donderdag 30 juni 2011

Woody...

"Hi, I'm Woody!"
Maar daarom hoef je ons nog niet wakker te schreeuwen 's morgens vroeg... Woody was in gevecht met het net dat over een klein kersenboompje achter het huis gespannen is, om de mooi rijpende kersen tegen de vogelvraat te beschermen.

Woody was behoorlijk boos en bang en dat zie je op de foto, zijn 'beitelbekkie' probeerde DH te pikken waar ie maar kon!

Woody is, dacht ik, een kleine bonte specht (klik) en wel van het mannelijke soort, dat zie je aan de rode vlek op zijn kop.

Hij heeft een mooi gespikkeld verenkleedje!
Na deze fotosessie hebben we Woody gauw vrijgelaten! Ook hebben we hem ingefluisterd dat er nog een heel grote kersenboom staat in de boomgaard, waar geen net omheen zit en waar hij naar hartelust kan eten...
... niet van de kersen overigens, want die eet hij niet, hij eet insecten volgens het boekje!

En dit zijn de kersen. Ze zijn nog een tikje te rood en te zuur. Of we nog lang kunnen wachten met het eten is de vraag omdat de kersen open scheuren!
Maar onrijp fruit eten kun je beter niet doen. Dat heeft Bep Brul (schaap) ondervonden. Door de harde wind afgelopen weekend waren er veel pruimen in de boomgaard afgewaaid en daar heeft Bep zich tegoed aan gedaan. Ze heeft daardoor een pensverzuring opgelopen. Gelukkig is ze er door snel ingrijpen van de dierenarts weer bovenop gekomen!
Wij wachten met het eten van de kersen tot ze wat meer gerijpt zijn ;-))

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...