dinsdag 10 april 2012

Appeltjes...

Het tafeltje naast mijn stoel ziet er nu zo uit... Gezellig rood, da's weer eens wat anders dan het blauw waar ik altijd naar grijp!
Het paasweekeinde stond niet alleen in het teken van de (chocolade)eitjes, maar ook in het teken van de appeltjes...

Sinds ik de appeltjes van Joke (klik) en Joyce (klik) in het echt heb gezien, verschijnen ze voortdurend op mijn netvlies! De ronde vorm leek me een uitdaging, zeker met de applicatiemethode van Joke appeltje-eitje!  Nou ja...

Afgelopen donderdag ben ik bij Joke geweest en besloot ik voor 'iets met rood/crème', een beetje de kleuren die Joke ook gebruikt heeft. De helft van de lapjes komt bij haar vandaan, de andere helft komt uit mijn eigen lappenvoorraad. En... ik heb nog een mooi lapje van mijn jongste zusje gekregen! Met elkaar een mooi geheel vind ikzelf. Ik ben nogal streng: als ik kies voor rood/crème, dan zul je geen spatje blauw terugvinden en kies ik alles in harmonie. Soms misschien een beetje saai...

Hier zie je de appeltjes van dichtbij, ik ben tevreden over de steekjes en hoekjes. Mijn linkerwijsvinger voelt zich zoals Stoffel de Schildpad (klik) altijd zei: een beetje appelig (beurs) van de naald!

De ranonkels zijn helemaal top-zwaar geworden, wat zitten er veel blaadjes in één bloem... En zo mooi strak tegen elkaar opgevouwen!

Vanuit mijn stoel kijk ik op de clematis die half voor het serreraam hangt. In die clematis zit een merel te broeden: zie je haar staart bij de regenpijp? Het is een zoekplaatje... Hopelijk zijn er straks kleine mereltjes. DH komt net binnen en zegt dat hij plannen had de clematis te kortwieken, maar dat hij dat nu maar achterwege laat. DS komt ook net binnen met een paar mooie cijfers van de toetsweek ;-) Tijd voor thee met wat lekkers...

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Je appeltjes en de kleuren zien er mooi uit. Aan mij is het niet besteed deze vorm van patchen. De kleuren, ik zie het al, zien er ook mooi uit. Ik ben gek ook op rood met wit. Wel uitkijken t.z.t. met wassen.
Laat de merel nog maar lekker zitten, ik zie haar staart echter niet.
Toetsweken, schoolexamens brrrrrrrrrrr

Anita - Vlijtige Handjes zei

Helemaal leuk dat jij ook met appeltjes begonnen bent. Kan ik me aan je optrekken. Ik ben begonnen met het quiltweekend en heb ook gekozen voor rood/creme. Eerst de posie bijwerken en dan laat ik ze weer een keer op mijn blog zien. Het is een lekker werkje. Jou appeltjes zijn om te smullen.

Lida zei

Wat een mooie appeltjes en ja die bloemen zijn wondertjes van vouwkunst! Prachtige kleuren heb je gekozen!
Leuk die merel zo kun je het echt goed zien straks! Groetjes
Lida

katrien zei

Heel mooi je appeltjes,leuke stofjes.

Annelies zei

Hele gezellige appeltjes !

Ineke Hulzebos zei

Wat een leuke appeltjes!!!
Groetjes

Joyce zei

Oh Mienke wat een gezellige appeltjes!! En je weet het hè?! An apple a day keeps the doctor away!
:o)

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een beeldschone appeltjes, ooit......

Groetjes
Ines

christine zei

mooie appelcore de kleuren zijn het helemaal voor mij.
ga zo ook weer appels tekenen en knippen .
succes
christine

Guusje, zei

Wat een mooie appeltjes en stofjes zie ik hier geweldig, krijg bijna zin om er ook aan te beginnen.

Else zei

Heel erg MOOI! fijne dag knuffel Else

Janny zei

Nou joh, dat is een gezellig hoekje! Zicht op de broedende merel en dan die mooie lapjes naast je. Helemaal mijn kleurtjes. Ik vind het echt prachtig. Lijkt op de kleurtjes in mijn keuken:-)
En als extraatje nog een zoon met mooie cijfers! Soms kan het allemaal niet op, he?
Janny

Patricia zei

Ik vind die rood-en-creme tintjes prachtig. Ze gaan heel mooi in elkaar over en maken het sereen.
Sommige stofjes heb ik ook.
Maar zo'n apple-core vorm lijkt me wel moeilijk. Wat bedoelde je met die ei-techniek ?

Groetjes, Patricia

kaneeltje zei

Iedereen maar over mooie appeltjes...het is gewoon een klokhuis.Hopelijk neem jij de happen niet uit elk appeltje,want dan wordt je een stoffige boel.Een mooie kleurcombinatie !

Annelein zei

Wat een prachtige stofjes! En wat verleidelijk om mee te beginnen!

Nee, eerst afmaken, nee eerst afmaken... als ik het maar lang genoeg tegen mezelf zeg wordt de aantrekkingskracht vast minder...

Ja, ... dat geloof ik zelf toch niet...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...