dinsdag 3 mei 2011

Die Schuyt...

Wat was het geweldig! We hebben een superweekeinde gehad van het begin tot het einde...
We logeerden in Die Schuyt (klik), het witte pand rechts, in hartje Zutphen, een prachtplek! We zijn bijzonder gastvrij ontvangen door de eigenaars. Ter gelegenheid van mijn verjaardag kreeg ik bij aankomst een fles wijn.
Wil je ook even binnenkijken bij Die Schuyt? Kom maar even mee...

Elke dag begon feestelijk met een geweldig ontbijt: vers geperst sinaasappelsap, een schaal met fruit, een vers gekookt eitje, warme broodjes en croissantjes en een variatie aan kaas- vlees- en zoete belegsoorten...

Iedere ochtend was de ontbijttafel met ander servies gedekt. Zondag was dit prachtige klassieke servies aan de beurt. Compleet met eierdopjes, botervlootje, thee- en koffiekopjes: een plaatje!

Op de deur van een van de logeerkamers is een gedicht van Ida Gerhardt (klik) afgedrukt waarin de 's Gravenhof (straat) en Walburgstoren van de Sint Walburgiskerk (klik) in Zutphen voorkomen.

Op de overloop was deze dame van mozaiek gemaakt. Ik vind het prachtig! 

In de kamer waar we logeerden was een vide, vandaaruit had je zicht op een gedeelte van de kamer. We sliepen helemaal in de nok. Overal oude gebinten, prachtig maar au... wel eens lastig als je lang bent!

Zo keken we vanuit ons raam op de Walburgistoren.
We maakten nog een paar uitstapjes, daarover later meer!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...