vrijdag 3 mei 2013

Nantes - de stad...

Niet alleen de tentoonstelling was mooi, er was ook veel te genieten in de stad Nantes. Vanuit het hotel keken we op het Chateau des ducs de Bretagne, tegenwoordig een museum.

Hier zie je La Tour LU, het gerestaureerde monument van de koekjesfabriek LU, die ooit in Nantes begonnen is. LU staat voor Lefèvre en Utile, een echtpaar dat het eerste koekje voor LU ontwikkelde: het rechthoekige boterbiscuitje. De fabriek werd in 1886 gebouwd. De tour stond ongeveer 50 meter van het hotel en was een mooi oriëntatiepunt.
Wij vonden dat de toren wel iets oosters had en dachten eerst dat het een moskee was...

Onderweg naar de stad kwamen we helemaal in lentesfeer. Deze prachtige bloeiende boom was een echte blikvanger! Ik kan de naam niet vinden, wie het weet mag het zeggen! Het heeft wel iets weg van de trompetboom, maar...

De kastantjebomen aan het Cours Saint-Pierre droegen hier en daar al kaarsjes. Al dat groen, we werden er helemaal vrolijk van!

De Cathédrale Saint Pierre werd gebouwd tussen 1434 en 1893 en is grotendeels bewaard gebleven door de eeuwen heen. Een enorm bouwwerk waar we doorheen gelopen zijn, maar door alle onthullingen van de laatste jaren heeft de Katholieke Kerk wel alle glans verloren en dat voelden we.

Een bloeiende camelia in een van de poorten bij de kathedraal.

Op een terrasje genoten we van een heerlijke thé complet: ijs met een mini muffin, brownie, Häagen-Dasz (klik) ijs met een dot slagroom en een potje heerlijk thee...
Voor het thuisfront: verder hebben we ons heel zoet goed gedragen. Alleen de chocolade van Milka in combinatie met LUkoekjes was onweerstaanbaar...

En zomaar ineens wandelden we Joke's droom binnen...

Stapels kantjes...

...oud linnen...

...met monogrammen geborduurde servetten (?)...

...met stof beklede dozen zo mooi...

...een prachtige onderjurk met kant... Natuurlijk waren we hier niet in een keer uitgekeken en zijn we de volgende dag teruggegaan om uitgebreid te snuffelen: geweldig!

Deze lampetkan en het zeepbakje mochten mee naar huis. Beide hebben een mooi plekje in de kamer gekregen.

Regelmatig hebben we een lekker stokbroodje gekocht: voor op de hotelkamer met lekkere kaasjes, of heerlijk belegd met kaas en ham. Stokbroden bakken is echt een vak apart en de Fransen kunnen dat goed!

Overal kun je quiltpatronen vinden, zoals in deze vloeren/tegelwinkel waar we met de neus tegen de ramen ons vergaapten aan de mooiste patronen. We hebben zoveel leuke winkeltjes gezien met chocolade, koekjes, thee en koffie, serviesgoed, kleding... Nantes is een mooie stad!

18 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat mooi allemaal! De gebouwen,de bloeiende bomen,struiken,winkeltjes,lekkers--mmmmm.
Mijn 1e gedachte was ook de trompetboom,want daar lijken de bloemen wel op,maar zulke trossen!Wel mooi hoor.
En een prachtige souvenir heb je meegenomen--staat mooi bij de ster.
Dankjewel weer voor het meegenieten-was weer even in Frankrijk.
zonnig weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

ps hoe is met de uilen en het merelnest? Had hier gister 2 nijlgansen in de denneboom zitten.

Monica zei

Oh, wat leuk dat jij ons van al dat moois laat meegenieten. Die winkel met kant en oud linnengoed... wow, wat geweldig, ik begrijp dat je daar nog eens terug bent gegaan. Gaaf hoor die lampetkan en zeepbakje. Gezellig weekend

carina zei

Wat een leuke fotos van nantes had al heel wat gezien maar deze zijn weer heel anders leuk. Wat een tip winkeltje met die kantjes en doeken! Mooie aanwinst die lampet kan en zeepbakje

Janneke zei

Die bloemen zijn van de Paulownia tomentosa , een prachtige boom die we hier niet zo vaak zien. Is overigens wel winterhard maar houdt toch wel van wat warmte.
Ben ook wel eens even in Nantes geweest maar jullie hebben het daar wel leuk gehad en er afgezieen van de stofjes ook nog een mooie lampetkan aan overgehouden.

Balsemien zei

@Janneke, stiekem hoopte ik dat jij het zou weten. Is het familie van de catalpa?

Martine zei

Heerlijke dat franse.
Krijg meteen zin in een reisje Parijs.

Janny de Roo zei

Wat zijn jullie toch een bofferds om dit allemaal mee te mogen maken....Het zij je gegund hoor !

Anny zei

Leuk dat we zo ook een beetje mee kunnen genieten. Prachtig die lampetkan. Een echte vondst.

Gerda zei

Wat een prachtige foto's, die kastanje bomen, en die camelia, en die gebouwen. Echt heel mooi. En ook handig, zo'n orientatie punt!! Het ziet eruit dat jullie het erg naar jullie zin hebben gehad, mooi zo. groetjes, Gerda

Margriet zei

Al weer zulke prachtige foto's. En inderdaad zijn de blauwe bloemen van de Paulownia tomentosa. Genoemd naar Anna Paulowna. Deze staat wel heel prachtig in bloei. Het is de enige boom in Nederland met blauwe bloemen. In "mijn" arboretum staat er ook één, hij/zij is zeer vorstgevoelig en bloeit maar zelden. Ik herkende de boom ook aan de oude vruchten die nog aan de boom zitten.
Groet Margriet

Jeanny zei

Wat mooi ....! Zeker die kantjes en het oude linnen... !
Lieve groet

kaneeltje zei

Wat een mooie blauwe kan heb je gevonden, snap dat je de verleiding niet kon weerstaan. Ik ben ook gek op LU koekjes, ga ze eens met milkachocola proberen......

josé zei

Zit te kwijlen achter de computer van al dat moois. Wat zullen jullie heerlijk genoten hebben.
En mooi om terug te kijken op een super reis.

En nog een mooie herinnering in je kamer, dit vergeet je nooit. Had wel om het hoekje in die mooie kantjes winkel willen kijken.
Heerlijk Mienke Fijn weekend José

marcella zei

Jullie hebben ook heerlijk zitten genieten lees ik ;) Nantes is een geweldige stad en behalve de beurs zeer de moeite waard om lekker in rond te neuzen en van alles te bekijken.

nelly zei

Zie ik daar een nieuw project???
Heel mooi!

Balsemien zei

@Nelly, nee het is een oud project, maar er komt nog een logje over!

MarianneD zei

Ha,ik zie dat jij dat leuke winkeltje ook ontdekt hebt...wat een schatten lagen daar he?En wat een temperaturen die eerste dagen...heerlijk koffiedrinken opeen terrasje...
Volgens mij heb je net zo genoten als ik!

Tony zei

Hallo zo te zien een prachtige stad.En wat een leuke winkeltjes. Groeten Tony

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...