woensdag 15 oktober 2014

Zeeuwse vissersmuts...

Het kriebelde al vanaf vorige week, maar vandaag heb ik eindelijk de breipennen bij elkaar gezocht om met de muts voor DH te beginnen. Bij haar (klik), kocht ik tijdens ons uitstapje naar Arnemuiden de wol, het patroon kreeg ik erbij!
Alsof de muts dit weekeinde nog in gebruik moet worden genomen, zo bezeten heb ik zitten breien vanmiddag ;-)

Hier zie je het motief, echt supersimpel om te maken, aan de hand van een telpatroon. Heerlijk toeren breien, toveren met de draad...
Later komen er andere motieven, die in de visserstruien van Arnemuiden gevonden zijn.

En hier heb ik de boord al even omgeslagen... Ik hoop dat de muts straks goed past! En anders zoek ik er een passend hoofd bij...

De wol is een beetje gemeleerd en spijkerstofkleurig, en niet te donker... Volgens mij lig ik vannacht nog te tellen in bed, ben er redelijk ingespannen mee bezig geweest.
Het breien op vier pennen is net als fietsen, dat verleer je niet, het gaat weer razendsnel!

13 opmerkingen:

Sis Voorn zei

Word leuk ! Leuke wol
4 pennen....niet aan mij besteed ;))

@nke zei

Ik kan me het gevoel zo goed voorstellen, wol in huis en dan meteen kijken hoe het gaat worden. DH loopt er deze winter warmpjes bij.

Ger zei

Groot gelijk,je kan maar beter in de voorzorg zijn en DH kan straks als koning winter voor de deur staat goedgemutst naar buiten.
Mooie patroon en kleur garen.

Lieve groet ,
Ger

Irene Pieters zei

Dit lijkt me een heerlijk werkje! Mijn man had het laatst over een mutsje - lekker warm, blauw, niet te opvallend - voor de koude wind, zoiets! Ik ga meer eens op de site rondkijken!

Jeanet zei

Haha, je hebt er geen gras over laten groeien :-)
Ziet er goed uit!

Groeten,
Jeanet

Mirjam zei

Dat wil ik toch ook eens leren, breien met 4 naalden, net als breien met een rondbreipen. Maar op de een of andere manier weet ik altijd excuses te bedenken om er niet aan te beginnen. Maar als ik jouw werk zo zie, heb ik er toch weer zin in... wie weet...
Zelf kocht ik ook wol bij Jeanet en ik ben begonnen aan het visserstrui-vest... bijna het eerste voorpand af...
Lekker hoor, maar inderdaad je blijft tellen...
Ik wens je een heerlijke dag,
liefs,
Mirjam

KijkDaarIs zei

Ik kom nog weer eens kijken ...want het is toch wel gaaf zo'n breiwerk...mooie wol..mooie kleur..leuk patroon...en zoooo knap met vier pennen!!!!
Fijne dag

Villa Zeezicht zei

Hihi, dit is echt een verslavend mutsje, Mienke ;) Heb er inmiddels vier gebreid, kon niet stoppen en ook de vraag ernaar bleef onverminderd!! Ik zie jouw DH al helemaal voor me in zijn Erremuse vissersmuts, en let op, straks wil je zoon er ook eentje ;)! Veel breiplezier!!

Joke zei

Ja, dat kun je niet lang laten liggen! Je vindt er vast een goed hoofd voor. Zie DH er al mee lopen tussen de schaapjes.

Petra zei

wat leuk en ja..ik snap je verslaving helemaal!!!! Hij staat ook nog op mijn verlanglijstje ;)

conny's quilts zei

Leuk dat je al zo hard aan het breien bent. Heel begrijpelijk met die mooie wol!

Anny zei

Ha, ha! Heb je het weerbericht voor het komend weekend al gehoord? Rond de twintig graden wordt het. Maar goed: ' s morgens vroeg kan het al pittig fris zijn.

marga zei

Kan mij voorstellen dat je een Zeeuwse brei besmetting hebt opgelopen na het zien van al die mooie truien.
Groeten
Marga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...