vrijdag 2 maart 2012

Heerlijk vooruitzicht...Al bijna een week bivakkeer ik met mijn snotkop op bed. Af en toe kom ik er even uit - maar echt jofel is het nog niet...
Gelukkig heb ik wel een heel leuk vooruitzicht: we gaan eind april naar Zweden! Net als drie jaar geleden ga ik Josien (klik) opzoeken. Dit keer ga ik niet alleen maar gaan DH en DS ook mee.
Onze moeders waren schoolvriendinnetjes heel vroeger, pas door hun dood hebben wij elkaar leren kennen... Ik kijk er ontzettend naar uit!

Afgelopen week joegen 's nachts de leeuwen achter mij aan, die hier in de buurt waren losgelaten: moeders met welpjes. Wellicht moederschapen die in mijn verwrongen koortshoofd lammetjes beschermden? Overdag las ik 'Bonita Avenue' van Peter Buwalda (klik), een bijzonder maar ook bizar boek. Een boek waar je van bij moet komen als je het uit hebt. Een boek dat je achter elkaar uit wilt lezen, maar ook niet omdat je wel aanvoelt dat wat er nog moet gaan komen je in de wurggreep neemt...
Als je het boek weglegt besef je gelukkig dat je gewoon veilig in je eigen bedje ligt ver weg van alles wat in het boek voorbij komt.
Ik heb bewondering voor de schrijver: hoe krijg je het bij elkaar verzonnen en hoe verdiep je je in de materie om het allemaal te kunnen schrijven.
Meer mensen die het gelezen hebben?

21 opmerkingen:

josé zei

Balsemien wat een heerlijk vooruitzicht naar Zweden.
Geniet van de voorpret!!
Ik ben in Stockholm geweest, ik hoop er ooit nog eens te komen.

Veel beterschap met je griep is heel vervelend, ik weet er alles van. Een paar maanden geleden gehad door griepprik. Die hoef ik dus niet meer.

Veel lees plezier nog..

Liefs José

Annelies zei

Veel beterschap ! Wat een leuk vooruitzicht om naar Zweden te gaan.
Ik merk bij het lezen van sommige boeken dat het zelfs mijn stemming kan beïnvloeden.

Dorothé zei

Leuk dat je naar Zweden gaat. Nee, het boek heb ik nog niet gelezen. Het ligt op de stapel die Pieter al lang uit heeft. Maar iedere keer komt er weer een ander boek tussendoor, zoals Streken van Koch. Ik heb er van genoten, ik vond het zelfs spannend. Dan voor de aanrader.

Hilde zei

Beterschap, Mientje!
Oh, naar Zweden gaan is mijn grote droom, voorlopig ga ik af en toe noordelijk naar Nederland !?!
Er is steeds twijfel om te lezen als ik een boek van Buwalda vastpak...
Heb je een andere aanrader van hem?

betty prins zei

Ach al dat dromen, ik herken het, heb dagen, koortsig, van ons franse huis gedroomd (dat anderen er ingetrokken waren...)
Gelukkig heb je een heerlijk vooruitzicht, vakantie in Zweden!
Knap goed op hoor, neem je tijd, het duurt echt even voor je weer okay bent

Josee zei

Wat een heerlijk vooruitzicht, dan kom je misschien iets sneller van je snotkop af.Lekker lezen is ook fijn.
Beterschap.

Guusje, zei

Wat een heerlijk vooruitzicht. Alvast heel veel voorpret. Het boek ken ik niet maar ik ben wel benieuwd en natuurlijk heel veel beterschap.

AnitaS zei

Wat een fijn vooruitzicht. Voor je het weet is het zover. Beterschap.

Lida zei

Ben ik blij dat het koortsleeuwen waren, toch een stuk veiliger voor je lammetjes! Nu maar snel die beesten verjagen en dan hopen dat er snel wat zon komt die de laatste restjes griep verjagen! groetjes
Lida

GRANNY'S HOUSE zei

Wat leuk voor je, helemaal naar Zweden.
Het boek heb ik niet gelezen, maar je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt.
Hopelijk ben je snel weer opgeknapt.

Groetjes
Ines

Anny zei

Beterschap! En je hebt een leuk vooruitzicht! Ik heb Bonita Avenue niet gelzen. Het leek mij te beklemmend. Ik ben meer van Voskuil. De buurman, een pas verschenen posthuum boek heb ik net uit. Het was weer prachtig.

Lupineke zei

He Mienke, wat een leuk logje weer, ik vind je foto's prachtig en verlang samen met jou naar een bezoek aan Zweden! Heerlijk, dat jullie binnenkort gaan!! Heb meteen de blog van Josien bezocht, errug leuk! Beterschap, hopelijk ben je snel weer helemaal de oude, en lieve groet!! Oh ja, dat boek ken ik niet...!

inge zei

beterschap meid!

marcella zei

beterschap met de laatste restjes griep. Wel een heerlijk vooruitzicht, Zweden! wat zul je genieten

Willy zei

Je kunt al zo aftellen. Ik moet nog iets langer wachten dit jaar.
Beterschap, lieve groet

Anoniem zei

ja ik vond t bijzonder ,zoveel dat zich ontrafelt..kon niet stoppen ,bizar en knap zit t in elkaar! mooi boek en 1 die ik zowel mannen als vrouwen aan kan raden...

beterschap en heerlijk straks samen naar zweden!!
groetjes hil

kaneeltje zei

Beterschap als eerste !Heb een week geleden de griep gehad met oorontsteking en ben nog steeds niet fit. Het boek heb ik niet gelezen maar weet het gevoel dat je beschrijft, het inleven.Heerlijk dat je naar Zweden gaat (staat nog steeds op mijn verlanglijstje),je kunt al gaan aftellen ! Fijn weekend !

Janny zei

Wat heerlijk dat je kunt uitkijken naar een paar weken Zweden. Dat is inderdaad een heerlijk vooruitzicht.
Ja, Ik heb Bonita Avenue ook gelezen. Heb ik ook nog ergens op mijn blog over geschreven. Wat je zegt: een bizar, maar uiterst boeiend boek.
Ik hoop dat je je inmiddels weer een beetje beter voelt?
In elk geval wens ik je heel spoedig herstel toe!
Janny

marijna zei

Beterschap Mienke! Nooit leuk om op bed te moeten liggen met een zeef hoofd. Maarre...wat heerlijk dat je weer naar Zweden toe gaat. Gezellig dat je DH en DS ook mee gaan dit keer.

lheurebleue zei

ik hoop dat je inmiddels weer beter bent.
wat een heerlijke reis heb je in het vooruitzicht!

Anoniem zei

Hallo Balsemien,
Ik heb het boek gelezen. Het kon me niet erg boeien. Soms was het erg voorspelbaar. Voor mij was het hoe zal ik het zeggen, te gemakkelijk op de een of andere manier. Beterschap!
Harma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...