zaterdag 28 december 2013

Appelig...

De hele dag heb ik wat achter mezelf aangelopen. Ik had grote plannen: opruimen en schoonmaken in een huis elders. Maar... ik had geen zin en geen moed. Eerlijk gezegd vond ik dat ik nòg wel een dagje voor mezelf mocht - gisteren was goed bevallen!
Maar echt mijn draai vinden, nee...
Een poos op Pinterest doorgebracht, Mahjong gespeeld, de krant gelezen, een paar steekjes gezet, maar ook dat ging niet van harte.
Tot mijn blik naar buiten getrokken werd, het sierappelboompje stond in de laatste zonnegloed van vandaag...

Het hangt echt bomvol met appeltjes. Op dit moment zijn de appeltjes nog niet lekker genoeg voor de vogels. Meestal worden de appeltjes massaal gegeten nadat het gevroren heeft...

Het schijnt dat de appeltjes door de vorst zoeter van smaak worden.

Meestal heb ik in kerststukjes wel appeltjes verwerkt, maar dit jaar heb ik geen kerststukjes of kerstkrans gemaakt terwijl er nog nooit zoveel appeltjes zijn geweest!

En ineens schiet me een woord te binnen: appelig! Stoffel de schildpad (klik), een personage uit de Fabeltjeskrant heeft de term geïntroduceerd. Het is een synoniem voor: saai, sloom, vervelend en weinig energiek. En dat is precies hoe ik me voel!

Gelukkig zie ik de schoonheid van de prachtig onder gaande zon wel! En verder geef ik maar even toe aan het gevoel van het moment, dank lieve A. voor de wijze woorden op dit vlak, die ik nu ter harte neem!

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie sfeerplaatjes heb je weer deze keer en bij je vorig verhaaltje ook.
Heb gister en vandaag een kerststukje gemaakt-beter laat dan niet.
En verder komt er ook niet veel uit m'n handen-beetje borduren,wat lezen.Heerlijk genieten nu de kerstdrukte voorbij is.
goed en rustig weekend!
groetjes,Truus uit Drenthe

Margriet zei

Komt me bekend voor, heb er ook een beetje last van. Komt door de donkere dagen na kerst moet je maar denken. Maar de appeltjes zijn prachtig.
Groet Margriet

Lida zei

Ja ik ken dat gevoel en dan moet je er zo nu en dan eens lekker aan toegeven en je lichaam bij laten komen van alle stress! Hier heerst het trouwens ook, ik bedoel de appeligheid! Maar ik ga eens kijken wat ik kan doen als voorbereiding voor de randjes en dan komt er misschien wat beweging in het oude besje!Grijns!
Groetjes
Lida

Janneke zei

Hoewel ik er momenteel gewoon niet aan toe kan geven met de zorg voor en over m'n ouders, voel ik me ook behoorlijk appelig. Maar....je Malusappeltjes zijn schitterend, wat veel en ook de zonsondergang en niet te vergeten die rakkers van jullie voor het kippenhok op je vorige post, allemaal momenten om heerlijk van te genieten.
Groeten, Janneke

Irene Pieters zei

Dat appelige gevoel herken ik wel - zal de tijd van het jaar zijn: het nieuwe jaar komt eraan en het oude wordt afgesloten. Even de tijd nemen en jezelf rust gunnen. Lekker appeltjes kijken en de zo'n zien zakken - gewoon genieten! heel belangrijk,
Dankjewel voor de mooie foto's!

marcella zei

hier was het niet veel beter. Geen appeltjes aan de boom, maar wel een appelig gevoel gisteren. Pas in de avond weer lekker mijn draai gevonden en een borduurwerkje gepakt.

kaneeltje zei

Bij mij is het ook appeltijd ! Wat een leuk woord, klinkt positief terwijl je jezelf een trap onder je kont probeert te geven........er komt weinig uit mijn handen.

Guusje, zei

O ik was ook al niet vooruit te branden. En ik heb geleerd dat als je je zo voelt je er dan gewoon even aan toe moet geven dan komt het vanzelf weer goed. De foto's zijn prachtig.

Guusje, zei

O ik was ook al niet vooruit te branden. En ik heb geleerd dat als je je zo voelt je er dan gewoon even aan toe moet geven dan komt het vanzelf weer goed. De foto's zijn prachtig.

Anny zei

Hopelijk is de appeligheid nu weer over! Maar wij hielden er wel een heel gezellig blogje aan over. Een genot om te lezen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...