zaterdag 1 juni 2013

Wisteria...

Deze blauwe regen (klik), siert de achtergevel van de schuur. Al vijftien jaar wachten we op de uitbundige romantische bloemen die je overal ziet. En ja... sinds twee jaar geleden de bloei met twee trossen begon, lijkt de blauwe regen het naar de zin te hebben en komen er mondjesmaat bloemen bij.
Of de plant linksdraaiend of rechtsdraaiend is weet ik niet, wel dat het een oersterke plant is! De steun die DH in de muur gemaakt heeft met de draden waarlangs de plant moest klimmen was na een paar jaar uit de muur getrokken. Ook in de blauwe regen nestelen de vogels...

Crabtree & Evelyn (klik) heeft onder de naam 'Wisteria' een verzorgingslijn uitgebracht. En die ruikt lekker! Ik heb een klein flesje bodylotion en een room-spray. Die bodylotion gebruik ik alleen om mijn handen af en toe lekker mee in te wrijven. Af en toe even aan mijn handen snuffelen maakt me dan weer helemaal gelukkig...

Die room-spray is bijna zonde om te gebruiken, het is zo'n mooie fles... Maar, met hondjes die regelmatig in huis komen, wil de stofzuiger nog wel eens voor stank een minder fijn aroma zorgen. Dat vind ik dan wel zuur: maak je het huis een keer schoon, ruikt het niet lekker. Nou, daarvoor is deze fles dan een uitkomst...
Nou ben ik toch wel fan van Crabtree & Evelyn, de hand scrub is erg lekker en zacht en staat hier op het aanrecht. Alles ruikt zo lekker beschaafd bij C & E!
Voordat jullie denken dat ik aandelen heb: nee dus...

Die flesjes stonden wel leuk in de wasmand. Nu moet die wasmand nog leeg, en het is helaas niet de enige die er staat! Hoogste tijd :-(


13 opmerkingen:

Anoniem zei

als je elk jaar in maart een emmertje met sop (sunnil geweekt in water; paar dagen) bij de wisteria gooit dan bloeit hij heel mooi en veel. In augustus nog een keer emmertje sop en dan een kleine tweede bloei.
Dat is mijn ervaring met 2 wisteria's hier.
groet, Jolanda

Gerda zei

ooit kwam ik regelmatig bij Crabtree & Evelyn, en het staat me inderdaad bij dat het altijd een heerlijk lekker ruikende winkel was, en heeel beschaafd. Fijn om lekker letterlijk rond te snuffelen. Dus jouw geurtje ruikt ook vast heel lekker. Je blauwe regen ziet er nu al mooi uit. In mijn vorige tuin, nu ja, dat was een gemeenschappelijke tuin, hadden we ook een zeer uitbundig bloeiende blauwe regen. Mooi!!!

Anoniem zei

oeps! ik bedoel sunlight zeep. zo'stuk zeep.
Succes gegarandeerd.
Jolanda

Balsemien zei

@Jolanda, dank voor je tip. Baat het niet, het schaadt ook niet, toch?

Auckje zei

De Wisteria is net een wurgslang! Hij knijpt een regenpijp in de loop der jaren tot moes! Als je er eentje koopt, koop hem dan bloeiend. De zaailingen bloeien weinig tot nooit. Oh ja, waarom ik even een reactie heb, zuig wat waspoeder op met je stofzuiger. Weg stank! Oh nee, weg hinderlijk aroma!
Groet, Auckje van der Leij

Balsemien zei

@Auckje, dank ook voor jouw tip! Kijk zo krijg ik in één logje twee waardevolle tips binnen!

Anoniem zei

Waar het al niet goed voor is om blogs te lezen!1-gezellig en genieten om te lezen. 2-je leert ook van elkaar-zal de tip voor bloei in de wisteria eens proberen.
Je kunt in je stofzuigerzak ook een drogerdoekje doen-ruikt ook alles lekker,of gewoon een papiertje met jouw favoriete geur.Kan alleen in een stofzuigerzak!
goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Marloes Kreatief zei

Heb toevallig mijn blauwe regen deze week ook op het. Blog gezet ,bloeit gelukkig al tweeëntwintig jaar uitbundig ,ben er ieder jaar weer verliefd op, snoei hem flink inde zomer en najaar een keer bloeit altijd na de eerste snoei weer,wel minder uitbundig,gr marloeskreatief

Petra zei

ik mis de blauwe regen...de nieuwe buren hebben m met grof geweld eruit gehaald. nu was het wel zo dat ie idd overal aan vergroeid was en je geen licht meer in de keuken had. maar ik mis m wel! heerlijk die geurlijn! zijn je manden al leeg? ;) Groetjes Petra

Noor zei

Mijn Wisteria zit nog in de knop, dus nog geen bloem te zien. Ik denk dat ik teveel weggesnoeid heb afgelopen najaar, zit weinig knop in, helaas.
Warme groet, Noor

GRANNY'S HOUSE zei

Ik vind ze altijd zo mooi, gelukkig hebben buren aan de overkant bijna een zijmuur vol in bloei staan, prachtig.

Groetjes
Ines

Janneke zei

Ja Wisteria's hebben wel eens kuren. Ik heb een blauwe en een witte, de blauwe bloeide gelijk en de witte daar moest ik 11 jaar op wachten, maar haalt al die jaren nu dubbel en dwars in. Daar hoeft dus geen sunlight zeepsop meer bij, haha.
En Crabtree & Evelyn, daar heb ik allerlei lekkere zepen van tussen het linnengoed en ondergoed liggen, heerlijk.
Groeten, Janneke

Marijke zei

Heb ook een blauwe regen gehad maar vond het toch niet zo'n succes, hij bloeide uitbundig en groeide enorm daar niet van maar het was ook echt een blauwe regen en omdat we bij de kust wonen en het hier bijna altijd waait of stormt lag de bloemenregen door de hele tuin.
Leuk dat je dezelfde geur roomspray hebt. Wij gebruiken af en toe ook een spray vooral met vochtig weer dan kan er echt een natte hondenlucht hangen!
Mooie dag,
groetjes van Marijke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...