vrijdag 6 maart 2009

Schapen: goede tijden, slechte tijden...

Vandaag een foto van de trotse vader van alle lammetjes. Wat een imposante horens hè?
Na een week van geboortestilte was het gistermorgen ineens heel druk in de wei. Er gebeurden leuke en minder leuke dingen. Terwijl er twee schapen aan het lammeren waren, was er een lammetje dat slapjes in de wei lag... Bij nadere inspectie bleek het te gaan om een ooitje. En wel de helft van de tweeling waarvan DH de opnames van de geboorte had gemaakt. 'Het bloed', waar ik al voor waarschuwde in een eerder logje heeft een slachtoffer gemaakt. Het is een sluipmoordenaar. In een uur tijd veranderen de lammetjes van vrolijke springers in slome zieke dieren, die ook heel snel doodgaan. De dieren raken snel in coma.
We hebben besloten dat we de schapen gaan enten, omdat we dit nu een aantal keren hebben meegemaakt. Op mijn logje van woensdag zie je de lammetjes nog met elkaar spelen...


Gelukkig ook goed nieuws in de wei! Er zijn in totaal 5 lammetjes geboren sinds gisteren, en er is ook weer een tweeling bij. Op de foto's een paar nieuwsgierige aagjes en een lammetje dat heerlijk ligt te slapen onder de ruif.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...