zondag 5 mei 2013

Nantes - Kaffe Fassett

Een paar jaar geleden was ik in Hasselt (B) naar een tentoonstelling van het werk van Kaffe Fassett. Detail: Kaffe spreek je uit als Keef. Zijn kleurrijke handwerken vind ik erg mooi en vrolijk! Ik was dan ook blij dat er in Nantes ruimte voor hem vrij gemaakt was om te exposeren. Aan de buitenkant van zijn 'kamer' hing deze mooie pastelster. Het quiltpatroon is niet ingewikkeld, het effect wordt door stofgebruik bereikt...

Meer dan vijfentwintig jaar geleden had mijn zusje al een breiboek van hem met heel bijzondere patronen. Bijna niemand had toen nog van hem gehoord. Laat Kaffe zelf nu zitten te breien in zijn 'kamer' in Nantes...

Deze huisjesspencer vond ik wel heel bijzonder. De patronen van zijn breiwerken zijn verre van simpel, maar zo mooi!

Kijk eens naar dit vrolijke genopte voorjaarsvestje...

Dit is een borduurwerk van hem, echt prachtig!

Rechts een beroemde quilt van streepjesstof... En ook de trui heeft al in heel wat bladen gestaan!

Wat is nu het kenmerkende aan de quilts: een aantal felle kleuren die steeds herhaald worden of die dezelfde grondtoon hebben, bloemmotieven, herhaling van de patronen...

Een bedje vrolijkheid! En toch is er eenheid ondanks alle kleuren en motieven. Dat is denk ik het geheim en het knappe in de ontwerpen van Kaffe Fassett.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Ondanks de felle en vrolijke kleuren,gaat er rust uit van zijn werk,vind ik.
Die 1e quilt is ook er mooi en die zachte tinten zie je niet vaak bij hem.Hij is echt een natuurtalent en daar ben ik best wel wat 'jaloers' op!
Jij geniet nog steeds na van Nantes...
gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

marcella zei

Het was zo leuk, al die stijlkamertjes in Nantes. Toen ik er was zat Kaffe te borduren. Wol op stramien, een papegaai en natuurlijk ook weer heel kleurig. Mijn favoriet is nog altijd de quilt met 'tegels' uit een van zijn eerste quiltboeken. Die hing overigens niet in Nantes.

katrien zei

Prachtig hé zijn werken,zowel de quilts als breiwerken.
Ik ging ook kijken in Hasselt.

Gerda zei

Ik heb enorme bewondering voor Kaffe Fasset, zo'n productieve man met prachtige, kleurrijke ideeen. Zijn eigen ontwerpen zijn me vaak net iets te druk, hoewel ik zo'n 30 jaar geleden wel zijn truien breide. De ontwerpen van Kim Mclean met zijn stoffen vind ik werkelijk prachtig, daar wil ik eens aan gaan beginnen!
Groetjes, Gerda

josé zei

Mienke wat heerlijk dit log,je doet mij zo'n plezier. Wat hou ik van zijn quiltboeken, stoffen, borduurboeken, en breiwerkboeken.

Ik mis maar weinig boeken van hem, alleen de laatste tijd koop ik ze niet meer.. Een verslaving geweest. Gelukkig nu wat minder, want ik vind van zijn laatste boeken dat hij blijft herhalen alleen in andere stoffen.
Maar ik hou er van. Genoten hier dank je wel.
Was er toch een beetje. José

Margriet zei

Heerlijk genieten van al die mooie kleuren van Kaffe en natuurlijk zijn prachtige werk. Ik ben toen ook naar die tentoonstelling van hem geweest in Hasselt. Heb nog nooit iets van hem gebreid. Maar wie weet ooit.....
Fijne zondag,
Margriet

Marloeskreatief zei

Oh die man maakt prachtige dingen en zijn stoffen heb ze gebruikt in het quilt voor mijn zus,echt geweldig,ook zijn breiwerken

Sis Voorn zei

Ik heb er ook een zwak voor...nog een ufo te gaan van hem...
Leuke foto's
Zijn er nog uiltjes ???

Tony zei

Ik ben ook in Hasselt geweest, prachtig. Zijn kracht ligt in zijn stoffen. Eenvoudige quilts zonder poespas en ook een uitgesproken kleurgevoel.Groeten Tony

marijna zei

Weet je, heel veel jaren geleden(ik denk ook wel 25 jaar) heeft er eens een artikel in de Margriet gestaan over hem. toen nog niet echt bekent. maar daar stonden foto's in van zijn borduurwerken. Ik heb nog steeds spijt dat ik dat artikel er niet uit geknipt heb. Hij had zelfs keukenkast deurtjes geborduurt. Veelzijdige man. Leuk dat je hem in levende lijve zag in Nantes.

marijna zei

Weet je, heel veel jaren geleden(ik denk ook wel 25 jaar) heeft er eens een artikel in de Margriet gestaan over hem. toen nog niet echt bekent. maar daar stonden foto's in van zijn borduurwerken. Ik heb nog steeds spijt dat ik dat artikel er niet uit geknipt heb. Hij had zelfs keukenkast deurtjes geborduurt. Veelzijdige man. Leuk dat je hem in levende lijve zag in Nantes.

Sabine.v zei

Ik kan ook zo genieten van zijn kleurrijke creaties, boeken, borduurwerken, stofjes.. geraak er gewoon niet op uitgekeken. Ik zou die man ook graag eens ontmoeten. Bedankt om ons te laten meegenieten. vr gr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...