zaterdag 26 juli 2014

Kopenhagen: Nog meer mooie winkeltjes...

Op de eerste dag in Kopenhagen lopen we door de langste winkelstraat en staan stil bij de prachtige etalage van Illums Bolighus (klik)... Het stoeltje met aapje aan de muur is ook zo grappig!

Ook de etalage aan de andere kant van de ingang is een plaatje!

Even gauw in de winkel kijken. Da's grappig, er is een apple core motief van tegels op de vloer! We gaan nu verder wandelen, maar komen beslist nog een keer terug...

Een paar dagen later lopen we op ons gemak - met de handen op de rug - door de winkel. Schitterende ontwerpen en mooie 'spulletjes voor in huis'!

Heerlijke badspullen...

Vazen en schalen...

Een dekbedovertrek met...

...viooltjes...

...en geraniums, daar wil je wel lekker onder kruipen!
We gaan weer verder...

Dag aapje op de stoel aan de muur! 

Het is warm in Kopenhagen, wat zeg ik: het is snikheet! Tijd voor een heerlijke verfrissing bij Café Norden (klik), waar het beredruk is... We hebben toch een plaatsje en genieten van limonade met citroen, limoen, munt en veel ijs. Heeeerlijk!

Aan de overkant van de straat zit de beroemde tasjeswinkel ;-) In 2005 durfde ik daar met vriendin nog wel in korte broek naar binnen omdat we zo nieuwsgierig waren, wat de tasjes 'deden'. We werden alleen niets wijzer, want de tasjes werden met blanco cheques betaald!
Deze keer heb ik zelfs niet in de etalage gekeken...

We lopen verder en komen bij Plint...

Even door de etalage koekeloeren...

In een zijstraatje vinden we A.C. Perch's Thehandel (klik), de leukste theewinkel die ik ooit heb gezien.
Ook wel een beetje deftig...

Ik koop er Earl Grey thee met jasmijn en hier wordt het netjes afgewogen. En het ruikt er lekker...

Jolander (klik) is helaas gesloten. Wat een leuke tweedehandswinkel is dit! In de etalage ligt ook nog eens een schitterende quilt, dus even met de neus plat tegen het raam...

Winkelen - nou ja... vooral winkels kijken en sjouwen - maakt wel hongerig. We belanden op een leuke binnenplaats, waar we even later achter de smorrebrod zitten ~ weet niet hoe ik zo'n streepje door de o moet typen ;-(

Smorrebrod wordt traditiegetrouw geserveerd op het Deense roggebrood, dat heerlijk stevig en voedzaam is. We kunnen er weer even tegen!

4 opmerkingen:

Truus zei

Behalve de thee die je kocht,heb je daar heerlijk lopen genieten!
Wat een mooie winkels zijn daar-wist niet dat het er zo duur was.
De foto's heb je in ieder geval en kun je ook telkens weer bekijken.
Je sterrenquilt wordt mooi-zal die van mij ook eens tevoorschijn halen-werkt aanstekelijk!
goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

kaneeltje zei

Wat ziet die limoen/citroen limonade er lekker uit.....Louis V is prachtig als je het geld er voor (over)hebt, maar niets voor mij....maak er liever zelf een....haha. Hoop toch echt nog die zeemeermin bij jou op je blog te zien !

Marijke zei

Oo die kaarsenstandaards en handdoeken...
Leuk dat je het laat zien!
groetjes van Marijke

Willy zei

Nou Mienke ik heb heerlijk met je mee gewinkeld (etalages gekeken). Dat drankje ziet er idd erg verfrissend uit. ø (ctrl-alt-l), maar je hebt het toch al opgesmikkeld.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...