woensdag 30 september 2009

De hort op naar de Hortus...

Afgelopen zondag brachtenwe een bezoekje aan de Hortus (klik) in Haren. We werden rondgeleid door de zoon van kennissen die in het park werkt. Zo kregen we veel te horen over de achtergrond en geschiedenis van de aangelegde tuinen...
Het weer was schitterend en de kleuren van de planten zo mooi. Het herfstrood kwam in allerlei tinten tevoorschijn! Er waren veel bijzondere planten waaronder de zonnedauw.

In de natuurtuin zat dit prachtige blauwtje. Aan de vleugeltjes te zien heeft het al heel wat vlieguren gemaakt. Het vlindertje is al een beetje transparant. Ook dit is herfst!
Ooit hoorde de Hortus bij de Rijksuniversiteit van Groningen. Jammer dat de RUG zich teruggetrokken heeft. Hierdoor lijdt de Hortus een kwijnend bestaan met een handvol vaste medewerkers en een groep vrijwilligers die ervan probeert te maken wat er van te maken valt... Met chronische financiele problemen ligt het verval op de loer! Zo zonde! Daarom petje af voor alle mensen die de handen uit de mouwen steken in de Hortus!
De Hortus is erg veelzijdig: er zijn kassen met planten en insecten, een Chinese tuin, een bijenstal, een kindertuin, rozentuinen, hortensiatuinen, een pinetum, een arboretum. Kortom: teveel om op te noemen en te bekijken in een enkel bezoek...

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...