dinsdag 23 december 2008

Ultiem kerstvakantiegevoel...

Heel wat jaartjes geleden speelden we in de kerstvakantie vaak Monopoly, tenminste als er geen ijs was, of als we moe en verkleumd terug waren van de ijsbaan, die nogal ver buiten ons dorp lag.

Als het etenstijd was, werd er met het bord op schoot gegeten, zodat het spel op tafel kon blijven staan. Of het spel werd voorzichtig naar een ander plekje geloodst...

De meeste bedragen van 'huur onbebouwd' wist je uit het hoofd, net als die bij de Kans- en Algemeen Fondskaarten. De aanslagen voor huis- en straatgeld waren diep gevreesd, meestal was je daarna failliet of je moest de gelukkige eigenaar zijn van Amsterdam of Rotterdam. De combinatie Utrecht-Groningen was ook zeer gewild. 'Vrij Parkeren' was een veilige haven of een lelijke spelbreker!

De ruzies waren soms niet van de lucht, het spel werd menigmaal acuut gestopt. Maar ja... even later werden er toch weer stapeltjes geld verdeeld, pionnen klaargezet en begonnen we even vrolijk weer van voren af aan...
Oude tijden herleven...Tot mijn grote vreugde verschijnt het oude vertrouwde Monopoly spel regelmatig in weekeinden en vakanties op tafel, en spelen wij het met DS, of DS met vriendjes of familie. En weer zijn de ruzies niet van de lucht, en vliegt er soms een pion door de kamer!
"Mam, zullen we nog een potje Monopoly doen?"
 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...