zaterdag 12 juli 2014

Werk aan de winkel...

Voor mooie tuinplaatjes moet je vandaag niet bij mij zijn!
Onze kruidentuin is behoorlijk verwaarloosd... Zo zonder bril kijkend valt het wel mee, alles is mooi groen! Maar met de bril op valt wel op dat enig onderhoud hier geen kwaad kan ;-)

De basisvorm is in tact, al hebben de buxusheggetjes ernstig te lijden gehad van de schimmel die erin zit... Veel van de buxus in de tuin herstelt zich trouwens goed, gelukkig! Al met al staat in de hele tuin meer dan 150 meter en als dat allemaal vervangen moet worden...

 De 'kinderkoppies' uit de tuin van mijn ouders moeten gewied worden...

En het grind moet opgeschoond worden...

De 'New Dawn' die op sterven na dood was, heeft nieuwe uitlopers en voorzichtig bloeien er weer rozen in, maar het rozenrek dat eens mooi begroeid was is nu nog akelig kaal...

Maar dit! Haagwinde heet het, en het zit overal, zoals hier door de heg...

Deze brutale haagwinde, ook wel 'pispottie' genoemd, verbeeldt zich dat ie in de rozenboog mag bloeien... Nou vooruit, eventjes nog!

Vandaag ga ik maar eens flink in de kruidentuin aan het werk. Tussendoor een paar hexagonnen aannaaien in dit heerlijke schaduwhoekje...
Mijn handen jeuken!

8 opmerkingen:

Irene Pieters zei

Dat is zo jammer, zodra je de bril op hebt dan zie je alle klussen... Uit de verte is het een prachtige tuin! Wij hebben een hele buxushaag gemaakt van de knipsels van 1 grote struik, dat geeft veel voldoening (kost alleen wat tijd, natuurlijk) geniet ook van je schaduwplekje, want zulke weer hebben we niet vaak!

Balsemien zei

@Irene, alle buxus hebben we zelf gestekt en aangeplant!

Judith zei

prachtige plekjes hebben jullie in je tuin! gelukkig herstelt de buxus goed, dat is niet niets om 150 meter te herplanten...wat knap dat jullie dat allemaal zelf gestekt hebben! hopelijk is er nog genoeg mooi weer over als je straks van je werk kunt genieten :0)

Guusje, zei

Dat is werk aan de winkel maar ik zie wel dat het geweldig mooi is aangelegd en weer zo gaat worden als je er even je best voor doet

Ineke zei

Dat wordt even hard werken, maar het ziet er toch heel mooi uit, al groeit alles lekker door elkaar.
Succes!

Minimoek zei

Poeh wat een klus zeg maar jullie hebben wel een prachtige tuin, zelfs met onkruid!!

Janneke zei

Soms moet je de bril wel eens opzetten, dan weet je weer wat je kan doen, haha. Ik kijk en werk echter ook liever zonder bril in mijn tuin, hij blijft wel eens in een boom hangen.

kaneeltje zei

Je basis is mooi hoor ! Laat die haagwinde niet te lang groeien want uitroeien is moeilijk ! Ooit met een stekkkie uit iemand anders zijn tuin cadeau gekregen en ik krijg het niet meer weg, als er een stukje blijft zitten,loopt hij weer uit. Het pispotje is leuk maar niet in mijn tuin......en is je kruidentuin lekker opgeknapt ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...