zondag 10 februari 2013

Over heilige boontjes...


Gisteren waren DH en ik een dagje naar Dordrecht...  Dordrecht heeft een prachtige oude binnenstad, veel leuke winkels en kunst en musea. Hoofddoel was een speciale winkel, maar daarover straks meer! Eerst hebben we lekker geluncht met uitzicht op een gracht als deze...
Het deed me denken aan het boekje van Bruun de Beer van W.G. van der Hulst jr. waarin een beer ongewild op zo´n meerpaal belandt.

Terwijl we zaten te lunchen keken we in de boekjes van de plaatselijke VVV en ontdekten dat er aan één van de havens een winkel voor pop-up boeken (klik) gevestigd is. Tuurlijk gaan we daar ook kijken, nu we er toch zijn. Ik ben een pop-up-boeken fan, ik schreef er hier (klik) al eerder over!
We werden vriendelijk welkom geheten in een winkel vol juwelen: het ene boek nog mooier dan het andere...
Tussen al dat prachtigs lag een heel leuk kalenderboek 'The Rabbit problem' van Emily Gravett (klik, zo leuk!), een heel grappig boek met als hoofdthema de vraag wat er gebeurt als een eenzaam jong konijntje een uitnodiging stuurt aan een ander eenzaam konijntje en hoeveel konijntjes er een jaar later op het veld rondspringen...

Er staat een 'breipatroon' voor een warm konijnenvestje in, uiteraard met oorwarmers...

Heel komisch en erg Engels... Het is een prachtig boek, dat je ook als kalender kunt gebruiken en op kunt hangen. Elke maand met een nieuw verhaaltje en illustraties met veel humor!

Wat bracht ons naar Dordrecht? Vreeken's Zaden (klik), een specialist op het gebied van zaden, bollen, knollen, tuingereedschap, het walhalla voor DH! Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit wel 100 verschillende tomatenrassen in alle kleuren van de regenboog. Nee, ik overdrijf niet!
Dit jaar gaan we heilige boontjes proberen te kweken...

In de keuken hangt een streng Lautrec knoflook (klik), heerlijke speciale knoflook die we veel gebruiken...

... en die we ook gaan telen, net als gele bietjes, groenlof en andere vergeten groenten...
DH nam nog speciale teelaarde mee en bakjes, zodat we bepakt en bezakt het pand hebben verlaten!

Gisteren op de terugweg hebben we een giga pak sneeuw gehad tussen Amersfoort en Zwolle, we glibberden met een gangetje van 30 km per uur over de weg in de leenauto van de garage zonder winterbandjes... Voorbij Zwolle lag er gelukkig helemaal niets meer. En nu hebben we dit uitzicht vanuit de keuken. DH is al wezen wandelen met alle hondjes, we gaan zo ontbijten en daarna quilten in mijn warme huis aan de Blauwe Stad huisjes, heerlijk!

20 opmerkingen:

Guusje, zei

Wat een leuk uitje hebben jullie gehad. En wat een mooie aankopen gedaan. Vroeger ging ik altijd met mijn pap naar Amersfoort om daar speciale zaden voor bonen op te halen die kon je nergens anders krijgen die winkel is er volgens mij niet meer. Leuk om te lezen dat er nog steeds van die winkels zijn. En sneeuw gisteren rond 4 uur in de middag begon het niet enorm te sneeuwen en nuligt er een heel groot pak.

Supergoof zei

Gelukkig eindelijk weer veilig thuis!
Wat is het spannend in de bieb van Emily, dankjewel voor de leuke link!
:o)

AnitaS zei

Wat een lekkere dingen zul jij weer van de zomer eten. Leuk zo'n dagje uit.

Annelies zei

Ja, met sneeuwbuien op de weg is geen pretje.
Ben benieuwd als alle zaden uitkomen.

Wietskes Quilts zei

Spannend he in de sneeuw!!!
geniet van je uitzicht en je steekjes
groetjes
Wietske

marcella zei

wat een leuke winkels, als ik weer eens in Dordrecht ben ga ik zeker naar de pop-up boekenwinkel.
Een heerlijk uitje en een fantastische dag. gelukkig had de sneeuw geen vervelende gevolgen.

Carin Wijnand zei

Wat een heerlijk dagje Dordt, dat was genieten en het boek is het bij je gebleven? Fijne dag.

Judith zei

Wat een leuke dag in wat er als een mooie stad uitziet. Lekker veilig naar huis geglibberd, en nu maar wachten tot de heilige boontjes gepoot kunnen worden. Spannend.

Anoniem zei

Wat een speciaal dagje uit hebben jullie gisteren gehad.
Zal eens kijken in de zadengids of daar de heilige boontjes ook in staan.
En wat en leuke boeken met mooie tekeningen-little rabbit is zeker meegegaan naar Drenthe?
Hoorde van middelste en z'n vrouw,dat ze ook zoveel sneeuw hadden gehad,toen ze terugreden naar de polder.
succes met je Blauwe Stad vandaag.
groetjes,Truus uit Drenthe

@nke zei

Lekker dagje hadden jullie in Dordt. Is altijd genieten, onze dochter woont er. Fijne zondag!

Quiltgroetjes *+*

Margriet zei

Wij kennen Vreeken alleen van de webwinkel en dat is al genieten. Maar het is dus de moeite waard om er een keer heen te gaan. Maar Dordrecht is zo ver ........ Mooi boek heb je gekocht. Succes met de Blauwe Stad. Fijne zondag verder.
Groet Margriet

Anoniem zei

Dat klinkt als een heerlijk dagje. Wat een grappig vestje om te breien met die oorwarmers.
Nu maar afwachten hoeveel heilige boontjes jullie kunnen kweken.

josé zei

Wat leuk je zat in de buurt.Mijn dochter heeft een pop-up boek gemaakt voor haar examen.

En wat je ver haalt is lekker zeggen ze toch.
Lekker die heilige boontjes.
Wel mooi sneeuw maar gelukkig weer veilig thuis.

Janneke zei

Wat leuk dat jullie in Dordrecht zijn geweest. De pop-up winkel ken ik en heb ik ook van binnen bekeken, maar Vreeken daar ben ik een paar weken geleden ook met mijn man geweest, het luilekkerland voor zaden. Kom hier de laatste jaren regelmatig maar het is ook niet zo ver weg voor ons. Dat wordt voor jullie "heilige boontjes eten".
Groeten, Janneke

quilting Jeannet zei

Hee, wat leuk Mienke, zat je niet zo ver hier vandaan, hoewel wij in het noorden vertoefden, en Vreeken is bij mij ook heel erg favoriet, daar ga ik elk jaar heen, heb je Villa Augustus nog gemist, een reden om terug te gaan in het voorjaar want dat is leuk.....

kaneeltje zei

Verleden jaar voor het eerst live bij Vreekens geweest,daarvoor altijd via internet. Een supergave winkel om rond te neuzen en je ogen uit te kijken. Ben nog niet met de moestuin bezig, dus nog niets besteld....als ik weer eens naar Dordecht ga, ga ik eens langs de pop-up winkel. Wij gaan wel eens met de watertaxi, is erg leuk !

betty prins zei

Dordrecht is echt leuk en zeker Vreeken, fantastische winkel voor de moestuin!
Wat een heerlijke dingen gaan jullie kweken! Het is een goeie tip om daar ook te gaan kijken, ik heb wilde plannen voor onze franse tuin.
Wat een leuk boek!

Lida zei

Oh wat herkenbaar voor mij als Dordtse! Mijn Paps haalde er ook zijn bollen en knollen en zelf heb ik ook een aantal jaren bij een juwelier op de Voorstraat gewerkt, ik zat er ook op school en toen mocht je er nog fietsen! Die pop-up boekjes zijn prachtig, ben er helaas een aantal kwijt, dochter gaf ze zonder mijn medeweten weg! Dus ik denk dat ik er maar weer eens ga neuzen! Geniet van je steekjes, groetjes
Lida

GRANNY'S HOUSE zei

Wat was je een eind uit de slinger, maar als ik lees wat je daar allemaal gekocht hebt, begrijp ik het helemaal en eten jullie dit jaar allerlei zaligheden uit eigen tuin.

Groetjes
Ines

Willy zei

Leuk dagje uit. Dordrecht ken ik alleen nog maar van Villa Augustus. Die boekenwinkel lijkt me ook leuk, mooi boek. Heilige boontjes van de Drentse grond, dat zal lekker smaken. Fijne week, lieve groet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...