zaterdag 1 februari 2014

Een schone blik...

Balsemien heeft een nieuwe bril... Af en toe is het beeld nog niet helemaal helder, het is namelijk één met multifocale glazen. En niet zoals sommige mensen denken multivocaal ;-) Dat zou ook wel leuk zijn, een bril met meerdere stemmetjes, net wat voor mij!
Nu had ik al lang een bril, maar alleen voor tv kijken, autorijden. Kwam ik thuis dan was de eerste handeling: bril af! Ging ik de deur uit dan was de laatste handeling: bril op!
Wil je ook weten wat de handeling was als ik eens wat op tv wilde zien? Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr: bril zoeken!
Dat is nu allemaal voorbij, althans...

Bij het lezen van de krant moet deze in de juiste positie en op de juiste afstand worden gehouden, anders heb je een soepje van de letters! Zonder bril lees ik de krant zonder problemen, maar de brillenmeneer heeft gezegd: "de hele dag de bril op houden!" Tja, en ik heb de neiging om naar strenge aardige meneren te luisteren...
Voor handwerken is de bril gelukkig wel goed en vergeet ik dat ik em op heb!

Vanaf mijn positie achter de computer zie ik nu de servieskast wel in volle glorie, ook de letters zie ik goed! En als ik met de bril op langs de kast loop, of gewoon door het huis, slaat de schrik me om het hart: ik zie overal stof, natte hondenstaartjes op de wasmachine en droger, zand op plekjes waar ze even gelegen hebben, spinragjes  complete spinnenwebben tussen de balken van het plafond...
Er is maar één remedie volgens DS: "Bril af, dan zie je het ook niet!" Daar ga ik maar eens over nadenken...

En dit is mijn nieuwe maatje! En nu: eh... toch maar wat opruimen en schoonmaken...
Ik hoop dat ik binnenkort helemaal gewend ben aan het multifocale en ik niet meer constant mijn nek beweeg als een ja-knikker!

26 opmerkingen:

Joke zei

Dat is nou het voordeel van ouder worden! We gaan het allemaal wat (on)genuanceerder bekijken.

@nke zei

Volhouden dame, het went ècht. Sprak de 'ervaringsdeskundige'. Over nog een week ben je er weer blij mee. En w.b. die stofragjes, gewoon naar de leuke stofjes op je tafel kijken!

Rennie zei

Het went vanzelf. Ik ben er zelfs een keer door van de trap gevallen. Keek door het leesgedeelte! Dit is maar een keer gebeurd en daarna is er een wereld van genoegen ontstaan. Je ziet gewoon alles. Niks meer brilletje op brilletje af, brilletje hier brilletje daar. Je zult het ervaren. Veel plezier er mee.

Anoniem zei

Even een pessimistisch berichtje-na een maand werd ik nog steeds duizelig met de multibril-nu dus bril op/bril af-op.Heb zelfs m'n oude leesbril nog in gebruik voor de laptop,anders moet ik er zo dicht opgaan zitten.Dus nu speel ik dagelijks-wie van de 3!
Maar heerlijk de nieuwe leesbril,want kan nu zonder loeplamp borduren!
En ja,wat een smeerpoets ben ik met bril op!-oh vreeeselijk,dat wil je niet weten!
Sterkte en succes met je stof.....jes.
goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Ha ha, wat een heerlijk verhaal! En herkenbaar ;)
Om eerlijk te zijn heb ik er sinds afgelopen zomer ook eentje, maar ik was na een paar dagen al gewend. Heerlijk vind ik um, wil nooit geen andere meer! Sterkte ermee Mienke, je zult vast zien dat je over een week of wat hem niet meer wil missen :)

AnitaS zei

Veel plezier met je nieuwe bril. Ik heb er ook een. Maar nu ook al weer een leesbril erover om te handwerken. Ach ja ik wordt dan ook een dagje ouder.

Margriet zei

Wat een bekend verhaal. Is even schrikken dat de meneer zegt; u moet de bril altijd op. En het went hoor, die multifocale glazen. Alhoewel ik moet zeggen dat wanneer ik achter mijn laptop zit het hoofd wel erg ver achterover moet doen om door mijn "leesstukjes" het beeld te kunnen zien. Trouwens, leuke bril heb je uitgekozen. Ach en schoonmaken heeft zo weinig zin, voor je het weet ligt er al weer stof. Succes met de gewenning.
Groet Margriet

nelleke markesteijn zei

Als je eenmaal aan het idee van multifocale glazen gewend bent, kun je nog eens gaan nadenken over multifocale lenzen. Na een tijdje met bril te hebben gelopen ging me dat steeds meer irriteren (letterlijk op neus en achter oren :-)] dus nu al 1,5 jaar aan de lenzen. Alleen voor handwerken en naaiwerk gebruik ik nog een brilletje extra.
Succes met poetsen ;-). Je mag er ook wel overheen kijken toch?

Janneke zei

Zo herkenbaar, toevallig afgelopen donderdag naar de opticien geweest voor een nieuwe bril, dus over een dag of 10 heb ik hem. Dit wordt mijn tweede multifocale bril. Helaas kan ik niet met brillen omgaan, mijn F. kijkt altijd hoofdschuddend toe als ik het ding schoonmaak of als ik hem weer eens zoek....Ook hangt het ding soms in een boom of stop ik hem gewoon even in mijn zak (dat mag dus helemaal niet).
Ik wens je goed zicht met je nieuwe bril!

Anoniem zei

2 weken en je bent gewend en niet meer misselijk, jedraait niet meer heel je hoofd omhoog en je nekpijn is over ;) oh ja en vooral niet lezen in een bus ,dan word je echt misselijk....maar na 2 weken kon ik t.... groetjes hil

kaneeltje zei

Ik heb er al een paar jaar een en het bevalt prima. In het begin bleef ik duizelig, ben er toen mee teruggegaan en heb een ander soort glazen gekregen(nou ja gekocht). Ik ben erg gevoelig (of zeurderig/ perfectionistisch zei de opticien)en stel hoge eisen aan mijn zicht. Eigenlijk zijn mijn ogen iets achteruit gegaan en moet ik een nieuwe bril maar ben nog zo blij met mijn montuur......Sterkte met wennen !

Annelein zei

Een héééééél leuk Mienke-brilletje. Maar goed dat die brillemeneer je zo "streng" heeft toegesproken...

Martine zei

Ik was ook zo blij met mijn multi bril. Mijn leesbrilletje lag regelmatig bij de grootgrutter tussen de groente omdat ik alleen even een etiketje las en hem daarna weer afzette en vergat.
Alleen dat stof overal , nog steeds hinderlijk.

Ineke zei

Hahaha, wat een leuk verhaal, maar ook heel herkenbaar. Mooie bril zeg!!! Succes met het wennen.

Liefs, Ineke

Elizabetta zei

Gewoon doorzetten hoor!! Het went echt snel. Heb ook computerbril met multifocale glazen... Kan er niet meer zonder, echter voor veraf nog niet nodig, dus voor mij is het ook vaak op en af die bril. Het scheelt wel erg dat ik een super licht gewicht Deens modelletje heb, da's fijner dat een zwaar montuur op je oren!
Enneh.... Mijn schoonmoeder van 86 veegt gewoon kruimels steevast onder de kast. En zegt dan quasi achteloos tegen haar hulp : vergeet je onder de kast ook niet te zuigen, haha zo ondeugend.
Groet, Elly

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Komt helemaal goed, ik weet het zeker

Marijke zei

Ja het is wennen en dan heb je ook wat maar... ik heb nog steeds een extra bril voor het handwerken en een voor de computer...
groetjes van Marijke

Johanna zei

Wat is dit weer grappig! Herkenbaar en leuk om de commentaartjes te lezen. Mijn brillen staan in een kristallen vaas en m'n aparte pc-bril gaat nog wel een tijdje mee. Maar... ik zal binnenkort eens naar de opticien om te checken. Fijne zondag voor jullie allemaal!

conny's quilts en creaties zei

Met een week of twee zul je helemaal gewend zijn hoor.....(zei een ervaren mulifocale drager).....Succes met wennen, enne je zult hoop ik al gauw merken dat het makkelijker is met multifocaal, dan steeds de bril op en af...groetjes, Conny

Birgitte aka Bietje zei

Wat is dit heerlijk herkenbaar. Sinds afgelopen december heb ik mijn multifocale brilletje. En ik ben er superblij mee. Ik kan weer borduren. Ik zie de gaatjes in het stof weer, jippie !!! En dat zonder schijnwerper van een lamp.
En zeker voor handwerken bij de TV, super handig. Het overschakelen van dichtbij (handwerken) en veraf (TV-kijken) kost nu veel minder moeite en ik zie beide afstanden heel scherp.
Alleen bij het computeren was het wat lastig. Daar moest ik echt even leren mikken, waar ik nu moest kijken. Maar ook dat lukt al aardig.
Succes, even doorzetten, straks wil je echt niet meer zonder.

Guusje, zei

Ja dat is zeker even wennen maar ik heb nu ook al een aantal jaren zo'n bril en er is een wereld voor me open gegaan. Ineens zag ik net als jij beschrijft heel veel.

Willeke de la Chambre zei

Mooie bril! Gewoon op houden en voor je het weet wil je niet anders meer!!! ;)

groetjes,

Willy zei

Vooral met het beeldscherm van de pc moest ik erg wennen. Ik zie waarachtig nog een klein honingraat motiefje in je bril.

Anny zei

Het went wel hoor, dat multifocale. Ik heb trouwens een speciale handwerkbril ernaast die net iets sterker is dan in m'n multifocle bril. Ideetje van de oogarts.

Anoniem zei

Ben er na een paar jaar nog steeds niet echt aan gewend, dus heb er altijd een leesbril naast.
Heb je al geprobeerd achteruit te rijden in de auto op een drukke parkeerplaats waar je overal ogen nodig hebt? "Gewoon afzetten" zei de opticien, zolang het nog kan. Heb ook familieleden die er binnen de kortste keren aan gewend waren, dus ga daar maar voor, veel plezier ermee.

Lida zei

Wat een nieuwe ervaring zeg, ik heb gelukkig alleen een leesbril en vind het al lastig genoeg, maar ik heb wel een heel leuk hart aangeschaft met daarop de volgende tekst:

Instead of cleaning the house, I just turn of the lights!

Misschien ook iets voor jou!
Groetjes
Lida

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...