zondag 5 september 2010

Een recept speciaal voor Trees...

Gisteren kwam ik bij de Slegte een leuk boekje over Europese streekprodukten tegen. Ik ben wel een lekkerbek, het boekje was niet duur en mocht dus mee...
Onderweg in de trein naar huis kon ik het niet laten al even stiekem in het boekje te kijken en eraan te ruiken. Dit laatste doe ik vaak met nieuw gekochte spulletjes...
Al snel kwam ik bij de overheerlijke Ail rose de Lautrec (klik) terecht die uitgebreid beschreven wordt. En eh nee, de bladzijde ruikt niet naar knoflook!

Uit Frankrijk brachten we deze zomer een heerlijke streng knoflook mee die mooi roze gekleurd is...

Het is niet de knoflook die in het boekje beschreven wordt maar wel afkomstig is uit het gebied van de Tarn, om precies te zijn uit Lautrec!
Als je meer wilt weten over verschillende knoflooksoorten, dan kan je  hier (klik) een kijkje nemen. Jammer dat de computer geen geurfunctie heeft, kon je de verschillende geuren ook nog vergelijken ;-)) 
Na het lezen vaneen logje over het slachten van een kip, leek me het volgende recept wel wat voor haar: Poulet aux quarante gousses d'ail, oftewel kip met veertig teentjes knoflook!  
Voor het recept heb je nodig:

1 flinke bio-kip schoongemaakt
verse rozemarijn, verse thijm
peper en zout
1,5 dl olijfolie
40 teentjes knoflook ongepeld
eventueel 2 a 3 glaasjes witte wijn  

Verwarm de oven voor op 175 graden. Wrijf de kip in met peper en zout, ook de binnenzijde niet vergeten. Rozemarijn en thijm iets fijnsnijden en door de olie mengen. De kip met de helft van deze olie inkwasten. De rest van de olie in een braadslee schenken, de kip in de braadslee leggen en de ongepelde teentjes knoflook om de kip schikken. In ongeveer 2 uur de kip gaar braden in de oven, regelmatig keren en eventueel de witte wijn toevoegen aan het braadvocht. Opletten dat de knoflookteentjes niet verdrogen! Als de kip gaar is deze samen met de teentjes knoflook op een schaal opdienen. De knoflook is nu heerlijk zacht geworden en is zaaaaalig op een stokbroodje bij de kip. Gewoon het teentje uitknijpen en met je mes uitsmeren!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...