dinsdag 15 november 2011

Horrorwinter... kom maar op!

Met de kou van de afgelopen dagen kun je mij regelmatig in de buurt van de kachel vinden. Boekje lezen, spelletje klaverjas met DH of DS of een borduurwerkje erbij of gewoon lekker in de vlammetjes staren...

Het is een topper op Twitter, de kranten staan er bol van, metereologen worden te pas en te onpas van stal gehaald om uitleg te komen geven, er is een nieuw woord voor in de 'Dikke van Dale' (klik): H*O*R*R*O*R*W*I*N*T*E*R
Nou laat hem maar komen: er ligt 15 kuub gedroogd hout klaar om hem te lijf te gaan...

De eiken die langs het weiland staan werden vandaag gesnoeid en de niet bruikbare stukken hout werden  door de zaagmannen over de omheining in de wei gekieperd. Toch mooi weer een kuubje bij elkaar gesprokkeld...

We denken na over alternatieve manieren van verwarmen, samen met de warm watervoorziening via zonnepanelen die hier al geïnstalleerd is, komen we dan een heel eind op eigen kracht...

Voorlopig rookt de schoorsteen hier nog wel...

18 opmerkingen:

Elly zei

Hey Mienke,

Wij zijn ook erg bezig met nadenken hoe we qua energie meer zelfvoorzienend kunnen worden. Willen Willem en ik graag nog eens een keertje over bomen met jullie, want ook zonnepanelen denken we weer serieus over, rest warmte kan zo naar zwembad! En we zijn bij stokertje geweest, maar weifel ivm tegenstrijdige adviezen. Keertje eens even weer met elkaar handwerken binnenkort? Ik kan wel wat ontspanning gebruiken, noem jij maar data. Groet Elly

quilting Jeannet zei

Wij zien het net zo als jullie Mienke! ik heb zelf al een lange wollen thermo onderbroek aangeschaft voor op de fiets, laat de winter maar komen! Ik ben dol op Nova Zembla.

AnitaS zei

Het enige nadeel van een koude winter is voor mij niet de koud, maar sneeuw en gladheid. Het wordt dan erg moeilijk om naar winkels te gan voor boodschappen. Nu ik ouder wordt, wordt ik wel voorzichtiger.

katrien zei

Je bent voorzien voor een harde winter.Gezellig hé zo'n houtkachel.

GRANNY'S HOUSE zei

Heerlijk zo'n houtkachel onze jongst DD heeft er ook een en die heeft beneden nooit of bijna nooit de verwarming aan.
Wij wonen in een appartement en het bestuur heeft eens uit laten rekenen wat het kost om zonnepanelen op het dak te zetten, maar dat werd toch wel heel erg kostbaar.
Maar verder doen wij hier zoveel mogelijk, ik heb dan ook alleen de verwarming aan in de woonkamer en onze slaapkamer is altijd lekker koel, je kan dan zo lekker onder je dekbed kruipen.

Groetjes
Ines

Annemieke Nierop zei

Wel een looppaadje houden naar al die kuubs houd hè... als er een meter sneeuw ligt.
;-)

Groeten Annemieke

Guusje, zei

Dat ziet er goed uit. Wat een stapel die zal jullie van de winter heerlijk warm houden, ik weet waar ik heen moet als ik het hier niet meer warm krijg LOL.

Anoniem zei

Heerlijk, laat koning winter maar komen, we lusten hem rauw!

Hilde zei

Tegen koude kan je je beter wapenen dan tegen een hittegolf. Het geeft een goed gevoel om met een voorraad hout tegen de winter aan te gaan, ook hier kan de kachel branden en de zonnepanelen hebben al veel energie opgeslagen. En dan nog enkele kaarsjes laten branden...

Noor zei

oei je maakt me een beetje jaloers met al dat hout...ik heb ook een houtkacheltje maar het is nog niet zo gemakkelijk hier in het westen om op een goedkope manier hout bij elkaar te sprokkelen. Nou ja, net als jij geniet ik ook van de natuurlijke warmte die van mijn kacheltje afkomt, laat de kou maar komen.

Anny zei

Als ik ooit ga verbouwen dan wil ik ook graag weer een kachel terug. Hoort ook een beetje bij de droom om wat meer zelfvoorzienend te worden!

Willeke de la Chambre zei

Jullie zijn er klaar voor, dat is wel duidelijk!

Schitterend! Vooral die schoorsteen in deze Sinterklaastijd!

groetjes,

Supergoof zei

Van mij mag het heel koud zijn, lijkt me geweldig om een bevroren Kolk voor de deur te hebben,...
Maar,.... alsjeblieft geen sneeuw,... de ooievaar maakt het niet uit, maar mij wel,...
;o)

Janny zei

O, ik hoop dat het allemaal mee gaat vallen. Oudste gaat haar boerderij verbouwen en zal vaak weinig verwarming hebben (zie mijn logje vandaag). Dan moet je natuurlijk geen horrorwinter hebben!
Janny

Het lieve leven... zei

wat leuk zo'n houtkachel!! gezellig!! En wat heerlijk dat je zo'n lekker voorraadje hebt. Groetjes, Petra

lheurebleue zei

ja, we worden wel bang gemaakt! maar als de nood aan de man is, kunnen we dus bij jou terecht ;)

Willy zei

Het was al wel fris afgelopen week, maar ook wel weer fijn, wie weet wat er nog allemaal komt. Hout genoeg in ieder geval.
Groetjes

Josien zei

Hoi!
Lheurebleu ziet het helder in ;-)

Wel veel kuub zeg. Zou het zo ernstig worden?

Hier in Zweden hebben we aan 9 kuub plus een eigen aardwarmte-installatie vast en zeker genoeg. Tenzij de elektriciteit langer zou uitvallen (al weer bijna twee jaar terug voor het laatst).
Alles is zo anders dan toen ik nog in de randstad woonde. dat oergevoel met hout, wow!

Prettig weekend!
Groeten thuis,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...