dinsdag 12 augustus 2014

Een dagje Dartmoor...

DH wilde heel graag eens kijken in Buckfast, waar Broeder Adam als monnik leefde. Broeder Adam heeft het bijenras Buckfast (klik) ontwikkeld. Via de Motorway 5 reden we in ruim twee uur naar Buckfastleigh, de plaats waar de abdij staat waar Broeder Adam woonde...

Hier zie je de kerk met aan de zijkant de abdij...
Geen zichtbare sporen van de beroemde grondlegger van de Buckfastbij...
Geen honing in de abdijwinkel, alleen honing uit Italië en Frankrijk, terwijl de abdij ruim zevenhonderd bijenvolken heeft...

Wel een aantal lavendeltuintjes en een kruidentuin ingedeeld in verschillende vakken naar de functie van de kruiden...

IJzerhard...

In de tuinen waren beelden, en bij ieder beeldje stond het opschrift als op de foto! DH en ik lagen in een deuk. Nogal suggestief en dat in een kloostertuin...

Deze dames kijken absoluut niet blij! We gaan vertrekken, we gaan naar Dartmoor (klik)...

Net buiten Buckfastleigh gaat de weg vrij steil omhoog en even later rijden we door een woest landschap met een dreigende lucht...

Op de voorgrond zie je bloeiende gele brem of heide met varens...

Zo woest en leeg, wat een verschil met de lieflijke Cotwolds! Geniet maar mee...


Schapen en koeien lopen vrij rond in het gebied. Op parkeerplaatsen overal hangen aanwijzingen wat te doen bij een ziek of gewond dier. De schapen hebben allerlei kleuren, zodat ze waarschijnlijk goed herkenbaar zijn. We vonden het nogal storend!

De koeien staan vlak langs de weg, uitkijken geblazen dus, soms steken ze zomaar de weg over!
Wat is dit schitterend, wel erg verlaten...
Midden in het gebied ligt Princetown (klik), een plaats die geheel in het teken staat van de grote gevangenis die er staat... Wel wat desolaat allemaal!
We rijden na ons bezoek aan Dartmoor door naar de kust. Daarover in een volgend blog!

11 opmerkingen:

Ineke zei

Heerlijk en wat een leuke foto's!!!

Liefs, Ineke

Janneke zei

Wauw, wat leuk Dartmoor daar waren wij een paar jaar geleden ook. Afgezien van de uitstapjes naar allerlei bezienswaardigheden hebben we daar hoofdzakelijk heel veel gelopen, de ene tor op en de andere weer af met Snarf.
Veel plezier verder!

nelly zei

Zou er zo willen wonen.......
Dank je wel oor de leuke reportage!

Marguerite zei

Wat een prachtige foto's.
Je voelt de rust als je er alleen al naar kijkt.
Groetjes Marguerite

Anny zei

Heel mooi! Leuk dat we zo mee mogen genieten.

ireneinhetatelier zei

Geweldig, die uitzichten (letterlik en figuurlijk)Die beeldentuin is een topper!
Waarom hebben ze eigen honing in de verkoop? Vreemd, toch?

quiltsathome zei

Heerlijk, ik heb net al je blogjes over Engeland gelezen en het voelt alsof ik met jullie meereis. Mijn herinneringen aan onze reis in Engeland van 3 jaar geleden (zomer 2011) komen weer helemaal terug. Wat is het toch ook een mooi land met zoveel geschiedenis, hè ?
Ik ben ook een fan van de boeken van Philippa Gregory over het leven aan het Engelse Hof, met de geslachten York, Lancaster en Tudor. Heel boeiend. Als je haar boeken leest worden de historische figuren echt mensen van vlees en bloed. Is het misschien iets voor jou ?

Truus zei

En geen pony's gezien in Dartmoor?? Heerlijk,vanavond echt een engelse avond gehad met veel foto's,want zoonlief stuurde van hun vakantie in de buurt van Eastbourne heel veel foto's.
Bedankt weer voor het meegenieten.In de plaats van de gevangenis heb ik een droogdoek gekocht met wild violets en zeep,waar deze streek ook beroemd om is/was? Wel toen wij er de 1e keer waren.
groetjes,Truus uit Drenthe

Willy zei

Geen honing, maar wel een prachtige tocht. Wat een landschap!

Ger zei

Kom even via de link op het blog van Janneke hier kijken,en ben zo een uurtje verder,wat heerlijk om al die vakantie ervaringen te lezen en zo levendig met foto's.
Ik ga straks nog eens verder lezen en ga proberen om me bij je volgers te plaatsen want ik voel me hier wel thuis☺☺.
Moest wel lachen om je opmerking dat je het nogal stoorde die schapen met die kleur op de rug,tja....het heeft voor het schaap en de schaapherder en\of eigenaar wel een belangrijke functie:in bepaalde periode in het jaar worden de rammen tussen de ooien losgelaten,de rammen krijgen stempelkussen(een dekblok genaamd) op hun buik gebonden met kleurkrijt.Als de ram de ooi bespringt om haar te dekken,kleurt het dekblok haar rug,zo kan de boer nagaan welke ooien gedekt zijn en door welk ram.Ook kan hij in de gaten houden wanneer elk schaap moet lammeren,om tijdig maatregelen te nemen,want veel rassen hebben daar hulp bij nodig.

Fijne dag en groet,
Ger

leon 10 zei

hallo wat een leuk blog heb je balsemien kon via een link van janneke op je blog kijken erg leuk en ziet er heel gezellig uit mooi ook die fotos en blog van engeland het is eeen van mijn favoriete landen samen met ierland zou dit jaar ook op vakantie naar de cotswolds en we zou ook naar stroud gaan maar kreeg de griep en de vakantie ging niet door maar zag net je leuke post over stroud erg leuk groetjes leon10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...