zondag 13 mei 2012

Nieuwe kipjes...

Weet je wat dit zijn? Dit zijn twaalf kuikens die op 14 april geboren zijn en die met zijn allen op het voer af komen...

Kijk, zo kun je het beter zien... Het zijn kuikens van de Noord-Hollandse blauwe kip (klik). We weten niet hoeveel haantjes en hoeveel hennetjes er zijn. Het zou leuk zijn als er twee mooie toompjes van gevormd kunnen worden. Spannend, voorlopig moeten ze nog flink groeien.

Hier zie je een kleine pluizebol, die nu echte veertjes begint te krijgen...

Na meer dan twintig jaar Groninger meeuwen (klik) wilde DH graag een ander ras. Voor de Groninger meeuwen kippen en haan zoeken we een goed tehuis, ze zijn te koop!

Jet vindt de kippen en kuikens superinteressant en ligt rillend te kijken!

Ook Sam reageert op de kuikens, wat een stel hè? Ondertussen is Fiep binnen bezig om een schaaltje met garnalenstaartjes soldaat te maken, maar dat weten we op dat moment nog niet! Stoute Fiep!

Op het dak van het kippenhok zie ik zowaar een balsemien tussen de vetplanten...

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zou ook rillend liggen kijken...
Foei, stoute mensen om eten zomaar te laten staan.

Ineke Hulzebos zei

Wat een leuke kippetjes!
Fijne avond

quilting Jeannet zei

Ohh, wat leuk Mienke, wij willen ook Noord Hollandse Blauwen, de Groninger meeuwen hebben we gehad, vlogen ons teveel rond, te onrustig, ik dacht al...als je de blauwen weg doet.....zit ik zo in Drente.....met zoonlief achter me aan met een mandje.

GRANNY'S HOUSE zei

Ik zou ze zo van je overnemen, ons balkon is er groot genoeg voor, maar de buren....... ;-))

Groetjes
Ines

Balsemien zei

@Jeannet, we vinden ze ook te vliegerig, zitten regelmatig in de moestuin als ze los lopen...

Johanna zei

Net als Ines zou ik de Groninger meeuwen zo over willen nemen, maar ...

Slimme Fiep!
Ze dacht natuurlijk dat het een tractatie voor haar was, terwijl haar tieners met jullie in de tuin waren. Als hond eet je zomaar geen garnalen. Dat is feest!

Hej då!

Josien zei

Wat is je kast met wit/blauw om superBLIJ van te worden, zeker nu het lieve eierstelletje erin staat, naast het ontbijtbord.

Die vorige reactie kwam ook gewoon van mij maar Google wist even de weg niet ;-)

marijna zei

Wat een mooi stel zo bijelkaar. Het zijn erg leuke kippetjes. Je Groninger meeuwen vind ik ook erg leuk. alleen geen hok voor ze. Er zal vast iemand kopmen die ze wil overnemen.

Lida zei

Wat een leuk stel zeg en wat jammer van die andere kippen en haan! Ik wou dat wij ze mochten houden, maar helaas dat zit er niet in! Veel plezier met deze nieuwe scharrelaars, groetjes
Lida

Anny zei

Oh, ik zou best kippen willen. Maar dan zou ik nu zeker moeten weten dat ik ooit mijn moeders huis kan overnemen! In mijn piepkleine tuin zou het nooit lukken. Maar met de huidige woningmarkt weet ik het nog zo net niet. Jammer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...