donderdag 12 mei 2011

Pauw, pauw, pauw...

Deze prachtige pauwen zijn met pastel getekend door Loes Botman (klik). Ze tekent en schildert voornamelijk dieren. Vooral de vogels en deze pauwen vind ik prachtig...
En pauwen zijn nu wel van toepassing...
Bij de familie Pauw in Balinge (Dr), Heirweg 24 is komende zondag een open dag. De familie teelt asperges en zondag is er de gelegenheid om achter de schermen te kijken en gerechten met asperges te proeven.
Deze gerechten worden gemaakt door de chef kok van Restaurant 'Het huis met de Duivengaten' (klik) in Hoogeveen. In de gerechten is o.a. lamsvlees van onze kudde verwerkt en ook is er verse paardenbloemenhoning gebruikt voor de desserts.
Het lamsvlees is van ramlammeren van vorig jaar die nu bijna een jaar oud zijn. De lammetjes die dit voorjaar geboren zijn blijven dus lekker lopen!
Op het erf van de familie Pauw wordt ook zalm gerookt. Daarnaast kunnen wijnen geproefd worden van Slijterij Dikkers (klik).  Wij hebben een informatiestand over het Drents Heideschaap en over onze bijen. Bij ons thuis geeft DH demonstraties schapendrijven met Fiep en kan er honing geproefd en gekocht worden.

En... *aanzwellend tromgeroffel*  ...Sam (links) en Jet (rechts dus!) zullen laten zien dat ze al een heel klein beetje kunnen schapendrijven...
Wij zijn zo trots als een pauw op deze kleine deugnieten!
Vanaf het bedrijf van de familie Pauw is het ongeveer 500 meter naar ons huis en de richting wordt aangegeven.
Je bent welkom bij de familie Pauw tussen 11 en 15 uur. Voor het schapendrijven kun je om 12 uur en 13.30 uur bij ons thuis terecht. Je bent van harte welkom!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...