achtergrond zie je een bloemrijke akker met zonnebloemen erin. Een vriendelijke buur in het natuurgebied bood ons halverwege het laden (lees DH laden, ik achter het stuur heel langzaam rijden) een glaasje sap aan: mmmmmmmmmm!
Bij thuiskomst stonden er twee brandweerauto's in de straat...
Controle van de brandkranen en het 'dopen' van twee nieuwe brandweerlieden, bleek na een voorzichtige inspectie! Gelukkig bleef ons hooi droog...

Hier zie je mijn hexenlappie in een keukenstoel. Nog steeds word ik er blij van. Mijn hexjes zijn niet groot, de zijkant van een 'blaadje' is 1,2 cm!
En zo is er achter de schermen toch wel het een en ander gedaan aan de hexjes want:
stand 27 juni 74 hexagonnen, stand 25 juli 95 hexagonnen en een hééééleboel geknipte bloemblaadjes...

11 opmerkingen:

elle zei

Je hexenrij wordt al langer en langer en mooier en mooier.
Groetjes Elle

maria zei

wat een fijn leven daar bij jou in de buurt . Als kind tot m'n 15 j. woonde ik op een boerderij midden in het veld ver weg van alles , een zalige tijd als ik er nu aan terug denk , vroeger was het dikwijls hard meehelpen , maar ik hield zo van de velden nu nog steeds , maar rij er met de fiets langs bij een tochtje in de omgeving .
dank voor je blog delen .
groetje maria

GRANNY'S HOUSE zei

Mooie hexenbloemen en maar goed dat je nog even keek voor je de bes in je mond liet verdwijnen, zou een heel knapperig hapje geworden zijn.

Groetjes
Ines

KijkDaarIs zei

Ohhh..wat beschrijf je het allemaal weer mooi...het is net of ik bij je op het bankje zit!!!;0)

ennehhh...als ik deze mooie bloemetjes zie...WIL IK OOK WEER HEXEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hele fijne dag!!...;0)

AnitaS zei

Er is bij jou in de buurt heel wat te zien. Mooi is je hexjeslap.

Janneke zei

Wat een heerlijke drukte om je heen en jij maar hexjes knippen. Hier zijn ze ook overal aan het hooien, de boeren moeten nu de kans benutten, dus drukte ja. Als ik aan vooruitrijden met de trekker denk, komen voor mij altijd nostalgische herinneringen boven, moest ik in schoolvakanties ook altijd doen en toen vond ik dat toch minder leuk.
fijne dag verder, Janneke

Ineke Hulzebos zei

Prachtige hexjes, het groeit al aardig! Ik heb ook zo'n zin om te gaan hexen, vind het zo leuk om te doen.
Wat een drukte voor de boeren in deze tijd hé?
Groetjes

Lupineke zei

Heerlijk dat buitenleven, ik zag ook hier de hooischudders al volop aan het werk... zomertijd = hextijd ;) ook hier dus! Dus gaan we zo dadelijk lekker naar het strand om af te koelen in de zalige zee... dan spoelt alle drukte weer even van je af! Lieve groetjes en hex-ze!!

Lida zei

Ik geniet steeds van jouw omgeving als je er weer een stukje van laat zien, wat zal het heerlijk ruiken! Hier zal de boer morgen wel gaan gieren, want er komt regen aan, dus morgen geen BBQ, die geuren mengen niet zo lekker! Ben helemaal weg van de kleuren van jouw hexjes, echt prachtig! Groetjes
Lida

Anny zei

Ik moet bij hooien altijd denken aan een oud-collegaatje die een tijdje voor een landbouwconsulent werkte. Op dagen als deze was haar standaad uitdrukking:"De consulent hoeft vanmiddag niet te komen spreken... we gaan hooien". Maar 't was ineens wel echt een dagje heksen he?

Anoniem zei

blauwe bessen !! het is ons nog steeds niet gelukt. de konijnen vinden de planten ook lekker!!
je hexenblommen zien er prachtig uit.
groeten en een fijne dag,
marja voortman.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...