donderdag 30 mei 2013

Waar is toch die gele tas gebleven...

Ofwel: hoe zou het met Jurjen gaan, nadat boer Willem in de uitzending van 'Boer zoekt vrouw' op 28 oktober niet voor Jurjen koos.
Jurjen vertelt zelf: "Velen hadden me dat anders toegewenst, maar BZV kent geen publieksstemming en dat is maar goed ook! Die gele tas heeft namelijk een prima bestemming gevonden: hij is geregeld in Meppel, waar ik vaak zo tegen het weekeinde mijn vriend Joop help in 'De Toverkamer' (klik). Je vindt 'De Toverkamer', een gezellige winkel in originele woonspullen en leuke cadeaus aan de Woldstraat, hartje Meppel.
Het is voor mij een veelbewogen jaar geweest en ik schrijf daar een gastblog over bij Mienke, die ik al meer dan twintig jaar via haar oudste zus ken...
Ongeveer een jaar geleden kreeg ik van drie vriendinnen een seintje: er zoekt een boer naar jou! Ik keek naar Uitzending Gemist en schreef mijn brief. Daarna ging het razendsnel: dat moment dat jullie op 28 oktober zagen, vond in werkelijkheid op 10 juli plaats. De speeddate, was al op 24 juni. Kortom, dat wat voor de kijkers de hele herfst leek te duren vond in feite binnen twee-en-een-halve week plaats! Maar goed ook, want zo heb je nauwelijks tijd om na te denken over waar je aan begonnen bent, dat weet je werkelijk niet...
Achteraf en tijdens de opnames vond ik het vooral een heel leuk avontuur. Vorig voorjaar had ik de gedachte: 'het wordt tijd dat er weer 's iets gebeurt in mijn leven...' Die wens is vervuld, er is veel gebeurd!
Aan het einde van de zomer, voordat de uitzendingen startten, begon ik wel te malen. Over mensen die van hun fiets zouden vallen als ze me zouden zien, over uitgejouwd worden door de sterke jongens van de sportschool, over aangegaapt worden in de trein of bus... Die gedachten duurden een paar weken en toen merkte ik dat het allemaal fantasie was. De reacties waren altijd positief, zowel van vrienden als op straat!
Ook nu nog in de winkel is de sfeer zo ontspannen dat mensen gemakkelijk een opmerking maken: "Hij had jou moeten kiezen", of: "Ben je al over de klap heen?"
Dit was natuurlijk aardig bedoeld, maar het strookt niet met mijn beleving. Toen Willem voor Klaas koos, was ik wel een paar seconden de draad kwijt, maar dat zou ik ook geweest zijn als hij wèl voor mij gekozen had... Willem had niets laten merken van zijn voorkeur, en Cupido was nog lang niet op mijn schouder geland, dus hartzeer was er niet. Met mijn gele tas liep ik het bos in, en na een kwartiertje ben ik op een viersprong op een bankje gaan zitten en dacht: "Het is goed zo. Echt goed, want tot dan toe was het heel leuk en tussen Willem en mij zou het ook niet gemakkelijk zijn geworden, dat voorvoelde ik misschien wel..." 

"Op 29 oktober ging de telefoon en kreeg ik een uitnodiging voor de uitzending van Paul de Leeuw. Door de duidelijke instructies van de KRO - geen perscontact tot na de laatste uitzending - kon ik pas op 24 november bij Paul de Leeuw op de bank plaatsnemen.
Voor mij een experiment, omdat het zo volledig anders is dan bij BZV waar alles gefilmd wordt en 99% in de prullenmand verdwijnt. Je kunt daar wel steeds je best doen, maar dat houd je niet vol. Bij Paul de Leeuw wordt het programma zonder onderbrekingen helemaal opgenomen. Dus... ik was wel benieuwd of ik me staande zou kunnen houden met die onberekenbare man - al zijn we dan wel van dezelfde club. Geen idee waar hij het over wilde hebben, maar het heeft wel vermakelijke tv opgeleverd. Drie weken later ben ik nog 's geweest in een programma over singles, als 'leuke, nog vrije homo'. Helemaal vrij was ik echter niet meer..."

"Op 24 november zat Joop toevallig voor de tv en herkende mij van de uitzending van BZV van 28 oktober, de enige die hij van de hele BZV serie heeft gezien. Hij schreef mij een brief en sinds 1 januari kunnen we het erg goed met elkaar vinden om het zo maar te zeggen!
Er is nog veel meer over te vertellen en misschien zijn jullie benieuwd naar Joop. Zijn beeltenis is hier (klik) te vinden. Wil je meer weten, stel gerust je vragen of kom eens langs in de winkel in Meppel of kijk op onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen en aanbiedingen, alle gegevens vind je ook daar."

Jurjen, ik viel niet van de fiets, maar wel van mijn stoel toen ik van je deelname aan BZV hoorde. Ik vond het reuzespannend en heb met veel plezier alle uitzendingen gevolgd.
Gelukkig heb je nu Joop ontmoet. Heel leuk dat je nu regelmatig in het Drentse te vinden bent. Ik wens je alle goeds samen met Joop en hopelijk gauw weer eens tot ziens!

15 opmerkingen:

Het lieve leven... zei

wat een ontzettend leuk gastblog Jurjen! Leuk om jouw verhaal achter de schermen hier te lezen want inderdaad..als je de serie kijkt heb je toch een heel andere indruk. Wat fijn dat je nu een leuke vriend hebt gevonden (indirect dan toch via BZV) en dan ook zo'n leuke winkel..als ik eens in de buurt ben kom ik zeer zeker langs. Ik wens jullie veel geluk samen en Mienke...leuke vriend heb jij ;)!! Liefs Petra

Martine zei

Altijd leuk om te horen dat het goed gaat met de mensen die je in het programma gevolgd hebt.

Auckje zei

Waarschijnlijk ben ik één van de weinigen die nooit naar BZV kijkt en ik heb dan ook geen flauw idee wie Jurjen is. Dit neemt niet weg dat ik Jurjen al het goeds toe wens waar mogelijk!
Mienke, wat bijzonder toch dat jij je blog 'netwerk' laat informeren en zelf ook informeert over alles wat jij de moeite waard vindt. De manier hoe je dit elke keer weer doet, petje af! Auckje van der Leij

Lida zei

Oh Mienke, wat leuk dat Jurjen dit logje schreef en wat fijn dat hij toch een partner heeft gevonden! Fijne dag
Lida

Ans zei

Wat geweldig dit te lezen. Fijn dat Jurjen nu toch ook een leuke partner heeft gevonden. Ik wens hem alle goeds toe voor de toekomst, hij verdient het wel.

KreaKracht zei

Ha, leuk om te lezen ! Ik wens alle betrokkenen alle goeds en veel geluk !

KreaKracht zei

Ha, leuk om te lezen ! Ik wens alle betrokkenen alle goeds en veel geluk !

KreaKracht zei

Ha, leuk om te lezen ! Ik wens alle betrokkenen alle goeds en veel geluk !

bep zei

Jurjen heel veel goeds voor jullie saampjes en zorg dat het inspirerend blijft. Heel leuk om dit te lezen , ben een grote fan van het programma en zal zeker eens de winkel opzoeken, want van winkelen in leuke winkeltjes ben ik ook een fan, groetjes Bep

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Wat ontzettend leuk om via jouw blog te lezen hoe het met hem gaat. Ik vind hem een bijzonder sympathiek mens die het verdiend om gelukkig te zijn.
Doe hem de groetjes, ik heb enorm genoten van de serie.
Groetjes
Wietske

Anoniem zei

Wat leuk om je verhaal hier te lezen! Nee,geen fan van,maar wel al eens meer verhalen over deze uitzendingen gehoord via iemand hier uit de buurt, die ook hieraan heeft meegedaan.
Alle goeds en veel liefde,geluk en samen vele jaren.Meppel is in de buurt!
Leuk Mienke,dat je dit doet!
goed weekend allemaal.
groetjes,Truus uit Drenthe

Ineke zei

Heel veel geluk voor Jurjen en hopelijk samen met Joop! Leuk dat wij hier wat van mee krijgen, blijven we een beetje op de hoogte!
Fijn zonnig weekend

Anny zei

Leuk om te horen hoe het verder is gegaan met Jurjen... hij was veruit onze favoriet! Toch maar goed dat het publiek niet kan stemmen... Goed weekend. Anny.

Judith zei

Wat een heerlijk verhaal! Heerlijk om te lezen dat het mensen goed gaat, dat ze hun geluk vinden.

Willy zei

Leuk om dit te lezen en ook uit betrouwbare bron dus ;) Veel geluk Jurjen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...