woensdag 2 januari 2013

Inspiratie voor 2013...

Heerlijk om met zo'n mooie agenda van Quiltmania (klik) het nieuwe jaar te beginnen. Er staan prachtige antieke quilts in uit allerlei landen...

...maar ook moderne blauw witte uit de VS.

Ook mooi meegenomen is het fijne kleine formaat van de agenda, makkelijk om mee te nemen. Deze agenda heb ik gekregen van iemand met wie ik wel een klik heb en vreselijk kan lachen, nogmaals dankjewel!

Aan de kast in de keuken hangt de schitterende kalender van het Nederlands Openluchtmuseum (klik). Meerdere quilters onder ons hebben deze kalender, zag ik al...

Prachtige foto's van antieke quilts uit de collectie van het museum.

Eenvoudig patroon, maar het effect is geweldig mooi! Elke dag kan ik hiervan genieten dit jaar, leuk hè?

Nog één foto dan... In maart 2009 bezocht ik in het Fries Museum (klik) in Leeuwarden een prachtige tentoonstelling over quilts. Hier (klik) kun je de foto's zien. Veel quilts die op de kalender afgebeeld staan waren toen daar te bewonderen.
Met de agenda en kalender moet het goed komen met de inspiratie om weer te gaan quilten. Al een poosje komt hier weinig van door drukte, ziekte...

19 opmerkingen:

Lida zei

Hoi Mienke,
Ik hoop dat je snel weer aan de naald bent en lekker met je lapjes gaat stoeien! Deze prachtige kalender is heel inspirerend! Zal proberen er ook een te pakken te krijgen! Heel fijne dag, groetjes
Lida

GRANNY'S HOUSE zei

Je krijgt in iedergeval weer inspiratie en dat is alweer heel wat en straks ga je ook weer aan de slag, hopelijk zijn nu ook alle zieke weer beter, hier gelukkig wel.
Het is genieten met die mooie agenda
en kalender.

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Zo heb je dagelijks veel inspiratie om je heen. Succes met bedenken wat je gaat maken.

katrien zei

Leuk zo'n agenda.

Anoniem zei

Mooie kalender en agenda met veel inspiratie.Daar geniet je al weer van,dan komt de rest ook nog wel.
En als de rust weer terug komt,dan komt de inspiratie ook wel weer.
Geniet ondertussen van de zon(trekt net weg achter de wolken!) en je mooie quiltplaatjes.
gezellige middag/avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Ineke zei

Hoi Mienke, wat een prachtige kalender van het Openluchtmuseum!En hartelijk bedankt voor je bezoekje en reactie op mijn blog. Het allerbeste voor jullie allen!!!
Liefs, Ineke

Anny zei

Allereerst nog gefeliciteerd met Bo's 16 e verjaardag. Wat een prachtig hondenleven heeft dat beest! En.. met al die mooie voorbeelden moet het met het quilten ook wel goed komen!

marcella zei

ik wens je dan ook een heel goed quiltjaar! en ergens heel in de diepte begint het bij mij ook weer te kriebelen zo nu en dan..je hebt prachtige kalenders, het komt vast helemaal goed met 2013

Guusje, zei

Wat een mooie agendas zijn dit net wat je zegt iedere keer weer genieten als je ze openslaat. Dat alleen is al de oeite van het kopen waard.

Marijke zei

Ja dat agendatje dat ligt hier ook leuk ding hè!
En van de grote.... een quilt hoeft niet moeilijk te zijn om mooi te wezen!
groetjes van Marijke

Anoniem zei

Oh ja, heerlijk inspiratie opdoen.

Conny's-blog zei

Wat een mooie kalender zeg van die oude quilts allemaal..............liefs.Conny

Willy zei

Je kunt elke keer helemaal wegdromen bij die prachtige quilts als je de agenda gebruikt. Voor jullie ook een heel fijn jaar en gefeliciteerd met Bo. Lieve groet

kaneeltje zei

Inspiratie genoeg ! Nu alleen nog energie krijgen en de rust om je naald en draad weer op te gaan pakken (P.s. ik viel gisteren tijdens het jeugdjournaal in slaap,totaal uit mijn ritme gehaald door de feestdagen...)

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Ja ik zag deze agenda ook al liggen, maar ik werk digitaal. Anders had ik hem zeker aangeschaft. hij is echt prachtig.
Beterschap verder en groetjes

Wietske

Gert zei

Wat heerlijk he, al die inspiratie die we hier uit op kunnen doen. De kalender is inderdaad erg mooi, dat is weer een heel jaar genieten van al dat moois.

Janny de Roo zei

Daar durf je toch bijna niet in te schrijven....Gelukkig en creatief 2013 Mienke !

lheurebleue zei

ik hoop dat je agenda gevuld wordt met mooie herinneringen ...

Janneke zei

Prachtig die agenda met oude quilts. De inspiratie zal je ongetwijfeld wel weer krijgen, ik kan je er niet aan helpen, want ik quilt niet. Doordat ik nogal veel in de grond wroet, zijn mijn handen niet meer zo geschikt voor dat fijne werk. Vindt het ook erg leuk dat we zo veel herkenbare dingen in onze blogs terug zien, vooral met de honden en dan de boeken, ik kijk altijd even naar je lijstje wat aan de zijkant staat.
Groeten, Janneke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...