dinsdag 4 maart 2014

Drentse lente...

Wat kan een mens opknappen van mooi weer! De zon schijnt hier heerlijk, de vogels fluiten, de bijen gonzen... de lente hangt in de lucht!

Bij de krokussen is het druk: bijen vliegen af en aan om stuifmeel te verzamelen...

Dat stuifmeel zit hier aan 'klompjes' 'klompen' aan de achterpoten van de bij...Topzwaar is deze bij op de vliegplank van de kast geland!

De imker is blij, het lijkt erop dat alle bijenvolken goed de winter zijn doorgekomen. De vrouw van de imker is daarom ook blij!

De vliegopening is nu nog smal, de éne na de andere bij verdwijnt naar binnen...

Voor het huis staat de magnolia op knappen...

De esdoorn wil al gaan bloeien...

...en de toverhazelaar is alweer bijna uitgebloeid! Onbegrijpelijk dat een plant dat kan, sliertjes zo mooi opgevouwen laten ontstaan en ineens uit hun knop tevoorschijn laten komen...

De wei is leeg, de kraamkamer wordt in orde gemaakt want volgende week staan alle schapen weer achter het huis en kunnen de eerste lammetjes geboren worden. Het is en blijft zo'n leuke periode om naar uit te kijken... De kippen scharrelen door het hek naar de wei, streng bewaakt door de haan... En wee die een poot uitsteekt of een kromme snavel... Deze kippen zijn groot en we hopen dat ze niet zo gemakkelijk een prooi vormen voor de roofvogels!
De kerkuil krast en giert 's avonds om het huis, hij of zij heeft ook de lente in het hoofd...

In de hof heeft DH de meeste fruitbomen gesnoeid, wij zijn klaar voor de lente en genieten...
Morgen gaan de meisjes buiten spelen!

13 opmerkingen:

Anny zei

Goed om te horen dat de bijenvolken de winter goed zijn doorgekomen! Heerlijk he, dit zachte weer!

Martine zei

Heerlijk he, zelfs in mijn Vinex tuintje is het genieten.

inge zei

zalig hé die eerste lentetekenen!

Anoniem zei

Het is ieder jaar weer een wonder wat er in de natuur gebeurt. Hoewel ik erg van kou houd, mogen we nu de winter wel overslaan.
Succes met het lammeren.

Anoniem zei

Heerlijk om met je mee te genieten van al die lenteboden, en fijn dat alle bijenvolken de winter goed zijn doorgekomen, dat beloofd wat ;)! En dan straks de kraamtijd, spannend Mienke! Lieve groet!!

Guusje, zei

Wat ziet het er geweldig uit en wat leuk straks weer lammetjes, het begin van het voorjaar zoals je schrijft. Ook hier krokussen in bloei die doen mij altijd aan mijn pap denken.

Anoniem zei

Vanmiddag lekker even buiten in 't zonnetje gezeten-genieten!!!
Elke dag even een ontdekkingsreis door de tuin om te zien wat er weer bloeit-zag al een dikke hommel voorbij zoemen.
Fijn dat de bijen het goed doen en oh heerlijk straks dartelende lammetjes!
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Rennie zei

Geweldig om te lezen dat het bijenvolk de winter goed doorstaan heeft. Vorig jaar was dat wel anders. Prachtige foto's. De voorjaarswarmte spat er van af.

Janneke zei

Gelukkig dat het goed gaat met het bijenvolk, zij hebben ook profijt van de milde winter. En lammertijd is altijd weer spannend, maar ook zo mooi al dat nieuwe leven.
Groeten, Janneke

Lida zei

Heerlijk die lente, ik was vandaag in het groene hart van Holland en heb er genoten van de bloeiende struiken die er al waren en de dikke knoppen aan de bomen, maar vooral aan de zon op het water (nichtje woont aan de Amstel!), was puur genieten! Zag ook veel dieren in de wei, maar nog geen lammetjes!
Groetjes
Lida

quiltsathome zei

Dat was een heel leuk blogje. Nu kan ik ook meegenieten van het moois bij jou in de natuur. En wat fijn dat de bienvolken de winter goed zijn doorgekomen. Hopelijk blijft alles goed met hen gaan.

Corina zei

Genieten hè, dit lenteweer met alles wat er al uitloopt en zich duidelijk klaar maakt voor de lente.

Anoniem zei

Echt genieten van je voorjaar vertelsels en je mooie foto's. Afgelopen zondag hebben mijn DH en ik al lammetjes in de wei gezien. Zo vroeg. Welkom lente!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...