dinsdag 19 juni 2012

Nog één keer: Quiltfestival Groningen...

Nog één keer quilts uit Groningen. Quilts die op het Quiltfestival te zien waren in de verschillende kerkjes op het Groningse Hoogeland. Twee heerlijke dagen heb ik er doorgebracht! Deze 'Oerknal' vond ik erg mooi van kleur...

Het is vooral het verloop van de kleuren 'die 't em doen'... Helaas hing de quilt half voor een raam, waardoor de kleuren op de foto niet echt goed geworden zijn!

Ronde vormen die niet rond zijn en... hetzelfde patroon als de 'Oerknal', met een heel ander effect, leuk hè?

Hexavaria's zijn 'hot', je zag veel quilts in allerlei kleuren met dit thema en je kon verschillende mallensets kopen...

Nog één: door andere kleuren een totaal andere quilt... De blauwe driehoekjes werken verbindend, terwijl bij de vorige quilt de witte driehoekjes de hexagonvorm en variaties benadrukken.

Dit lijkt me ook een hexavaria!

In zijn eenvoud een schitterende quilt!

En een iets woestere variatie met kleuren en stoffen van Kaffe Fassett (klik), erg mooi en vrolijk...

Een quilt die in de Quiltmania gestaan heeft, een aantal jaren geleden. Het is geen moeilijk patroon, maar door de kleurencombinatie van petrol en bruin erg mooi vind ik!

Deze quilt was erg leuk gemaakt, misschien niet in één oogopslag te herkennen, maar het thema is de Friese Elf Steden, met in het linker paneel 'wapperende' zeiltjes. In de hele quilt zijn markante gebouwen uit die steden gebruikt en typische Friese elementen als schaatsers, schaapjes, water...
Een quilt waar veel in te ontdekken viel...

Kleurenleer!

Deze quilt bestaat uit de kleuren van de regenboog van licht naar donker gerangschikt...

In ieder blokje zitten molentjes verwerkt waar een hoekje afgeknipt is.

Na al het kleurengeweld een heel rustige quilt met als basis wit. Er zijn veel verschillende technieken in de quilt verwerkt, die naadloos in elkaar overlopen... Het moet een eindeloos gereken zijn geweest: petje af voor de maakster!

Van Henk van Kooten vond ik deze vlinders hééél bijzonder!

In het Schathoes bij de Menkemaborg zag ik dit lieve 'kinderkopje' tussen de moderne quilts... Ik kijk met heel veel plezier terug op deze dagen!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

He, waarom is Groningen nou toch zo ver weg... Want je laat ons wel heel prachtige quilts zien Mienke, vooral die met de kleuren van de regenboog daar heb ik vol studie naar zitten kijken, wat bijzonder!! Maar allemaal hebben ze iets heel krachtigs, zowel door hun kleurgebruik als door de vormen die gebruikt zijn. Quilten is zoveel meer dan maar wat lapjes aan elkaar zetten ;)! Dank je wel dat je ons dit moois laat zien! Lieve groet Lupineke

Ans zei

Doordat de quilters die in Groningen zijn geweest, zoveel mooie foto's laten zien, heb ik toch een aardig beeld hoe mooi het allemaal was.
Dank je wel!

MarianneD zei

Dank voor alle foto's Mienke,zo hebben we toch ook fijn meegenoten van al dat moois!
Wat is dat werk van Susan Dahlberg ook prachtig..een ware kunstenaar!

Klaske zei

Ja het was genieten daar in Groningen hé?!

Anny zei

Groningen is wel erg ver van hier. Maar zo kan ik ook meegenieten. Er zit mooi werk tussen!

Guusje, zei

Wat een prachtige quilts zie ik hier voorbij komen, toch maar eens over nadenken voor de volgende keer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...