zondag 27 januari 2013

Kramsvogels...

In de herfst kleuren de appeltjes van de 'red sentinel' prachtig roze-rood. Je zou denken dat de vogels er in groten getale op af zouden komen, maar niets is minder waar...

Pas nu is het een gekwetter in de tuin. Door de vorst verandert de samenstelling van het appeltje en wordt ie smakelijk voor de vogels, zoals je hier ziet! Het is een kramsvogel (klik) die zich tegoed doet aan de appeltjes. En hij of zij is niet de enige, veel appeltjes zijn aangepikt...

Het is al wat later op de middag en daardoor moeilijker te zien, maar hier zie je een paar van de ongeveer 25 kramsvogels die in de boom komen eten...

De grond onder de boom ligt bezaaid met stukjes appel, het is daar ook goed toeven...
De sneeuw is langzamerhand aan het verdwijnen en hier en daar piept het groen er alweer door.
Met het smelten van de sneeuw lijkt mijn zin en inspiratie weer terug te komen: voor blogjes, voor ontmoetingen... en voor handwerken. Gisteren weer wat quiltsteekjes gezet en heerlijk gekletst, het was een dag met een randje!

17 opmerkingen:

Margriet zei

Mooie vogels, kramsvogels. Je ziet hier in het najaar hele zwermen de meidoorns leeg eten. Gelukkig smelt de sneeuw snel. Nu op naar het voorjaar !
Groet Margriet

klarakapucine zei

Helaas geen kramsvogel te bekennen op de Rozengracht. Wel grasparkieten af en toe. Leuke bijkomstigheid van de sneeuw, die vogelweelde.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat woon jij toch mooi, ik kan daar zo van genieten.

Groetjes
Ines

Annie Kingma.Bonnema zei

De sneeuw en winter op zijn tijd, hoort er bij.
Maar ik ben blij dat het weiland hier achter vanmiddag weer groen werd.
Mooi blogje heb je geschreven.
Groetnis Annie

Carin Wijnand zei

Wist het niet dat eerst de vorst de appeltjes "lekker" moet maken. Goed dat je de vogels zo kon vastleggen, dank je wel.

Marijke zei

Wat Leuk!!!
Heb ook afgelopen week geschreven op mijn blog bij-marijke-thuis.blogspot.nl over de kramsvogel en hun voorliefde voor de malus appeltjes boom. Bij mij was hij in 3 dagen kaal gevreten....
groetjes van Marijke

AnitaS zei

Mooi al die vogels in je tuin. Fijn dat je zin weer terug komt. Winter is altijd een moeilijke tijd.

Anoniem zei

Heb hier bij huis maar 1 kramsvogel gezien.Of ze ook achter in het weiland zijn-geen idee,want alles vliegt meestal weg als ik daar heen ga.Het malusappeltje is hier doodgevroren-toch maar weer een planten.
Hou je goede zin maar stevig vast!
gezellige dag en quilt ze
groetjes,Truus uit Drenthe

Willy zei

Ik heb hier eens een groep van in de straat gezien, was enig hoe ze samen rondvlogen. Hier is de sneeuw bijna helemaal weg, vind het maar kaal nu.
Fijne week,

Janneke zei

Dat wist ik niet, dat Malusappeltjes lekkerder worden door de vorst. Net zo iets als met spruiten dus, haha.
Het is schitterend zo'n groep kramsvogels die lekker zitten te snoepen. Alleen als je zoiets bij je in de tuin ziet, krijg je al weer energie en inspiratie toch? Hier is ook alles weer groen in slechts 2 dagen, wonderlijk toch.
Gr., Janneke

Anoniem zei

Het zijn leuke appeltjes, ik heb ze weleens op de kerstkrans geprikt.
Die vogeltjes, ik ga eens opletten of de "vreemde vogel" hierachter misschien dan een kramsvogel is. Die gespikkelde buik is toch goed te onderscheiden.
Ik ben ook blij dat de sneeuw weer weg is, die vieze blubber in de stad hoeft voor mij ook niet. Deze winter mag het nog wel een keer heel koud worden.

kaneeltje zei

Vorige week zaten die kramsvogels ook in mijn malusboom. Was voor het eerst dat ik ze hier zag,dankzij jou weet ik nu welke vogel het is. Scheelt weer zoeken in mijn vogelgids, dank je !

marcella zei

hier zaten ze ook met de hele familie, snoepend van de hulstbesjes. De hulstboom is vrijwel leeggegeten nu, er waren meer kapers op de kust, ook Turkse tortels, merels en duifjes die de besjes heerlijk vonden

Petra zei

bijzondere vogels, ik zie ze hier niet. Ja..hier is bijna geen sneeuw meer te bekennen..op naar het voorjaar! Dank je voor je lieve reactie, ik doe het rustig aan ;) Lieve groet, Petra

Guusje, zei

O wat zullen ze gesmuld hebben het ziet er ook wel erg lekker uit.

Noor zei

ik heb ze hier in het westen nog niet gezien. Ik had al weer gehoord dat er meer in 't land zijn dan andere jaren. Mooie plaatjes laat je zien>

Boukje zei

Kramsvogel, ik heb er ook 1 in de tuin gehad. Had ze nooit eerder gezien. Toevallig deed ik mee aan de vogeltelling en zag ik er dus een in de heg.
Leuk hoor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...