woensdag 20 augustus 2014

Quilttop in Tetbury...

Voorzichtig sluip ik door een antiekwinkeltje in Tetbury, nou winkeltje is geen goede benaming, maar liefst vier verdiepingen volgestouwd met meubels, glaswerk, sieraden en ook heel veel rommel...
Ik ben bang dat ik iets stuk gooi, dus beweeg ik me heel voorzichtig tussen alle spullen en loop een andere ruimte binnen. En dan hangt daar zo maar een frommelige hexagonnenquilttopvoor mijn neus...

Ik kan de top niet goed bekijken en peuter de knoop bovenaan voorzichtig los en drapeer zo goed en zo kwaad als het gaat de top over de trapleuning om haar eens goed te kunnen bekijken... De top is heel symmetrisch opgebouwd met hoofdlijnen, voor zover ik dat kan zien, want helemaal uithangen lukt niet.
Verder zijn er hexagonnetjes in allerlei kleuren door elkaar gebruikt, dan weer netjes geordend...

De zaak wordt met veel camera's bewaakt, en eigenlijk verwacht ik ieder moment iemand in het trapgat  die me zal vragen wat ik aan het doen ben...
Voorlopig komt er niemand en kan ik de top rustig bekijken. De randen zijn lelijk ingescheurd, da's jammer.
De kleuren zijn echter prachtig!

Het is een beauty, maar wel 135 Britse ponden, dat wil zeggen ongeveer 170 euro. Er staat op het kaartje dat de quilttop ongeveer 224 x 158 cm meet.
Het bedrag is veel te veel voor mijn portemonnee en bovendien heb ik al de nodige frutsels, boeken en leuke dingetjes gekocht, dat gaan we niet doen...
Gelukkig hebben we de foto's nog!
Ik hang de top voorzichtig weer terug en ga op zoek naar mijn DH.

We verlaten de winkel uiteindelijk niet met lege handen, deze mooie kan mag mee naar huis...

Als we na een rondje Tetbury weer terug komen bij de auto, blijkt dat we deze op het terrein van een garagehouder hebben geparkeerd, tussen de auto's die te koop staan...
Overal in Tetbury is het betaald parkeren ;-) Wisten wij veel, we hebben de auto op de hoek geparkeerd bij een warenhuis om een snijplankje voor in het vakantiehuisje te kopen en besloten toen nog even het stadje in te lopen...
12 opmerkingen:

Truus zei

Heerlijk de verhalen van bekende plaatsen en wat een mooie quilt is dit.Gelukkig heb je de foto's om ooit..misschien...???
Gelukkig dat jullie auto niet verkocht was toen jullie terug kwamen! lol Wat dat betreft maken de Engelsen zich niet zo druk als je op deze manier 'fout' parkeert.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

quiltsathome zei

Wat enig om zo'n quilt te vinden ! Gelukkig heb je mooie foto's kunnen maken en heb je de herinnering. Is ook leuk.

Marguerite zei

Dat je zo'n quilt vind is natuurlijk al heel speciaal. Maar dat je hem aan durfde te raken....

Willy zei

Volgende keer iets meer zakgeld meenemen, want het is wel een prachtig quilt. Of je auto verkopen ;)

KijkDaarIs zei

OOOHHH Mienke..die quilt..WHAAAAA..engelse gonnetjes!!!
adem in en adem uit.....oke oke het gaat weer!!!
Heerlijk verhaaltje en prachtige foto's weer..( maar ohhh die quilt..;0)...)

Anny zei

O, dat geeft niks hoor van die auto. De Engelsen zijn veel te beleefd om daar wat van te zeggen. En je hebt een prachtige kan gekocht. En die hexjes... Och, dat kun je toch zelf?

Martine zei

Wat leuk om zo'n oude quilt tegen te komen. Toch wel alle stofjes bestudeerd en veel foto's gemaakt?

Monica zei

Wow, wat heb jij een mooie quilt vast mogen houden en op de foto om je daar thuis nog even mee te verlekkeren. Wat een creatieve oplossing om de auto te parkeren :-)

Janneke zei

Die quilttop is prachtig maar ik weet zeker dat je die net zo mooi of mooier zelf kan maken, al is die niet antiek, dus een foto is ook goed en die kan is super mooi en een leuke herinnering.

Wilma Kuin zei

De hexjes prachtig zijn ze!!

bep zei

Oh Mienke hoe kun je zo'n quilt daar laten hangen, hoe kun je ,zal ik eens gaan googelen en hem opzoeken, had mij maar even gecontact, wat een mooierd.
En wat een heerlijk vakantie hebben jullie, geniet er nog maar van,
Bep

kaneeltje zei

Gelukkig was jullie auto niet verkocht ! Alhoewel.....dan had je misschien wel geld gehad voor die schitterende quilt,haha !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...