donderdag 18 juli 2013

Een dag met een randje...

Gisteren ging ik met mijn jongste zusje naar Zutphen. Zutphen???? Ja, Zutphen! Sinds we afgelopen weekeinde bij elkaar zijn geweest heb ik een beetje koorts: lapjeskoorts! We reden via kleine weggetjes, en oh wat is Nederland toch mooi! Op een bankje aten we een vruchtenkrakeling of Deense krakeling of hoe zo'n heerlijk broodje maar mag heten... We raakten niet uitgepraat en gelachen en net na de middag stonden we bij Petra Prins (klik) voor de deur.

En daar... lag een briefje van Patricia (klik) voor mij! Stomtoevallig was ze ook gisteren in de winkel in Zutphen. Daar raakte ze aan de praat over quilters en bloggen en had ze van Gerda (klik) gehoord dat ik misschien nog zou komen...
Hoewel Patricia en ik elkaar nog nooit ontmoet hebben, hebben we wel een bijzondere band en dat komt door onze zonen. Via mail en facebook hebben we als moeders onder elkaar al heel wat afgekletst! Hoe jammer dat we elkaar net gemist hebben...
Patricia had niet alleen een briefje achtergelaten, ik mocht ook een lapje uitzoeken. Dat is dit warme rode lapje geworden: lieve Patricia dankjewel!

Ik heb gisteravond nog even een sterretje gemaakt van de stof. Dit sterretje is de basis van een nieuw project! Maar daarover ga ik nog even niets verklappen...

Vorige week was vriendin M. hier. Zij bracht o.a. dit mooie dienblad mee. En een dienblad hier in huis wordt niet gebruikt voor waar het eigenlijk voor bedoeld is, maar voor lapjes... Nou M. je dienblad is alweer in gebruik!

Zo, nu hebben jullie het hele dienblad gezien! Ik blijf nog even aaien...
Op de terugweg deden we Almen aan en zaten op een geweldig terras met een heerlijk sorbet met aardbeien, ondertussen genietend van onze lapjes!
Wat een heerlijke dag!

15 opmerkingen:

Judith zei

Wat heerlijk, een super dag. Ongelooflijk lief van Patricia zeg! En dat dienblad is echt een plaatje, mooie herinneringen aan heerlijke dagen.

Willy zei

Heerlijk dagje Mienke.
Lief van Patricia, jammer dat je haar miste.
Ik schreef net nog aan Anne 'mooi rood is niet lelijk'.Zou het helpen als ik eerst eens een paar dienbladen aanschaf, dan komen die lapjes misschien wat makkelijker, 'kwil't ook!

Anoniem zei

Wat lief van Patricia dat ze je zo verwende.En wat fijn,dat jullie zo samen kunnen delen over jullie zonen-dat heb je nodig om door te kunnen gaan.
Dat was een geweldig dagje uit!
Maar een nieuw project met sterretjes???? Je maakt ons wel nieuwsgierig!!!
Je dienblad ziet er geweldig uit-geniet vandaag.
groetjes,Truus uit Drenthe

Marijke zei

Wat een leuk blogverhaal en lief de vriendschap door bloggen en mailen!
Ben nu aan de bruin blauwe ster met hex en wil ook nog een iets andere rood/witte maken, want PP blijf ik leuk vinden! Dus ben benieuwd hoe jij de ster gaat verwerken!
groetjes van Marijke

Irene zei

Wat kun je op zo'n dag dan genieten van allerlei kleine dingen: op een bankje iets lekkers eten, gezellig kletsen, een onverwacht kadootje.. Letterlijk een sterretjesdag!

Martine zei

Dat dienblaadje met inhoud is om te zoenen.
Ik moet ook nodig eens naar Zutphen afreizen.

Lida zei

Wat heerlijk om dat samen met je zusje te kunnen doen, ik benijd je! En dan al die lieve lapjes en die leuke verrassing van Patricia! Nu dat dienblad ziet er wel heel erg aaibaar uit, gaaf! Geniet van zonnige steekjes, groetjes
Lida

Ineke Hulzebos zei

Wat een heerlijke dag, dat is nog lang na-genieten.

Annelein zei

Wat heb je toch een mooie lapjes gescoord! En die blauwe met bloemen... zucht... zwijmel... zwijmel...

KijkDaarIs zei

Het was gistern ook een hele bijzondere dag..met héél véél "toevalligheden"...
je stofkeuze is prachtig..en het was weer genieten met jullie op bezoek..;0)
Geniet nog maar lekker na!!!

Ineke van den Akker zei

Helemaal geweldig! Wat een prachtige stofjes. Je brengt me op ideeën. Jammer, ik ben net geweest, dus het is niet MIJN beurt. (zoals mijn man dat noemt).

Guusje, zei

Wat een mooie lapjes. Leuk met je zus op stap en wat lief zo'n mooi lapje. Het dienblad is een snoepje.

Patricia zei

Hoi Mienke,
Ja, superjammer dat we elkaar net misten, maar ik had nog een andere leuke lunchafspraak waar ik naar toe moest.
En prachtig rood lapje heb je gelukkig kunnen uitzoeken en ik ben zóoo benieuwd wat je met die sterretjes gaat doen.
Ik heb zelf ook nog een mandje met mooie stofjes liggen uit de Park Avenue-serie en wilde die ook ooit nog een keer gebruiken voor 6puntige sterren. Maar eerst wat projecten afmaken.
Fijne dagen !

kaneeltje zei

Wat een schitterende lapjes op je dienblad, ben benieuwd wat je met al dat roods gaat doen......leuke verrassing dat je zomaar een lapje cadeau kreeg !

Elma zei

Wat een erg leuke verrassing dat je een lapje uit mocht zoeken. Je hebt het meteen verwerkt in een prachtig blokje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...