zaterdag 21 december 2013

De drukke dagen voor Kerst...

Dit is een heerlijk rustig hoekje in de kamer, waar ik even zit in de drukke dagen voor de Kerst. Hoewel ik me ieder jaar voorneem dat ik de drukte in de weken voor Kerst zal vermijden - en dit jaar zòu het me lukken - is het dus dit jaar ook weer niet gelukt.
Qua werken kwam de stoom bijna uit m'n oren afgelopen week, met de wet van Murphy als gevolg: wat fout kon gaan, ging fout! En werd ook weer hersteld hoor...

En zo zit ik dus achter mijn secretaire, leuk hè met allemaal laatjes, vakjes, deurtjes en nog meer vakjes en geheime plekjes!
Nu nog een secretaresse voor het schrijven van de kerstkaartjes...

Die is helaas niet voor handen. Dan maar zelf aan de slag... Mijn adressenboek ligt klaar. Meer dan mijn halve leven aan sociale contacten zit in dit boekje verborgen. Veel doorhalingen van mensen die uit mijn leven verdwenen, of mensen wiens levensloop ik aan de adreswijzigingen kan achterhalen...

Een nieuw - handzaam, mooi, veel blauw en praktisch - adressenboekje ligt al heel lang klaar. Ieder jaar met het schrijven van de kerstkaarten bedenk ik dat ik afscheid ga nemen van mijn oude adressenboek - dat vieze vod kan toch echt niet meer - maar... ook dat is me weer niet gelukt.
Stiekem ben ik er wel blij om, zo heb ik mijn jaarlijkse mijmermomentje als al die bladzijden met namen voorbijkomen...

Ach, kijk zelf, een nieuw adressenboek is toch niet echt nodig?

Volgend jaar wil ik ook weer eens iets creatiefs doen met de kerstkaarten, oeps ook een voornemen dat bijna ieder jaar weer sneuvelt.
En nu? Huis opruimen, gaan verzinnen wat we eten met de Kerst, boodschappen doen en gezellig theedrinken met vriendin G. die straks even langskomt.
Verder geniet ik na van een heerlijk dagje bij mijn lieve jongste zusje, dat was heerlijk en broodnodig! Wat hebben we weer gelachen. Morgen meer...

11 opmerkingen:

Lida zei

Ja dat ken ik dus ook! Al heb ik dit jaar een "makkie" ! We gaan tweede Kerstdag uit eten en dus minder boodschappen en één dag geen visite! Zalig! Heb dit jaar eindelijk mijn nieuwe adresboek in gebruik genomen en de oudjes zorgvuldig opgeborgen, nee weg kunnen ze niet, dat is nu eenmaal een herinneringen boek geworden, maar we hebben nu wel een gezamenlijk boek!
Groetjes en fijne dagen.
Lida

Annie Kingma.Bonnema zei

Fijne feestdagen, en Gelukkig Nieuwjaar.
Groetnis Annie

Anoniem zei

Jij gebruikt je oude boekje nog!Heb het al jaren geleden opgeborgen net als Lida,en sinds die tijd staan de adressen op een los A4tje.
Kreeg met mijn verjaardag een nieuw boekje,maar dat is toch veel te mooi om te gebruiken???
Dat mooie stempeltje op je kastje-is dat niet leuk voor een kerstkaart voor volgend jaar en dan elke dag vanaf nieuwjaarsdag een paar stempelen....ben je klaar met de Kerst van 2014!
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Janny de Roo zei

Toch wens ik je een fijne Kersttijd...!

Rennie zei

Ik heb nu een digitaal adressenboek, maar m'n ouwe trouwe agenda gaat nooit weg. Kijk op http://rennie-stitchenbonsai.blogspot.nl voor de beste wensen.

Jeanny zei

Fijne dagen en veel goeds voor 2014.
Lieve groet

marcella zei

heel herkenbaar...er moet nog een huis leeg voor 2 januari. Ben blij dat de boom inmiddels staat en mrgen maak ik een boodschappenlijstje voor de kerst. Het komt alemaal wel goed, maar druk en vooral véél is het wel.
Ik wens je fijne en genoeglijke dagen met hen die je lief zijn.

Will en Bob zei

Wat een herkenbaar verhaal. Die drukke dagen voor de Kerst. Onze oude adresboekjes zijn er ook nog. Daar staan zoveel herinneringen in....
Ik wens je fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar.
Groetjes Will

Ineke Hulzebos zei

Fijne feestdagen.

Liefs, Ineke

Anoniem zei

Ik heb drie verschillende adresboekjes en moet ze dus alle drie doorbladeren zodat ik niemand vergeet..., maar de kaarten zijn op de bus. Vindt jou boekje wel heel bijzonder, niet weg doen hoor!! Wens jullie hele fijne feestdagen en het allerbeste voor 2014. Lieve groet, Ina Hummel

Margriet zei

Het adressenboekje... zo herkenbaar. Ik kan het ook ,nog, niet vervangen door een nieuw exemplaar. Fijne kerstdagen en een gelukkig 2014.
Groet Margriet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...