zondag 3 mei 2015

Kasteel Amerongen...

Samen met DH en mijn oudste zus bracht ik vorig weekeinde een bezoek aan Kasteel Amerongen. Bij het terugkijken van de foto's krijg ik bij deze spontaan borduurneigingen. Jullie ook?
Het huis met de twee schoorstenen, het grasveld en alle ramen in het kasteel doen me denken aan de 'Remember me' serie van de dames Blackbird Design...

Het kasteel toont aan de buitenkant niet sierlijk, in tegendeel het is eigenlijk gewoon een vierkante bak... Ooit ben ik er binnen geweest, maar de rondleidingen in het kasteel zijn volgeboekt op het moment dat we er zijn. We beperken ons dus tot een bezoek aan het park en de tuinen bij het kasteel...

Strakgeschoren boompjes langs het voorplein...

Deze haan en kippen hebben een mooi plekje gevonden...

Blauwe bloeiende klokjes...

We lopen langs een enorme diep-roze magnolia...

De binnenkant van één van de bloemen...

De achterkant van het kasteel. Op de linker schoorsteen is een ooievaarsnest gebouwd.

We kunnen niet ontdekken of er een ooievaar zit te broeden of dat er al jonge ooievaars zijn!

Er zwemmen wel twee ganzen met jongen door de gracht. Wat een prachtige gele pulletjes!

Aan de overkant is een berceau en ligt de boventuin van het Kasteel...

Even later wandelen we tussen de bomen van de berceau door...

Over de tuin kijkend heb je prachtig zicht op de kerktoren van Amerongen, met op de voorgrond fruitbomen die beginnen te bloeien.

Appelbloesem in de knop...

Verderop een eik... Die frutselige slingertjes heb ik nog nooit gezien in een eik ;-)
Als je goed kijkt zie je rechts op de foto de vage contouren van een kasje. Wat gek: acht vierkante kale lapjes grond met een leeg kasje ernaast. We filosoferen wat hiervan de bedoeling kan zijn?
Het blijken de restanten van het tv programma 'Van Hollandse bodem' te zijn, het moestuinprogramma waarbij wij al snel afhaakten vanwege de onnozele prietpraat.

In de tuin staat verscholen een romantisch huisje, vast van de tuinman of zo...

Langs een muurtje ontdekken we een gele border met...

...een bijzondere tulp...

...euphorbia, oftewel wolfsmelk. Verder gele narcissen, 'gewone' tulpen, vrouwenmantel, lelies en andere (ook) nog niet bloeiende planten.

We eindigen de rondwandeling waar we begonnen zijn: bij het voormalige koetshuis. Daar is nu een restaurant gevestigd, waar je in de oude paardenstallen zit.
Amerongen zelf is een sfeervol dorp, waar nog genoeg te bekijken valt!

8 opmerkingen:

marcella zei

ik was er ooit binnen http://nuttigenfraai.blogspot.nl/2011/12/een-mooi-dagje-uit.html en heb daar mooie herinneringen aan. Leuk om de buitenkant ook zo mooi te kunnen bekijken, voor mij dubbel genieten, jouw blogje!

Janneke zei

Kasteel Amerongen, dat staat nog op ons tuinclub lijstje om te bezoeken.
Ik moest wel even lachen om je borduurneigingen, daar heb ik dus helemaal geen last van, haha. Kan bijna geen naald vasthouden met mijn klovige tuinvingers.
Leuk dat je deze prachtige foto's aan ons laat zien, heb er van genoten.

Ineke zei

Mmmm...ik denk dat ik maar eens een rondleiding ga reserveren, lijkt me heerlijk om daar eens rond te lopen. Mooie tuin!
Liefs, Ineke

Dorothé zei

Het was voor ons altijd een van de favoriete uitstapjes toen we nog in nederland woonden. Het interieur is inderdaad de moeite waard. En ... Ja het is echt een borduurplaatje.

kaneeltje zei

Prachtig ! Het moestuinprogramma leek zo leuk ja, maar na een half uur kijken was ik het al zat. Geef mij maar Maartens moestuin, dat was genieten !

Mirjam zei

Oh dit kasteel wil ik ook wel een keer zien, maar dan kan ik beter maar een rondleiding van te voren boeken. En die tuinen zijn ook prachtig zeg. Ik heb trouwens twee van die afleveringen zitten kijken van 'Van Hollandse Bodem'. Ik was niet echt onder de indruk en al helemaal niet van die kok; Jonathan Karpathios. Hij heeft zijn eigen restaurant hier vlakbij en ik moet zeggen dat ik wel onder de indruk van dat restaurant ben, maar nu ik hem zo heb horen praten... mmmneeee van hem zelf toch niet...
Maar goed, het kasteel, dat gaat meteen op onze to-go-to-lijst...
Fijne zondag,
Liefs,
Mirjam

Truus zei

Dank voor je rondleiding en mooie foto's.
Heb het programma over de moestuinen na 10 min al uitgezet-vreselijk wat een gezwam..Zag nu op de Engelse zender dat ze daar ook zoiets gaan doen-ben benieuwd!
gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Dank je wel voor de mooie foto's en rondleiding. Ja, we zijn ook in Amerongen geweest, prachtig plaatsje, maar ik ben ook niet in het kasteel geweest. Fijne dag nog. Groetjes Wilma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...