maandag 17 december 2012

De donkere dagen voor de kerst...

Dit kaartje geeft wel weer hoe ik me voel...

Leek het gisteren in eerste instantie wat beter te gaan met DS, tegen de avond heb ik toch de dokterspost gebeld omdat hij steeds meer pijn kreeg als hij hoestte... Hij hoefde niet langs te komen en een recept werd klaargelegd. Vannacht had ik daar zo'n slecht gevoel over. Vanochtend dus onze eigen huisarts gebeld, daar kon DS pas morgen terecht. Toen ik later DS als een d..d vogeltje op de bank zag zitten piepen, heb ik opnieuw gebeld en gezegd dat ik wilde dat er vandaag nog een dokter naar hem zou kijken omdat ik me zo ongerust maakte...

Om een lang verhaal kort te maken: DS heeft longontsteking en is vanmiddag met DH naar het ziekenhuis geweest voor bloedonderzoek en longfoto's maken.
Hij hangt nu weer op de bank met andere medicijnen en de boodschap direct contact op te nemen als hij zich slechter gaat voelen...
En ik? Ik ben boos, boos op de medische zorg, dat je zo moet aandringen om gehoord en gezien te worden. En ik ben boos op mezelf, dat ik mij laat afschepen en niet assertiever reageer...
Zo maar es op zoek naar een flink stuk chocola ;-)

34 opmerkingen:

ria vogelzang zei

He, bah, net als je denkt dat het wat beter gaat.....
Sterkte daar, hoor! En bedenk maar dat je het er toch niet bij hebt laten zitten!!
Goedzo!!!
Liefs, en beterschap, Ria.

Marijke zei

Meis goed dat je toch weer hebt gebeld en hij nu toch is geweest en medicijnen heeft!
Beterschap,
groetjes van Marijke

Lida zei

Oh ik weet heel goed hoe jij je voelt, is mij ook wel eens overkomen, maar dat gebeurt je nu dus heus nooit meer! Soms moeten we zulke dingen leren en ons niet laten afschepen door de assistente! Wens hem beterschap en jij hou je taai! Groetjes
Lida
P.S. Gaaf kaartje!

Linda zei

Ja, je moet sterk in je schoenen staan tegenwoordig, veel beterschap toegewenst, groetjes Linda

Annabel zei

Wat een verhaal, ongelooflijk! Sterkte en hopelijk komt het snel goed!

Liefs, Annabel

Anoniem zei

Het is heel vervelend dat je zo assertief moet zijn om door de medische wereld gehoord te worden. Niet iedereen is dat gegeven. Gelukkig ben jij dat wel. Beterschap.

Ellen zei

Heel veel sterkte en beterschap! Voor jezelf opkomen is heel belangrijk dat blijkt maar weer .

Janny de Roo zei

Bah wat akelig.....! Hou hem in de gaten en chocolade werkt tijdelijk hoor....Koppie erbij houden is belangrijker !!! Sterkte !!

Het lieve leven... zei

wat goed dat je wél op tijd naar je gevoel geluisterd...en geloof mij...dat moedergevoel liegt nooit! Maar ik begrijp je gevoel van boosheid hoor...nu gaat het gelukkig vast goed komen maar stel dat je niet had durven bellen of zo...je moet er toch niet aan denken! Heel veel beterschap en wees maar niet boos op jezelf...je hebt het goed gedaan! Groetjes, Petra

GRANNY'S HOUSE zei

Ik heb gelukkig goeie ervaringen met onze huisartsenpost, maar je hebt gelijk door steeds weer te bellen, je bent toch niet gek, jij weet hoe je kind is.
Sterkte met de zieke en hopelijk knapt hij snel op.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Oh meis toch, ik snap het helemaal! Gelukkig dat er uiteindelijk toch gehandeld is, hopelijk gaat het inmiddels al een beetje beter met de zoon? Je weet nu, dat je gewoon nooit moet twijfelen als moeder.. echt, wij voelen gewoon als iets niet klopt!! Heel veel sterkte, geniet van de chocola en beterschap hoor!!! Lieve groetjes Stefanie & co

Jeanny zei

Wat ontzettend vervelend. Heel veel beterschap.

Willy zei

Het lijkt wel gewoon nattevingerwerk. Goed dat je toch hebt doorgezet. Beterschap!
Lieve groet,

KijkDaarIs zei

zo herkenbaar...ik ben ook al tig kuren verder...en niet van die lekkere..en voor je dan weer een beetje fit bent....vier het goed uit jij ook hoor!!!!
en beterschap...

Anny zei

Goed dat je zo aanhoudend geweest bent. En geniet van de chocolade.

kaneeltje zei

Gelukkig liet je je niet afschepen...veel beterschap !

lheurebleue zei

da's niet best! mijn dochter werd in oktober per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor een accute longontsteking. gelukkig is ze weer helemaal beter. Ik hoop dat je zoon nu wel goede zorg krijgt en weer gauw beter is. Maar zorg ervoor dat hij het rustigjes aan doet: een longontsteking is niet niks ...

Anoniem zei

Wat naar dat er niet geluisterd werd naar jou.We hebben hier gelukkig gewoon nog de huisarts en geen dokterspost.
Denk,dat je boosheid veel te maken heeft met machteloosheid en de angst van wat had kunnen gebeuren.
Beterschap allebei en je zoon moet goed uitzieken,anders komt het zo terug of wordt het chronisch!
geniet van je chocola,heb je verdiend
groetjes,Truus uit Drenthe
ps gele kiwi's zijn zachter van smaak-vind ik

Ria, zei

Zorg? welke zorg... het moet toch niet nodig zijn dat je "assertiever" moet worden als je kind ziek is. Je trekt toch niet voor niets aan de bel? Helaas... wel herkenbaar.
Gelukkig heb je op je poot gespeeld, en is er echt naar gekeken. Beterschap met hem hoor, (en met jullie :)

quiltsathome zei

Wat een geluk dat je je moederinstinct had !!
Ik denk alleen dat ik wel iets verzachtends moet zeggen voor de huisartsenpost en huisarts: ik heb wel eens gehoord dat er toch wel mensen zijn die voor de kleinste dingen bellen.

quiltsathome zei

Maar gelukkig heb je goed naar je kind gekeken en gezien hoe het echt met hem was !
Laat het hem wel goed uitzieken, dat kan soms wel 6 weken duren voordat hij helemaal hersteld is. Dit was 14 jaar geleden bij mij tenminste het geval.
Veel sterkte bij jullie !!

Noor zei

Ik kan me voorstellen dat je boos bent...
Heel veel beterschap voor je zoon en jij, neem een kopje thee, een flink stuk chocola en neem even een telletje voor jezelf.
Fijne dag, Noor

AnitaS zei

Gelukkig heb je toch doorgezet. Beterschap voor je zoon en probeer toch van de kerstdagen te genieten.

@nke zei

Het moedergevoel, daar zouden de heren en dames medici eens wat vaker naar horen te luisteren.
Heel veel beterschap voor DS en maak er lekker roestige kerstdagen van :))

Guusje, zei

Ach wat een verhaal zeg kan me voorstellen dat je boos bent. Het is niet normaal zoals het soms gaat tegenwoordig. Heel veel beterschap.

Anoniem zei

Een longontsteking kun je zo hebben. Het beste met zoon. Gelukkig is het bijna kerstvakantie, dan kan hij goed uitzieken.

Annerieke zei

Gelukkig heb je wel doorgepakt en kon hij geholpen worden.
Je hebt je uiteindelijk niet laten afschepen...moeders taak volbracht. Super goed.
Heel veel beterschap.

Monica zei

Ja, het is een ellende, in eerste instantie heb je vertrouwen in het antwoord, maar als het je later niet lekker zit is het goed dat je toch aan de bel hebt getrokken. Veel beterschap gewenst

Anoniem zei

Oh meid, zo herkenbaar. Vreselijk vind ik het wat er in de zorg (NIET) gebeurt. Ik wens jou veel sterkte en DS heel veel beterschap. Kerstknuffel van Wilma

Margriet zei

Belachelijk dat je eerst afgescheept wordt bij de huisartsenpost. En wanneer je dan de volgende dag je eigen huisarts belt pas de volgende dag terecht kan. Ik heb bijna 20 jaar bij een huiksarts gewerkt en patienten konden altijd dezelfde dag op het spreekuur komen. Kwestie van goed vragen wat de klachten zijn en bij twijfel altijd overleggen met de arts. Jammer dat het zo moest lopen. Beterschap met je zoon en jijzelf.

Carlien. zei

Ja Dat kan ik me voorstellen. Toevallig heb ik ook een"akkefietje"met m'n DH.Maar het valt niet mee om je zegje te doen. Gelukkig is het nu bij jullie even opgelost en wij wachten maar af.Maarrrrrrrr O Wee.Ook ik ben erg boos.In ieder geval betrschap dat jullie een mooie kerst vieren.Groetjes Carlien.

Gert zei

Potdorie, lees net dit berichtje pas. Ik kan me jouw frustratie goed voorstellen. Ik hoop dat het snel beter gaat!

Jane in Cumbria zei

Ach, lieverd, ik begrijp zo goed hoe dat voelt. Maar geef jezelf maar een klopje op je schouder. Je hebt mooi volgehouden, en hopelijk is hij er nu snel weer vanaf met de goede medicijnen. Moeders weten het altijd het best!

Elske zei

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Hopelijk is DS weer beter, maar je wordt hier zóóóóóó boos van!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...