donderdag 10 juli 2014

Stille avond...

Terwijl ik een rondje in de tuin wandel is het heel stil... Aan de hondjes merk ik dat er onweer in de verte is, ze zijn onrustig. Ik hoor geen vogel, terwijl op dit tijdstip de merel altijd van zich laat horen.
Ineens 'klereherrie' in de bomen: vlaamse gaaien schetteren tegen elkaar en krijsen: nu snap ik waarom de vogeltjes zo stil zijn...
Ineens zie ik de mooie kleurencombi van de Japanse esdoorn, het kaasjeskruid, bloeiende marjoraan en de acanthus mollis...
Zo lijkt het heel wat, maar als je dichterbij kijkt is het rommelig!

In de lucht hangt een donderkopwolk, of bloemkoolwolk, zoals mijn moeder altijd zei... Nou hing moet ik zeggen. Het is intussen helemaal donker geworden en om mijn hoofd beginnen de eerste muggen te zoemen.
In de verte schreeuwt een pauw en boven mijn hoofd hoor ik een geluidje dat ik niet thuis kan brengen, een vogeltje?

Vandaag kwam het nieuws dat niet alleen de bijen zwaar onder landbouwgif hebben geleden, maar dat men zich ernstig zorgen maakt om de vogels. Onomstotelijk is vast komen te staan dat vogels direct en indirect te lijden hebben van bepaalde soorten landbouwgif! In sommige gebieden zijn vogelsoorten in de afgelopen tien jaar flink afgenomen... Nieuws waar DH en ik wel even stil van werden... en boos!

9 opmerkingen:

Truus zei

De onweersbui was hier en hagel ook-het rommelt nog steeds zo nu en dan.
Een paar jaar geleden had ik hier nog een grote mussenfamilie-meer dan 30 stuks.Nu ben ik blij als ik er 12 tel-de lelievelden komen steeds dichterbij.Ze zijn nu al aan de andere kant van het dorp en voor de rest alleen weilanden.Nu maar hopen dat het gif verboden wordt.
groetjes,Truus uit Drenthe

Ina Hummel zei

Wat staat jullie acer er prachtig bij. Hier hadden we vanavond een prachtige wolkenpartij, maar geen regen of onweer. Wel even door de pubert (met enig gemopper) vastgelegd en inderdaad het gif (grrrr) moet heel snel verboden worden, groetjes Ina

KijkDaarIs zei

Wat een mooie plaatjes..en door jou mooie verslag is het net of ik naast je loop.....;0)
Fijne dag...;0)

Anoniem zei

Ja moeilijk he en dat wij mensen daar toch de oorzaak van zijn .

Gr Sofie

Guusje, zei

Nou dat kan ik me voorstellen, het nieuws hakte er bij mij ook in.

Villa Zeezicht zei

En toch blijft men maar volhouden dat het allemaal maar mag en kan, dat landbouwgif! En kijken de mensen, als je vertelt waarom je kiest voor biologisch eten, je meewarig aan alsof je getikt bent.. meer geld uitgeven aan eten, ben je mal! Dan kun je de nieuwste I-pad niet meer kopen...!!

Of ben ik nu iets te cynisch ;)???

Villa Zeezicht zei

Sorry, maar dat moest er even uit ;)

Elleke zei

Ahaaa Mienke, en bedankt!
Al tijden zeg ik tegen Esther, dat ze zo'n leuke plant in haar voortuin heeft, en niemand wist de naam; dank zij jouw rondje in de tuin, weet ik het nu: de Acanthus Mollis.... Als ik hem nu tegenkom in een tuincentrum dan weet ik dat hij in de kar moet, haha

Elleke zei

P. S. En je bericht over de vogels is inderdaad afschuwelijk; wij koesteren ook onze zwaluwen, mezen enz. enz. Al schijten ze er alles onder, maakt ons niet uit, de zwaluwen genieten we geweldig van. Wat een snel " kletsvolkje" is dat toch. Zo leuk. In Italie een uil gespot, die vlak over ons heen scheerde; zat in de moerbei !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...