dinsdag 11 december 2012

Warme hondjes en zo...

Als het overdag koud is liggen Sam (rechts) en Jet (dus links) vaak in de schuur op een dekentje of in hun houten kist met een schapenvachtje erin...
Jet heeft onlangs twee maal een aanval van epilepsie gehad. Ze was helemaal van de wereld en tijdens het bijkomen zo angstig dat ze gromde en om zich heen hapte en ondertussen gilde ze. Op het moment dat ze  weer bij haar positieven was, was de 'oude' Jet er ook dadelijk weer, vrolijk en energiek, aanhankelijk en zó lief. Wel bleef ze heel lang onrustig...
Ondertussen is er een bloedonderzoek uitgevoerd en zijn er verder gelukkig geen andere nare dingen uit het onderzoek naar voren gekomen. Nu liggen ze weer zo heerlijk samen!

Binnen ligt Mevrouw Fiep, keurig met haar pootjes over elkaar. Dit is geen bijzondere houding van haar, je kunt haar vaak zo betrappen, de tuttebel. Nu ligt madam lekker op het kleedje voor de kachel... Fiep is een verwende sik, zij mag ook overdag binnen... Fiep is bang voor harde geluiden en heeft zo al een aantal keren de kuierlatten genomen als er jagers in de buurt waren, tijdens het onweer of als de vrachtauto komt voor de glasbak die hier tegenover staat. De oren liggen dan plat op het hoofd en gaan met die banaan, weg is Fiep! Gelukkig is ze altijd teruggekomen, werd ze teruggebracht of kon DH haar terugvinden. Vooral in deze tijd van het jaar is het extra opletten!

En hier is Bo, die eigenlijk ook wel bij de kachel wil liggen... Nu ligt ze onder de tafel midden in de keuken.

Even later is Fiep bij de kachel verdwenen en neemt Bo de kans waar. Heerlijk toch... Zeker als je nog maar 19 nachtjes hoeft te slapen en je bent 16 jaar...

En hier is de nieuwe kachel, die brandt op pellets (klik). Op deze foto brandt ie net voor de eerste keer...

Bovenin de kachel kun je een voorraad van 15 kg pellets kwijt. In de winter verbruikt de kachel ongeveer  15 kg per dag. De kachel is gekoppeld aan de radiatoren en aan de zonnecollectoren (water), op meer plekken in huis is het nu lekker warm.

Net konijnenbiks, nietwaar? Het is geperst houtafval, zonder toevoegingen...

DH is heel hard aan het sleutelen, hij hoopt vanavond de zonnepanelen (electriciteit) operationeel te hebben. Op de foto zie je de omvormer (klik) die ervoor zorgt dat de spanning die met de panelen wordt opgewekt omgevormd wordt tot electriciteit met dezelfde spanning als op het lichtnet. Vanaf morgen hopen we zelf energieproducent te zijn...

Update 20:44 uur: Sam en Jet liggen nu ook lekker in de mand in de keuken. Waar kijken de dames naar? Naar DH die bij het aanrecht aan het werk is...

26 opmerkingen:

Grit zei

Your dogs are so lovely.
Liebe Grüße Grit

Margriet zei

Lieve honden en een mooi warmtesysteem. De zonnecollectoren krijgen momenteel niet veel energie, of toch wel een beetje ?
Groet Margriet

GRANNY'S HOUSE zei

Het zijn en blijven schatjes.
Prachtige kachel en handig dat hij op dat spul brand, is makkelijker te sjouwen dan houtblokken.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Ach die arme hond met epilepsie. Een beter plekje voor de haard is voor de andere dame die zo bang is voor herrie. Altijd vervelend in deze van het jaar.
Succes met het nieuwe warmte systeem.

Martine zei

Dat moet voldoening geven als je op deze manier je huis kunt verwarmen.
(En ik ben een tikkie jaloers op jouw handige DH) LOL

Judith zei

Het ziet er heerlijk uit bij jou. Wil ook wel een middagje voor de biks-kachel liggen, lekker. Wel vervelend dat een van je honden epilepsie heeft, arme beestje. Fijne avond

Anoniem zei

Wat erg dat Jet(=koosnaam van m'n dochter!)last heeft van epilepsieaanvallen.Wat zul jij je ongelukkig voelen als ze dan zo ligt te rollen en gillen en je kunt niets doen.Mooi zoals ze allemaal hun plekje hebben.
Je kachel is mooi en knus.En nu maar veel helder weer,dan gaat je energierekening met sprongen terug.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Gerda zei

Prachtige kachel, ziet er heel behaaglijk uit. Lekker zo, de honden.Mijn broer had ook zo'n zenuwachtige hond, die kreeg met oudjaar valium, anders raakte ze door het dolle heen. groetjes, Gerda

Marijke zei

Wat bijzonder om zo je huis te verwarmen en bovendien ziet het er super gezellig uit en ja die honden hebben het beste plekje van het huis dus gevonden, mag je er nog naast zitten??? hihi!
groetjes van Marijke

Annelies zei

Leuk je honden weer eens te zien. De hond naast ons begint mee te janken als ze een sirene hoort, daar is ze erg bang voor.
Martine zei wat ik dacht, heerlijk zo'n handige man.

AnitaS zei

Mooie honden zijn het. Je kachel ziet er lekker knus uit. Hoop op veel zon zodat he veel energie krijgt.

kaneeltje zei

Als ik van het bestaan van de biks kachel had geweten,had ik die genomen.Het werkt makkelijker dan een houtkachel....dan bedoel ik het gesjouw met de blokken en het gehak.
Balen dat Jet epilepsie heeft,krijgt ze nu medicatie ?Wat een dame is Fiep zeg,zo eigenwijs met die poten !Een heerlijk stel.Bij ons verhaard de hond op dit moment...bij jou ook ?

Jeanny zei

Wat een gezellig verhaal om te lezen. Mooie kachel hoor!
Lieve groet

Het lieve leven... zei

wat een moo, warm en vooral lief logje! Die hondensnoetjes...daar smelt ik voor. Gelukkig voelt Jet zich nu weer beter, bah naar hoor. Een prachtige kachel hebben jullie en wat handig die houtpallets. Voor onze houtkachel koop ik geperste houtblokken, die branden makkelijker en daar steek ik m mee aan zeg maar, daarna kan het gewone hout erop. Maar jullie systeem is wel super! Groetjes, Petra

Willy zei

Wat gezellig zo allemaal in de keuken rondom de kachel. Wat sneu dat jet epilepsie heeft.

Wilma Kuin zei

Oh wat vervelend voor het dametje,.. ik weet nog dat ons vorige hondje er las van had,.. best een heel eng gezicht,...

Phebe and Jane zei

Wat een prachtige kachel. Zoiets zou ik ook wel ooit willen.
Groetjes,
Marian

Joke zei

Hallo lieve hondenbeesten,

Wat hebben jullie een heerlijk kacheltje!
Doe jij een beetje voorzichtig aan Jet?
En Fiep, weet je dat Beer ook altijd zo met zijn voorpootjes over elkaar ligt?
Groetjes van Pooh en Beer (ook aan Sam en Bo en de mensenfamilie natuurlijk)

Anny zei

Ach, die arme Jet! Mijn hond Nikki (alweer 5 jaar dood) had ook epilepsie. En bij elke aanval is het toch altijd weer schrikken! Fijn dat er verder niks bijzonders aan de hand is.

Josien zei

Hoi!
Wat fijn om Bo te zien, en ook om te lezen over de strapatsen van Fiep en kornuiten!

En? Doet de omvormer vandaag wat jullie wensen? Knap werk! Wat een fantastisch geslaagd project, nu met jullie mooie pelletsbrander. Oh, zulke heerlijke warmte, met enkel duurzame gedachten ;-)

Liefs uit Zweden!

Josien zei

Hoi!
Wat fijn om Bo te zien, en ook om te lezen over de strapatsen van Fiep en kornuiten!

En? Doet de omvormer vandaag wat jullie wensen? Knap werk! Wat een fantastisch geslaagd project, nu met jullie mooie pelletsbrander. Oh, zulke heerlijke warmte, met enkel duurzame gedachten ;-)

Liefs uit Zweden!

Josien zei

Vergat ik nog: gaat Jet nu over op medicatie?

Guusje, zei

Wat liggen ze daar lief en wat sneu epilepsie gelukkig dat er niets ergs gevonden is. Mooie nieuwe kachel die zit er heerlijk warm uit.

Janneke zei

Gelukkig is Jet weer opgeknapt, wat kan ik toch genieten van zulke foto's, ik weet ze doen allemaal hetzelfde maar dat is het hem juist, ze zijn gewoon met afstand de leukste honden, terwijl ik toch van alle dieren houd. Snarf is ook niet bepaald "knalproof". Het is inderdaad al weer begonnen nu de jacht geopend is en binnenkort het vuurwerk, erg lastig.
Groeten, Janneke

Anoniem zei

Is het mogelijk om meer info over
deze kachel te krijgen??

Marja Voortman

Balsemien zei

@Marja, stuur alsjeblieft even een mailtje naar mienke.dokter@planet.nl, dan kan ik contact met je opnemen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...