vrijdag 3 oktober 2014

Herfstverrassingen...

De kippen scharrelen in het vochtige en mistige gras...

Door de nevel en het vocht wordt zichtbaar wat meestal verborgen blijft: spinnenwebben! Dit is nog eens een degelijk vangnet.
Weet je dat spinrag sterker is dan staal? Zou je een heleboel spinrag bundelen tot een het formaat van een staalkabel, dan kun je er meer mee dan met een staalkabel!

Overal vind je nu de mooiste weefwerkjes... Vandaar dat ik weer een kleine expositie organiseer hier van de mooiste kunstwerkjes!

Zo knap gemaakt, zonder telpatroon, maar gewoon uit het blote hoofd!


Een schitterend web, zo regelmatig gesponnen... maar wat daar binnenin zit...

Deze dikzak dus... daar ben ik wat minder van gecharmeerd: brrrr!

Bij de vijver een woud van webben...

Ik blijf het prachtig vinden!
Zo nu nog even een andere foto op mijn bureaublad plaatsen, DH heeft daar de dikke kruisspin opgezet. Ik kan daar wel om lachen, vooral om het plezier dat hij waarschijnlijk gehad heeft toen hij er mee bezig was, hihihi!

7 opmerkingen:

Janneke zei

Schitterende web expositie en die griezeltjes die daar in zitten kan ik wel om lachen. Zij zijn wel de fabrikanten van al dat moois, wonderlijk toch.....

ivoorwit.blogspot.com zei

Een prachtige tentoonstelling.
Met plezier gekeken!
Groetjes Thea

Lida zei

Prachtig, al moet ik eerlijk zeggen dat ik 's morgens er niet blij mee ben als ik Tara uitlaat, ik zie de draden niet hangen en krijg er iedere keer weer een paar in mijn gezicht! Maar een web met de dauw of mist erop is altijd weer schitterend om te zien!
Groetjes
Lida

Gonda Westra-Steursma zei

Ja, dit is prachtig. Ik noem het altijd een "kanten webdesign".

Villa Zeezicht zei

Wow, zooooo mooi!!
Het is nog niet eenvoudig om al die 'dikkerds' te ontwijken hier in de tuin, moet er niet aan denken dat ik er eentje op me krijg... bbbrrr! Maar, weven kunnen ze ;)

Jane in Wales zei

Zo prachtig, die spinnewebben. Ik geniet er ook altijd zo van. Dank je wel voor de mooie fotos!

martine zei

Mooi he. Zat gisteren al vroeg op de fiets en het was een feestje om om je heen te kijken. Alles was versierd met spinrag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...