dinsdag 1 mei 2012

Koninginnedag in Zweden...

Tada... Ja Lida, het werd inderdaad de gifgroene prinsessentaart, dat is toch het enige passende op Koninginnedag? Deze taart was krakend vers en superlekker!

Na de koffie en thee vertrekken we vanaf ons vakantiehuis voor een fikse wandeling. Zie je dat de natuur hier een maand achterloopt vergeleken bij Nederland?

We laten Almo achter ons en lopen naar Almo Backen, een stukje Unesco werelderfgoed...

Hier zie je fruitbomen voor twee Härbres, traditionele timmerhuisjes. Er is een boerderij met woonhuis en schuren aan een binnenplaats. Net daarbuiten staat de Härbre geplaatst. Josien heeft ook een Härbre!

Een typisch Zweeds huis uit deze streek...

Door de velden lopen we verder... Lange tijd is er strijd tussen de wolken en de zon, maar gelukkig wint uiteindelijk de zon het!

Zweden zijn wel redelijke rommelkonten: oude auto's, afgedankte machines, rondom de boerderijen is het soms een enorme puinhoop...

Onderweg gaan we picknicken: Josien had heerlijke tunnbröd rulle gemaakt: grote platte broden gemaakt van aardappelmeel gevuld met kaas, sla en pepersalami, mmmmm... dat gaat er wel in!

Langs de weg scharrelende kippetjes met een kloeke haan erbij...

Bij veel huizen zie je nog een aardkelder, een kelder waar later aarde is opgebracht en waar vroeger veel spullen in werden bewaard omdat het er lekker koel bleef. In de rode muur zit een deur die toegang geeft...

We rusten even uit bij de kerk van Siljansnäs, wat een kale bomen hè?

Thuisgekomen genieten we van een heerlijke salade...

 
...wat vlees en vis op de BBQ, en dat eind april!

Als de laatste zonnestralen in de woonkamer over de kast met traditionele beschildering wegglijden, koelt het buiten enorm af en gaan we naar binnen. Mijn verjaardag is al bijna weer voorbij...

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is toch wel een mooie manier van verjaardag vieren Mienke. Eén om altijd te koesteren.

Lida zei

Was toch een heel bijzondere manier om jouw verjaardag te vieren! Heerlijk zo'n wandeling en wat zag je daar nog veel origineels! Als je door Nederland rijdt zie je ook veel rommelkonterige boeren hoor, behalve in Groningen daar hebben ze hele grote schuren en ruimte zat, maar hier in het westen dus niet!
Geniet nog maar lekker en laat het niet bij een taartje, ze zijn echt zalig! Groetjes
Lida

GRANNY'S HOUSE zei

Wat is Zweden toch mooi en wat kan jij er van genieten, heerlijk.

Groetjes
Ines

Nelly zei

Dag Lieve Mienke, Dank voor je leuke verslag, net alsof we mee mochten wandelen op je verjaardag. Enne die taart kunnen we die alvast bestellen voor als we je verjaardag komen vieren? Kan DS wel maken toch??

Anny zei

Nog van harte gefeliciteerd. Ik geniet mee van je gezellige wandeling.

Josien zei

Lieve Mienke,

Oh, wat is het leuk dit te lezen. En de foto's, die verrassen me, terwijl ik er zelf bij was!

'k Benieuwd wat je vandaag en morgen allemaal gaat zien...

Guusje, zei

Het ziet er geweldig uit waar jullie zitten en zijn. Nog veel plezier daar.

Lupineke zei

Wow, wat een geweldige dag Mienke! Super om mee te kijken... wat is het daar toch mooi! Word er stil van.. lieve groet!!

Anoniem zei

van harte nog mienke en wat een gezellig verslag!
hil

Anoniem zei

Ben voor het eerst na zeeeeeer lange tijd weer eens je blog aan het lezen. Met zoveel andere dingen bezig, terwijl ik ooit zelf zo actief was met bloggen. Het is wel even weer genieten van je leuke verhalen en mooie foto's!
Nog gefeliciteerd en ik hoop dat jullie lekker genieten in Zweden!! Maar weer eens gauw afspreken als jullie terug zijn! Liefs Trees

Annelein zei

Wat een heerlijk adresje hebben jullie ontdekt! En wat zie ik daar voor moois allemaal in de woonkamer hangen?

Dat vraagt om meer foto's...

Nog een paar goede dagen toegewenst!

Lieve groeten,
Willeke

Jane in Wales zei

Wat een bijzondere verjaardag! Dat had ik nou nooit gedacht van Zweden - dat van die rommelkonten. Die sijn er hier in Wales ook genoeg, waar van alles om de boerderij heen ligt te roesten!
Bedankt voor het meegenieten!
groetjes
Jane

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...