dinsdag 20 april 2010

Zaterdag 5 juni: Dag van het Drentse Heideschaap...

Zaterdag 5 juni houden we hier thuis (in Drenthe) van 10 - 17 uur de 'Dag van het schaap'... met onze Drentse Heideschapen. Voor jong en oud is er van alles te beleven: schapen scheren, schapen drijven met Fiep, lamsvleesgerechtjes proeven...

Samen met Kees, natuurgids, kunnen kinderen naar de poel achter op het land en kijken naar alles wat er in leeft...

Op het gebied van wolverwerking - spinnen, breien, weven, vilten zijn er demonstraties en workshops.
Annita (klik) die deze schitterende wol heeft gesponnen (foto is afkomstig van haar log), komt bij ons spinnen en wol-verven en neemt een collectie gezellige vrolijke Lodewijkjes en Carolussen e.d. mee! Neem even een kijkje op haar log en geniet van haar creativiteit!

Nelly van 'De Breikeuken' komt haar breikunsten laten zien! Warme sokken met of zonder ingebreid motief, vlechtbreien, kantbreien: Nelly draait haar hand er niet voor om...

Er is niet alleen veel te zien, je kunt zelf ook van alles doen!

Volwassenen
Deze leuke vaashoes kun je samen met Peti gaan vilten. Op haar web-log laat Peti zien wat de mogelijkheden van vilt zijn...
Een cilindervaas met daaromheen de vilten hoes doet het goed met bloemen of rozenbottels.

Zonder bloemen, maar met een waxinelichtje erin is het een sfeervol windlicht.
Voor deze workshop moet je zelf een cilindervaas meebrengen van ongeveer 20 cm hoog en 12 cm doorsnede. Iets afwijkende maten maakt niet uit! Het vilten van deze vaashoes kost incl. materiaal, excl. vaas ongeveer 7,50. Je bent er ongeveer een uur mee bezig.

Deze waaiende zomersjaals zijn gemaakt door Lili. Ze gebruikte hiervoor zijde en merinowol.

Deze sjaals zijn ook van haar hand! Onder leiding van Lili kun je een zijden sjaal gaan vilten. De kosten hiervoor zijn 30 euro, incl. materiaal. Je bent ongeveer twee uur met deze sjaal bezig.
Het is mogelijk met Lili een sieraad te vilten, bijv. een bloem. De kosten voor het maken hiervan bedragen 15 euro, dit is incl. materiaal. Met het sieraad ben je ongeveer twee uur bezig.
Tussen de bedrijven door gaat Lili ons laten zien hoe je een hele schapenvacht kunt vilten...


Kinderen
Hiltje maakte al deze prachtige vilten voorbeelden!
Wil je lieve zachte schaapjes vilten?


Of vind je zo'n stoer buideltje erg leuk?

Je kunt ook je juf laten schrikken met deze bijna echte muis...
Hiltje gaat samen met Peti met kinderen aan de slag. Ze nemen nog allerlei andere voorbeeldjes mee, zodat je iets kunt kiezen. Kosten: 3 euro

Wil je ons komen bezoeken of wil je meedoen aan een workshop, meld je dan aan op wolligdagje@hotmail.com. Je krijgt dan van mij een mail met daarin verdere informatie en adresgegevens.
Voor de workshops geldt: wie zich het eerst aanmeldt kan meedoen. Er is beperkt plaats en vol is vol!
Tegen een kleine vergoeding is koffie en thee verkrijgbaar met koek, brownies en muffins. Verder bieden we schapenvachten en honing van eigen bijen aan.
Je kunt bij ons blijven lunchen, neem dan wel zelf je lunchpakketje mee!

Hopelijk tot ziens op 5 juni!


Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...