woensdag 13 augustus 2014

Farmersmarket in Stroud...

Iedere zaterdag wordt in Stroud de Farmersmarket gehouden in de binnenstad. Je ziet hele gezinnen op de markt boodschappen doen en na tijd op het terras met elkaar wat drinken en andere mensen ontmoeten.
Wij gingen naar de markt en keken (weer) onze ogen uit...
Wat we heel leuk vinden is dat onze eigen Noord-Hollandse blauwe kip met de lichtgroene eitjes hier Cotswolds hen genoemd wordt!

Deze mevrouw verkoopt Brownies in verschillende smaken: salted caramel, pecan-walnut, raspberry en double chocolate...
We nemen een klein doosje met vier brownies mee...

De knoflookspecialist met verse knoflook en sausjes, olie en azijn en andere producten met knoflook...

Hartige taartjes... Alles ziet er even lekker uit!

In Engeland koken ze veel met rapeseed-oil, oftewel koolzaadolie. In deze kraam kon je allerlei soorten proeven met wat brood... Dat beviel zo goed dat we wat olie gekocht hebben!

Geitenkaasjes in allerlei smaken...

Brood kiezen valt hier niet mee: we vertrekken met een 'gewoon' volkoren broodje en een vijgen-walnoten brood. Mmmmm...

Tussen de middag lunchen we in ons vakantiehuisje met een stukje Ploughman's pie met cheddar kaas en rode uien.

De volgende dag roosteren we groente van de markt o.a. courgette, wortel, paprika en parsnip (pastinaak) met koolzaadolie, kruiden uit 'onze' kruidentuin en veel knoflook in de oven. Het duurt even, maar dan heb je ook iets heerlijks...
Ahum, de plastic snijplank lag boven op het fornuis, terwijl de groente in de oven stond. Laten er nu aan de bovenkant van het fornuis gaten zitten waar de warme lucht van de oven uitkomt. De kunststof snijplank heeft nu een paar zeer vreemde bobbels en is niet meer te gebruiken. We moeten dus nog wel even op pad voor een nieuwe ;-(

De groente eten we met boontjes en gammon pie. De pie's kochten we kant en klaar bij een aardige mevrouw op de markt. Toen ik vroeg wat een gammon was en zij me dat uitlegde, maakte ik een snaterend geluid ten teken dat ik het begrepen had. "That's exactly what's in here.." antwoordde ze en wees op het pasteitje en we moesten alletwee ontzettend lachen!

Het was lekker! Stukjes eend met wortel, boontjes, honing, salie, thijm en sinaasappel met een heerlijke krokante (droog zei DH) korst van piedeeg eromheen.
Het spijt me dat ik geen foto van haar kraampje heb gemaakt, de pie's zagen er heerlijk uit en ze had uitgebreide omschrijvingen van alle ingredienten die erin verwerkt zijn...
Ik vind het net kadootjes!
Maar goed dat we bij ons in de buurt niet zo'n zalige markt hebben ;-) Ik zou failliet gaan en dichtgroeien...
En dan hebben we het nog niet eens gehad over al die andere dingen die verkocht werden: aardewerk, zeepjes, bonbons, taartjes, scones, groente en fruit, worstjes (vers en gedroogd) in allerlei smaken, vis, houten borden en planken...

9 opmerkingen:

Irene Pieters zei

Wat een heerlijke dingen op die markt en allemaal zo uitnodigend uitgestald! Brownies, pies, heerlijke kaasjes - ik zou ook van alles meenemen, heerlijk!

kaneeltje zei

Een markt in een ander land is altijd genieten ! Zoveel andere gewoontes en spullen....Het water loopt uit mijn mond, brownies, mmmmmmm.

Willy zei

Oh Mienke wat een heerlijk logje. Wat betreft de portemonnee en de calorieën zijn dit plaatsen waar je met een grote boog omheen zou moeten gaan, maar wat ziet het er geweldig uit. Fijn dat je verslag doet. Ik moet nog even terug naar het begin, Calais.

Monica zei

Mmmm... het water loopt je uit de mond al bij het zien van deze foto's, kun je nagaan hoe jij het moet hebben ervaren om hier lekker middenin te lopen en lekkers te kopen. Dat is nu het ultieme genieten, en inderdaad goed dat dit niet dagelijkse kost is.

Truus zei

Heerlijk een engelse markt.... Heb je geen speltbrood gekocht? Zag dat ze die ook verkopen bij de broodkraam.
Jouw verhalen en die van zoonlief zorgen ervoor dat ik dit weekend weer een pie ga maken-mmmm verheug me er nu al op.
Verheug me op de rest van je verhalen.
groetjes,Truus uit Drenthe

Patricia zei

Enig, die markt ! En een trek dat ik er van krijg !
Wat ziet het er toch allemaal prachtig uit, he ?

Ineke zei

Oh die markten in het buitenland zijn zo leuk, gezellig en heerlijk. Mooi geschreven en met al die prachtige foto's erbij liep het water mij spontaan in (uit) de mond :D

Liefs, Ineke

Anny zei

Wat een smakelijk blogje. En is er nog een textielfestival in Strout? Er is wel regelmatig iets maar ik weet niet of het jaarlijks is

Villa Zeezicht zei

Jammie, het is dat ik nu aan mijn ontbijtje zit, maar anders ik zou meteen spontaan gaan koken bij het zien van al dat lekkers ;)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...